25.10.2020 Vfl Bochum 1848 vs Ergebirge Aue

Sunnuntain kotipeli pelataan sitten ilman katsojia. Saksassa on selkeät pelisäännöt koronan suhteen, jos tartuntamäärä osavaltion alueella ylittää 50/100000 ihmistä, niin katsojia ei oteta stadionille. Tämän takia yhdistyksen jäsenien matka tähän peliin myös peruuntui. 

Vfl Bochumin joukkue on harjoitellut viikon ja edellisen pelin pettymyksestä on varmasti päästy yli. Joukkueessa on varmasti käyty läpi hyökkäyspään ongelmia ja varmasti seuraavassa pelissä jotain muutoksia nähdään konkreettisesti. Ganvoulan maajoukkuematka näkyi selvästi miehen otteissa ja raati ihmettelee suunnattomasti kuinka hän pelasi viimeisen peliin kokonaan. Zoller on ainut hyökkääjä, joka on pelannut omalla tasollaan.

Bochumin puolustuksessa tuskin nähdään muutoksia. Linja tulee jatkamaan Soares, Gamboa, Lampropoulos ja Leitsch. Keskikentälle odotetaan hyökkäävämpää vaihtoehtoa, Losilla ja Tesche ei ole kyennyt saamaan hyökkääjille riittävästi tilanteita ja ylempi keskikenttä Zulj on jäänyt liian paljon tilanteissa yksin. Nostetaanko Losilla ylemmäksi ja Eisfeld tulee pelin rakentajaksi? Harmi, että Janelt päästettiin Bochumista pois.

Aue on aloittanut kauden vahvasti, niinkuin olemme jo monena vuonna nähneet. Vahva alkukausi on monesti pelastanut joukkueen putoamisesta. Joukkue on voittanut kaksi peliä ja yhden pelannut tasapelin. Eiköhän sunnuntaina tule kuitenkin se ensimmäinen tappio niille.

Arvio: 2-0

17.10.2020 Braunschweig vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina jatkuu Bochumin pelit Braunschweigin vieraana. Maaottelutauolla pelattiin yksi harjoitusottelu Arminia Bielefeldin kanssa. Ottelu päättyitasan 1-1. Bochumilla nähtiin uusia pelaajia ensimmäistä kertaa kentällä, kuten Rauman Chibsah ja Erhan Masovic. Aika näyttää pystyvätkö nämä kaverit raivaamaan itsensä kivikovaan Bochumin avaukseen.

Vfl Bochumilla oli toppari Lapropoulos Kreikan maajoukkueen mukana ja hyökkääjä Ganvoula Kongon maajoukkueen mukana. Heitä tuskin nähdään avauksessa lauantaina. Tämä voi avata paikan Masovicille. Laidoilla pelaa Gamboa ja Soares. Maxim Leitsch oli myös U21 maajoukkueen mukana, mutta hänet nähdään lauantaina avauksessa.

Bochumin hyökkäykseen palaa Holtmann kärsittyään pelikiellon. Simon Zoller tulee aloittamaan kärjessä vai olisiko Novothhy avauksessa? Keskikentällä nähdään Zulj, Tesche ja kapteeni Losilla.

Braunschweig on saanut kolmesta pelistä vain yhden pisteen. Lauantaina nähdään varmasti nälkäinen joukkue, joka haluaa saada Kauden ensimmäisen voiton. Mainittakoon, että Felix Kroos pelaa nykyään BraunschweigIssa.

Arvio: 1-2

2.10.2020 Vfl Bochum 1848 vs Vfl Osnabrück

Perjantaina Bochumiin tulee vieraaksi Osnabrück. Edellisessä kotipelissä oli yleisöä noin 5000 katsojaa, jotka pääsivät nauttimaan varsin erikoisesta tunnelmasta. Tälläistä tunnelmaa ei kuulema ole koskaan ole ollut. Seuraavan pelin harvat liput on myynnissä jäsenille ja viime kauden kausikorttilaisille. 

Bochum otti viime pelissä voiton Karlsruherilta, mutta pelin taso oli pettymys ja Holtmann joutui hyvin kyseenalaisella tuomiolla ulosajetuksi ja hän on varmuudella pois seuraavasta pelistä. Bochumin hyökkääjistä on Simon Zoller aloittanut kauden vahvasti, mutta muilta hyökkääjiltä tarvitaan tason nostoa. Danny Blum tulee Holtmannin tilalle avaukseen. Löytyisikö Ganvoulan paikalle uutta kärkipelaajaa? Bonga ei ole pystynyt vastaamaan haasteeseen.

Bochumin puolustuslinja tulee jatkamaan samana, jos Soares on tervehtynyt pienestä loukkaantumisesta, joka tuli viime pelissä. Bella-Kotchap tulee paikkaamaan, jos Soares ei pysty pelaamaan. 

Osnabrück on aloittanut kauden vahvasti ja on neljässä pisteessä ilman tappiota. Joukkue voitti edellisessä pelissä Hannoverin ja Fürthin kanssa pelasi kauden avauksessa tasan. Joukkueen kärkipelaaja Santos on tehnyt joukkueen kaikki maalit ja se on varmasti huomioitu myös Bochumin leirissä. 

Arvio: 2-0

27.9.2020 Karlsruher vs Vfl Bochum 1848

Taas mennään ja sunnuntaina ollaan Karlsruherin vieraana. Bochum lähtee peliin hienoisena ennakkosuosikkina, mutta kotijoukkue varmasti eri mieltä. Edellisen ottelun tasapeli on viikon kaivanut mieltä ja siitä varmasti on otettu opiksi, että peli ei ole voitettu ennen loppuvihellystä.

Valmennusryhmä on varmasti käynyt edellisen pelin jälkeen neuvonpitoa, miksi näin pääsi käymään ja oliko vaihdot oikein mietitty, sillä maalit syntyi heti pelaajavaihtojen jälkeen. Toinen maali oli tosin puolustukselta Lampropoulus ja Gamboan karmiva virhe, josta St Pauli pääsi tasoihin. Puolustuslinja tulee silti jatkamaan seuraavassa pelissä.

Bochumin uusista pelaajista Holtmann oli erittäin positiivinen yllätys. Hän pystyi haastamaan Paulin puolustajia ja pääsi hyviin tilantanteisiin hyökkäyspäässä. Zoller, Holtamann laidoilla ja Ganvoula kärjessä tulee aloittamaan sunnuntaina. Losilla, Tesche ja Zulj jatkavat keskikentän keskellä. Bochumin penkki on tälläkaudella erittäin hyvä ja kilpailu kokoonpanoon erittäin kova. Kausi on kuitenkin pitkä ja laajuutta tarvitaan, loukkaantumisia sekä pelikieltoja tulee kauden mittaan.

Karlsruher hävisi kauden avauksessa Hannoverille. Hannover oli joka osa-alueella vastustajaa edellä. Karlsruherin harjoitusottelut meni kuitenkin hyvin, joukkue pelasi varsin paljon pelejä, eikä tilastojen mukaan näissä tullut yhtään tappioita. Ehkä tämä antoi joukkueelle liian luottavaisen tunteen kauden ensimmäiseen sarjapeliin. 

Arvio: 0-2

21.9.2020 Vfl Bochum 1848 vs St Pauli

Kausi lähtee käyntiin kotipelillä St Paulia vastaan. Tänään tulleella aluehallinnon päätöksellä Bochumiin voidaan ottaa noin 5000 katsojaa. Ensimmäisen pelin lippuja on mahdollista ostaa viimekauden kausikorttilaiset etuoikeutettuna.

Vfl Bochum sai tehtyä harjoituskauden varsin terveenä, muutamia pelaajia joutui olemaan karanteenissa, mutta pääosin harjoituskausi on mennyt hyvin ja joukkue on iskussa kauden avaukseen. Uusia hankintoja on tullut hyvin maltillisesti, rahaa hankintoihin ei ole ollut ja ilmaissiirtoja on muutamia tullut. Unkarilainen Soma Novothny ja Tarsis Bonga on tullut hyökkäykseen. Novothny ei ole ehtinyt pelata harjoituspeleisä, joten hän on täysi arvoitus raadille. Bonga on vielä jäänyt Ganvoulan varjoon ja ensimmäisissä peleissä häntä tuskin nähdään avauksessa. Herbert Bockhorn hankittiin puolustukseen, mutta harjoituspeleissä häntäkään ei nähty.

Vfl Bochum lähtee kauteen vahvasti viimekauden pelaajilla. Joukkueen avaus tulee olemaan hyvin pitkälle, mitä jo kesällä nähtiin. Ganvoula ja Zoller hyökkääjinä, keskikenttä Tesche, Zulj, Janelt, Eisfeld, Pantovic, Weiland, laitapuolustaja Gamboa ja Soares sekä topparit Lampropoulos ja Leitsch muodostavat hyvin pitkälle joukkueen avauskokoonpanon kauden ensimmäisissä peleissä. 

Harjoituskaudella pelattiin poikkeuksellisesti maltillisesti pelejä ja niihin oli selkeästi haettu laadukkaita vastustajia. Perinteisiä hyväntekeväisyysotteluita alasarjajoukkueita vastaan ei Koronan vuoksi pelattu. Fortuna Düsseldorf, Schalke ja Kölnille hävittiin, mutta Dortmundin ylpeys voitettiin. Kolmosen Uerdingenin kanssa oli tasapeli. Usko uuteen kauteen on kova ja siitä lähdetään, että keväällä taistellaan kärkipaikoista.

St Paulin joukkue on uudistunut viime kaudesta. Joukkueeseen on tullut monia uusia pelaajia, mutta harjoituskaudien tulokset ei vaikuta kovinkaan mairittelevilta. St Pauli on aina ollut Bochumille vaikea vastustaja ja odotettavissa on tasainen kauden avaus.

Arvio: 1-0

28.6.2020 Hannover vs Vfl Bochum 1848

Kauden viimeinen peli pelataan Hannoverissa ensi sunnuntaina. Viimeisellä kierroksella pelataan sijoituksista. Putoajat on kutakuinkin selvät, siellä tarvitaan suurempaa kuin ihmettä, että maaleja tulisi niin paljon, että tilanteet muuttuisi. Suorat nousijat on myös selvillä, jos Stuttgart ei hölmöile viimeisessä pelissä. Heidenheim ja Hsv taistelee nousukarsintapaikasta. 

Bochum taistelee vielä sijasta viisi, joka on voitolla vielä mahdollista, jos Darmstadt häviää oman pelinsä. Hannover on pisteen Bochumin takana, joten tasapelillä Hannover jää taakse. Tasapelillä voi sijoitukset vaihdella sillä takana on parin pisteen päässä useita.

Kausi on ollut todella pitkä Koronaepidemian vuoksi, mutta se saadaan kuitenkin maaliin asti ja se on hyvä. Toivottavasti seurojen talous saadaan TV rahoilla paremmaksi, kun kausi vietiin väkisin loppuun. Bochumin tilanne on ollut taloudellisesti tukala, mutta toivotaan, että noustaan viidenneksi ja saadaan maksimaalinen TV-raha sillä sijoituksella.

Bochum lähtee tosissaan pelaamaan voitosta. Joukkueesta lähtee useita pelaajia ensi kaudeksi, mutta joukkueen tappioton putki on ollut sitä luokkaa, ettei sitä haluta päättää tappioon. Puolustuspää tulee pysymään edellisen pelin kaltaisena ja Lampropoulus ja Souares pelaavat viimeisen pelinsä Bochumin paidassa. 

Hyökkääjät on vielä arvoituksia, mutta Wintzheimer pelaa kärjessä, laidoilla Weilandt ja Osei-Tutu, joka myös on jättämässä seuran. Keskikentällä Losilla, Eisfeld ja Tesche ovat todennäköisesti avauksessa.

Hannoverin kausi on ollut pettymys ja heidän odotukset on ollut nousta ykköseen ensi kaudeksi. Heillä panokset on marginaaliset ja joukkue tulee varmasti uusiutumaan ensi kaudeksi. Bochum tulee voittamaan pelin.

Arvio: 1-3

21.6.2020 VfL Bochum 1848 vs Greuther Fürth

Raskaan kauden jälkeen viimeinen kotiottelu pelataan sunnuntaina. Valitettavasti fanit eivät pääse katsomoon, mutta varmasti jotain tapahtumia on stadionin ulkopuolella. Bochumin pelit on ollut loistavia ja varmasti fanit haluaa juhlia tätä viimeistä kotiottelua.

Bochumin tappiottomasta jaksosta täytyy kiittää maalivahti Riemannia sekö toppareita Leitch ja Lampropoulusta. Tämän toppariparin aikana ei ole joukkue hävinnyt kertaakaan ja joukkueen itseluottamus on kasvanut hyvän puolustuksen myötä. Maalivahti Rieman on kaikissa otteluista ottanut pari supertorjuntaa kiinni ja hän on ruoskinut joukkuetta menestykseen.

Hyökkäyspäähän tulee muutoksia, Pantovic on pelikiellon takia poissa kokoonpanosta. Ganvoulan ja Blumin pelaamisesta ei raadilta ole tietoa. Wintscheimer jatkaa kärjessä, Osei-Tutu ja Weilandt pelaavat laidoilla. Keskikentällä aloitti hieman yllättäin Janelt, Tesche ja Eisfeld, mutta on hyvin todennäköistä, että Robert Zujl ottaa Teschen paikan. 

Greuther Fürth on pelannut hyvän kauden. Joukkue taistelee Bochumin kanssa sijoituksista ja varmasti on odotettavissa tiukka peli.Fürthin paras maalin tekijä on Ruotsalainen Hrgota. Bochumin puolusta Gamboa tuli pelaamaan tätä vastaan ja tekee Hrgotan aseettomaksi.

Arvio: 2-0

17.6.2020 Ergebirge Aue vs Vfl Bochum 1848

Tiukka pelirytmi jatkuu keskiviikkona Aue:n vieraana. Vfl Bochum pelaa vielä tärkeistä pisteistä ja jokaisella pelillä on vielä merkitystä. Joukkueella on vielä mahdollista nousta viidenneksi.

Bochum on pelannut käsittämättömän hyvin korona tauon jälkeen. Joukkue on kuntopörssin ykkönen. Yhdeksän tappiotonta peliä kertoo sen, että joukkue on kevätkierroksella mennyt eteenpäin ja on lunastanut odotuksia mitä jo odotettiin ennen kauteen lähtöä. Sarja on ollut poikkeuksellisen tasainen ja putoamista vastaan taistelee vielä monta joukkuetta. Nousukamppailu on nyt neljän kauppaa, Heidenheim on kiusaamsa isompiaan.

Ganvoula puuttui edellisestä kokoonpanosta ja Wintzheimer kiitti avauksesta ja teki maalin. Hän tulee jatkamaan keskiviikkona kärjessä vahvoilla esityksillä. Pantovic ja Osei-Tutu jatkaa laidoilla. Robert Zujl on ollut todella hyvä keskikentän pohjalla ja on ollut kentän kuningas jo monessa pelissä. Hän on erittäin hyvä hankinta Bochumille.

Ergebirge Aue:lla on ollut raskas jakso. Joukkue on neljästä pelistä hävinnyt kolme. Hyvän syyskauden jälkeen joukkueen tahti on hiipunut, mutta sarjapaikka on kutakuinkin varma. Bochum kuitenkin hakee pisteet kotiin.

Arvio: 0-2

13.6.2020 Vfl Osnabruck vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina alkaa Bochumin kahden ottelun vieraspelikiertue, ensin Osnabruck ja sen jälkeen keskiviikkona Erzgebirge Aue. Vieraspeleillä ei ole koronatauon jälkeen ollut kauheasti merkitystä, sillä vieraissa on kaikenkaikkeaan otettu enemmän pisteitä. Hotellin vaihtaminen tekee pääkopalle hyvää ja onhan se selvä viimeiset viikot on kaikille joukkueille vaikeita, sillä hotellikuolema ja karanteenit tulee vaikuttamaan sitä enemmän mitä pidemmälle mennään.

Vfl Bochumilla on kahdeksan ottelun tappioton putki ja viimeinen ottelu oli varmasti joukkueelle helpottava, vaikka sarjapaikka ei vielä teorissa ole varma, mutta ero häntään on jo helpottava. Tästä eteenpäin pelataan tärkeistä sijoituksista ja mitä parempi sijoitus, tulee tv- rahoja sitä enemmän.

Bochumin vahva puolustus tulee jatkamaan seuraavassakin pelissä. Gamboa ja Soares on nostaneet tasoa todella paljon näissä viimeisissä peleissä ja sitä tarvitaan. Yllätyskortti Lampropoulos ja nuori Maxim Leitsch toppareina ovat olleet joukkueen tukipilareina. Tammikuun hankinta Zujl on ottanut keskikentän haltuun joka pelissä missä on tammikuun jälkeen pelannut. Edellisen pelin maali toivottavasti tuo entistä enemmän itseluottamusta. 

Viimekauden nousijajoukkue on pelannut ihan hyvän kauden. Syksy oli tosin huomattavasti parempi kuin tämä rikkonainen kevät. Keväällä on enemmän tasapelejä ja tappioita kuin voittoja. Joukkueen paras maalintekijä Alvarez Marcos palaa kokoonpanoon ja hänet pitää kurissa.

Arvio: 1-3

5.6.2020 Vfl Bochum 1848 vs St Pauli

Perjantaina taistellaan pisteistä St Paulia vastaan. Viikko on saatu huilata edellisestä pelistä ja edellisen pelin väsymystä tuskin näkyy jaloissa. Ottelu kannattaa ehdottomasti katsoa TV:stä.

Vfl Bochumilla on tullut loukkaantumisia hyökkääjille. Zoller ja Blum ovat edelleen sairaslomalla ja tuskin pelaavat. Osei-Tutu sai edellisessä pelissä kipeää ja hänenkin pelaaminen on vaakalaudalla. Ganvoula on todennäköisesti avauksessa ja hyvän lisän hyökkäyksiin antaisi Wintzheimer, joTA kannattaisi kokeilla laitahyökkääjänä.

Toppariosasto jatkaa ja Gamboa palaa laitapuolustajaksi.Audilla oli edellisessä ottelussa jäänyt huomaamatta Gamboan korttitilin täyttyminen, joten edellisessä pelissä häntä ei nähty. Maalivahti Riemann on ollut erittäin hyvässä iskussa edellisissä peleissä. Hän on pitänyt joukkuetta pystyssä heikkoina hetkinä onnistuneilla torjunnoilla. Toivotaan, että supertorjunnat jatkuu.

St Pauli on pisteen Bochumin jäljessä. Joukkue on pelannut tauon jälkeen vaisusti. Pari tasapeliä, voitto ja tappio. Meidän entinen kärkipelaaja Diamantakos on tehnyt joitain maaleja, mutta tuskin tulee aiheuttamaan harmia Bochumin puolustajille. 

Arvio: 2-0

30.5.2020 Nurnberg vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum otti hienon voiton Kielista ja sarjapaikan säilyttäminen on entistä lähempänä. Aikaisemmilla kausilla on keskimäärin 36 pistettä riittänyt sarjapaikan säilyttämiseen, mutta tämä kausi on äärimmäisen tasainen, jolloin 38-39 pisteellä sarjapaikka pysyy. Tiukka ottelutahti jatkuu lauantaina Nurnbergin vieraana.

Bochum kärsii tällähetkellä hyökkääjien luokkaantumisista, joista Zoller on viimeisin loukkaantunut pelaaja. Polvivamman takia hän oli Kiel pelistä poissa ja jatkosta ei ole tietoa. Danny Blum on myös todennäköisesti vielä poissa.  Onneksi "käsivammainen" Ganvoula on pysynyt ehjin nahoin. Osei-Tutu jatkaa todennäköisesti laitahyökkääjänä, vaikka hän on aikaisemmin pelannut laitapuolustajan paikalla.

Bochumin toppariosastolla jatkaa tuorein Kreikkalainen hankinta Lampropoulus ja pitkästä loukkaantumisesta kärsinyt nuori Maxim Leitsch. Maxim pelannut hyvin ennakkoluulottomasti ja on murtautunut vahvasti loppukauden avaukseen. Gamboa ja Suoares jatkaa laitapuolustajina. Keskikentän pelinrakentajana on viime peleissä ollut Robert Zujl.

Nurbergin kausi on ollut joukkueelle varmasti pettymys, joukkue keikkuu putoamisviivan lähellä. Joukku pelasi edelliskauden kuitenkin ykköstä. Tosin tämä hissiongelma on jo nähty hyvin monen seuran kohdalla jo aiemminkin. Joukkue on kuitenkin taistellut viimeisissä peleissä hyvin, vaikka tasapeleihin ne ovat jääneet. Edellinen peli varmasti nosti itseluottamusta joukkueessa, kun sen sai ottelun lisäajan viimeisellä minuutilla tasoitettua pelin Regensburga vastaan. 

Arvio: 0-1

27.5.2020 Vfl Bochum 1848 vs Kiel

Pelitahti kovenee, keskiviikkona ja lauantaina on taas pelit. Holstein Kiel tulee keskiviikkona Bochumin vierailulle. Se kenen fysiikka kestää kolmen ottelun viikkoja, tulee olemaan vahvoilla.

Vfl Bochumin Karlsruher vierailu toi vain yhden pisteen ja häntäjoukkuueet hengittää kovastikin niskaan. Putoamiskamppailussa on vielä kymmenen joukkuetta mukana ja jokaisesta pisteestä taistelu on kovaa. Edellinen otttelu oli pelillisesti selvää Bochumin hallintaa, mutta maalinteko oli tälläkertaa haasteellista.

Bochumin hyökkäyspäähän kaivataan lisää variaatiota. Joukkue halvaantuu liian usein, jos Ganvoula ei tee maaleja. Danny Blumin (9 maalia) poissaolo on kova menetys joukkueen hyökkäyspeliin. Valmenta Reis on luottanut taas samaan kokoonpanoon ja on käyttänyt vain kolmea vaihtopelaajaa. Ehkä nyt olisi jo aika ottaa taktiseksi variaatioksi viiden vaihdon taktiikka, sillä seuraavissa peleissä tarvitaan ennenkaikkea tuoreita jalkoja, jolla puudutetaan vastustajat.

Holstein Kiel varmisti edellisessä pelissä sarjapaikan, ottamalla voiton Stuttgartista. Kiel on aina ollut vaikea vastustaja Bochumille, mutta nyt on aika kääntää tämä asetelma. Kiel tulee todennäköisesti huonommalla asenteella seuraavaan peliin ja siihen on Bochumin iskettävä. Raati odottaa, että valmentaja Reis ottaa takataskusta uudet keinot käyttöön.

Arvio: 3-1

24.5.2020 Karlsruher vs Vfl Bochum 1848

Sunnuntaina pelataan kuuden pisteen ottelu Karlsruherin vieraana. Karlsruher on neljä pistettä Bochumin perässä ja se on putoamisviivan alapuolella. Tiukka jännitysnäytelmä taas on tulossa.

Vfl Bochum pelasi Heidenheimia vastaan ennakkoluulottomasti ja olosuhteisiin nähden kypsän pelin. Vastustajan maalipaikat jäi vähiin ja omat paikat hyödynnettiin tehokkaasti. Ennenkaikkea maalintekeminen onnistui laajalla rintamalla.

Tämän viikon harjoituksista on jaettu vähän tietoa. Maalivahti Riemann pelasi jo edellisessä ottelussa ennakkotiedoista poiketen, joten oletettavasti ykkösmaalivahdilla jatketaan. Ganvoula tulee aloittamaan kärjessä ja laidalla on Zoller. Palaako Blum kokoonpnoon se tiedetään viimeistään ennen ottelua.

Bochumin Kreikkalainen toppari Lampropoulus pelasi uransa toisen pelin puolustuksessa. Kreikkalaiseen tapaan korttitili ehtii vielä ylittyä näissä kauden loppupeleissä, mutta silti hänen suoritus oli pelillisesti erittäin hyvä.

Karslruher voitti Darmstadtin edellisessä ottelussa ja taistelee kovasti putoamista vastaan. Viimeisissä neljässä keskinäisessä ottelussa on päädytty tasapeliin, joten nyt on Bochumilla näytön paikka.

Arvio: 1-2

16.5.2020 Vfl Bochum 1848 vs Heidenheim

Kappas, otteluennakko onkin kirjoitettu jo maaliskuussa pari kuukautta sitten. Peliä ei silloin pelattu, mutta lauantaina on uusi yritys. Ottelut pelataan edelleen tyhjille katsomoille ja yritetään saada sarja väkisin päätökseen.

Jokainen fani on odottanut kauden jatkumista ja uhkakuvat seurojen konkursseista on aiheuttanut pahaa mieltä. TV rahat jäi osittain saamatta ja seurojen budjetit on vahvasti laskettu näihin rahoihin. Se, että onko sarjan jatkumisessa mitään järkeä, voidaan olla montaa mieltä. Joku voi kysyä, onko säännöt kaikille seuroille samat? Ei ole. Dresdenin joukkue laitettiin 14 vrk karanteeniin, vaikka Bundesliigan ohjeistus on, että vain positiivisen näytteen antaneet laitetaan karanteeniin. Saksassa osavaltion terveysviranomaisten ohjeet menee Dfl:n ohjeiden edelle. Sama koskee joukkueharjoituksia. Toiset joukkueet ovat saaneet harjoitella pari viikkoa normaalisti ja toisessa osavaltiossa on vasta viikko saatu treenata normaalisti. 

Pelaajilla on varmasti kova into päästä pelaamaan. vfl Bochum on pitänyt pienryhmä harjoituksia jo kuukauden päivät, mutta varsinaisia kontaktiharjoituksia reilun viikon ajan. Harjoitukset ovat olleet täysin suljettuja ja niistä on lehdistöllekin annettu varsin vähän tietoa. Vaikea on ennustaa miten pelit lähtee kulkemaan. Maalivahti Riemann on todennäköisesti pois lauantain pelistä polvivamman vuoksi ja se on tietenkin iso takaisku. Toppari Saulo Decarli on myös poissa ja syy on erittäin huolestuttava, Infection! 

Lauantaina pelataan jokatapauksessa ja Bochum tulee pelin voittamaan

Arvio: 3-2

14.3.2020 Vfl Bochum 1848 vs Heidenheim

Vfl Bochum pelaa lauantaina Heidenheimia vastaan kotona, mutta ilman yleisöä. Coronavirus pysäyttää urheilutapahtumia myös Saksassa. Viikonlopun kierros pelataan tyhjille katsomoile. Se mitä jatkossa tapahtuu, ei voi kuin arvailla.

Edellinen peli Darmstadtissa pelattiin tasan. Pisteet on ollut todella tiukassa ja sarjan tasaisuus on peloittavan vaarallinen, vain 4 pistettä karsinta- ja putoamisviivaan. Sijat 9-15 on neljän pisteen sisällä.

Seuraavassa pelissä ei saa peruutella ja hyökkäyksiin täytyy panostaa. Ganvoulan vire on laskenut edellisissä peleissä, joten ehkä siinä olisi muutoksen paikka. Weilandt tai Wintzheimer on vaihtoehdot. 

Heidenheim on sarjassa neljäntenä ja pelannut hyvän kauden. Juokkue taistelee myös noususta Bundesliigaan vielä, joten vaikea peli Bochumille tiedossa. Syksyllä Bochum otti kuitenkin täydet pisteet.

Arvio: 3-2

7.3.2020 Darmstadt vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum matkaa lauantaina Darmstatdtin vieroaisi. Sunnuntain pettymykset on toivottavasti unohdettu, sillä pisteitä tarvitaan. Darmstadt on erittäin vaikea vastustaja, se on viimeksi hävinnyt 1 joulukuuta 2019 Bielefeldille.

Danny Blum onnistui edellisessä pelissä maalinteossa hattutempun arvoisesti, toivottavasti maalitahti jatkuisi lauantaina. Ganvoula oli taas edellisessä pelissä kadoksissa, joten hänEn täytyy petrata, että saa jatkaa ykköskärkenä. Wintscheimer varmasti odottaa näyttöpaikan Ganvoulan takana.

Edellinen ottelu menetettiin vastustajan viimehetken rankkareilla. Kaksi pilkkua vihellettiin käsivirheestä, jotka tarkastettiin Varilla. Näistä pitää ottaa opiksi, sillä vastustaja osasi hakea keskityspalloilla näitä virheitä. Käsivirheet on tullut jäädäkseen var aikana ja eri joukkueet ovat alkaneet käyttämään tätä hyväksi.

Darmstadt on pelannut jo pitkään hyvin. Neljä viimeistä peliä voittoja ja tosiaan edellinen tappio on niinkin kaukaa kuin joulukuun alusta. Todella vaikea vastustaja tiedossa, mutta ei kuitenkaan mahdoton voitettaviksi.

Arvio: 1-2

1.3.2020 Vfl Bochum 1848 vs Sandhausen 

Vfl Bochum pelaa sunnuntaina taas tärkeistä pisteistä tasavahvaa Sandhausenia vastaan. Joukkueen välisessä kohtaamisessa Sandhausen on pisteen edellä ja Bochum nousee voitolla ohi sarjataulukossa. 

Bochum tulee jatkamaan samalla kokoonpanolla kuin edellisessä pelissä, paitsi Ganvoula, joukkueen paras maalintekijä tulee avaukseen. Todennäköisesti joukkue lähtee pelaamaan puolustuksen kautta, kuten joulu Tauon jälkeen ollaan pelattu. Vastahyökkäyksillä yritetään ratkoa peliä ja suoraviivaisUlla hyökkäyksillä.

Bochumin puolustus on tälläkaudella ollut se suurin kysymysmerkki ja siellä tulee liikaa henkilökohtaisia virheitä. Pienikokoiset laitapuolustajat Gamboa ja Soares taistelee hyvin, mutta liian usein he innostuvat hyökkäämään ja pallonmenetykseen jälkitilanteista tulee varoituksia. Todennäköisesti molempien korttitilit on kohta täynnä. Toppareista Maxim Leitsch on vakiinnuttanut paikan. Pitkän pelaamattomuuden takia hänen pelinsä näytti kankealta, mutta pari viimeistä ottelua on ollut huomattavasti parempaa.

Sandhausenilla on ollut viime peleissä vaikeaa, neljä viimeistä peliä on tappioita. Joukkue tulee varmasti motivoituneina seuraavaan peliin ja he haluavat taistella pisteistä viimeiseen asti. Toisaalta Bochum on ollut paremmassa iskussa ja voitto tulee varmasti.

Arvio: 2-0

22.2.2020 Dynamo Dresden vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina on Bochumilla kuuden pisteen ottelu Dresdenin vastaan. Vierasottelu on erittäin tärkeä sillä sarjan häntäjuokkeelle ei saa hävitä. Dresden majailee sarjan hännillä viisi pistettä Bochumin perässä.

Bochum ei saanut sarjan kärkijoukkueilta pistettäkään. Viimeinen peli ratkesi typerään henkilökohtaiseen virheeseen ja pisteet menetettiin. Joukkueen puolustuspelaaminen on ollut koetuksella tällä kaudella. Henkilökohtaiset virheet on maksanut liian monta pistettä.

Lauantaina lähdetään samalla kokoonpanolla otteluun kuin Stuttgartin vastaan. Ganvoula, Zoller ja Weilandt hyökkääjinä, keskikentällä Losilla ja Tesche. Puolustajat Gamboa,Soares, Leitsch ja Decarli Sekä tietenkin Riemann maalissa. 

Dresdenin kausi on ollut myös yllättävän vaikea. Seura vaihtoi valmentajan loppusyksystä, mutta pisteet on ollut silti tiukassa. Erittäin tiukka ottelu on tulevana lauantaina tiedossa.

Arvio: 0-1

17.2.2020 Vfl Bochum 1848 vs Stuttgart

Vfl Bochum pelaa yllättäen maanantaina suurseura Stuttgartia vastaan. Stuttgart ei välttämättä tuo tupaa täyteen Bochumissa, mutta yleisöä varmasti riittää. Bochum tarvitsee pisteitä edelleen, sillä sarja on erittäin tasainen. 

Toivottavasti valmentaja Reis antaa joukkueen pelata, joukkuetta on kolmessa viime pelissä kahlittu puolustuspelaamiseen. Liika puolustaminen on vienyt tehoja hyökkäyksestä ja maalipaikat ovat vähentyneet huomattavasti. Ganvoula, Zoller ja Weilandt jatkaa hyökkäyksessä.

Losilla, Tesche ja Zulj jatkvat keskikentällä, puolustus Soares ja Gamboa laitapuolustajina. Topparikaksikko on taas kysymysmerkki, ne ovat vaihdelleet jokaisessa viime ottelussa. Maxim Leitsch oli hieman yllättäen viime pelissä kentällä. Leitsch ei Ole pelannut kuin kahdessa pelissä tälläkaudella, tämä laittaa raadille pohdintaa.

Stuttgart on pelannut viimeaikoina voitosta voittoon. Joukku on sarjassa kolmantena ja mersu haluaa joukkueen nousevan. Mario Comez on viime peleissä ollut joukkueen tehokkain maalintekijä, yllättäen. Stuttgart voitti syksyn pelin, mutta nyt Bochum lyö vastaan. 

Arvio: 2-1

9.1.2020 Wehen vs VfL Bochum 1848

Sunnuntaina pelataan Wehenin vieraana kuudesta pisteestä. Molemmat joukkueet taistelevat tiukasti pisteistä ja pelaavat tosissaan putoamista vastaan.

Bochumin suurimmat ongelmat on tälläkaudella ollut puolustuspelaamisessa. Tähän kauteen tuli uusia puolustuspelaajia, mutta valitettavasti heidän näytöt ovat jääneet vaisuksi. Pelaajia on vaihdettu, mutta onnistumiset on ollut vähissä. Nyt on pelaajilla näytön paikat, sillä epäonnistumisiin ei enää varaa ole.

Hyökkäyspään ongelmat ovat juontaneet puolustuksen ongelmista. Ganvoula on ollut tehokas, mutta hänen varaan on jouduttu liian paljon. Nyt tarvitaan Losillalta,Weilandtilta ja Zollerilta venymistä. Maalivahti Riemann palaa sunnuntaina kokoonpanoon.

Wehen Wiesbaden on pelannut odotuksiin nähden hyvin, mutta pisteet heilläkin on ollut tiukassa. Bochumilla on sunnuntaina tiukat paikat,mutta luottoa vielä löytyy. Yhdistys vahvasti mukana sunnuntaina.

Arvio: 0-2

3.2.2020 Vfl Bochum 1848 vs HSV 

Maanantaina vieraaksi tulee HSV Hampurista, mielenkiintoa Suomalaisittain lisää Pohjanpalon vierailu Ruhrstadionilla. Bochum pelaa tärkeistä pisteistä, sillä puamisviiva on uhkaavan lähellä.

Edelliseen otteluun Bochum lähti puolustavalla kokoonpanolla, mutta maanantaina odotetaan hyökkäysvoittoista peliä. Ganvoula on edelleen kärjessä ja Zoller palaa todennäköisesti avaukseen. Maalipaikat oli edellisessä ottelussa vähissä, joten valmennus varmasti reagoi lisäämällä hyökkäykseen voimaa ja palaa pelisysteemissä vanhaan.

Maalivahti Riemann on sivussa ottelussa pelikiellon takia. Patrick Drewes saa vihdoin näyttöpaikan Bochumin maalilla, toivottavasti hän saa onnistumisen ja sitä kautta mahdollisuuden avaukseen. 

Hsv on sarjassa kolmantena ja haluaa ehdottomasti nousta takaisin ykköseen. Joel Pohjanpalo siirtyi lainalla Hsv:hen juuri tammikuussa. Peliaika on todennäköisesti tiukassa, sillä edellisessä ottelussa 4 muuta hyökkääjä pelaajaa teki maalit. Hinterseer palaa vanhalle kotiareenalla ja on varmasti avauksessa. Bochumille tulee tiukka ilta, mutta pisteet on jäätävä kotijoukkueelle.

Arvio: 1-0

28.1.2020 Bielefeld vs Vfl Bochum 1848

Pitkä talvitauko on vihdoin ohi ja Espanjan leiri pidetty. Kausi jatkuu kaupungissa jota ei oikeasti ole edes olemassa, lainaten Bochum kannattajia. Tammikuun siirtoikkunassa Bochumiin tuli yksi uusi pelaaja Itävaltalainen 27v Robert Zulj Union Berliinistä. Viime kaudella Zulj pelasi lähes kaikki pelit, mutta tällä kaudella otteluita tuli vain kaksi kappaletta. Mielenkiinnolla odotetaan hyökkääjäpelaajan debyyttiä Bochumin paidassa.

Vfl Bochumin leiritys meni joukkueen valmentajan mukaan onnistuneesti, kome harjoitusottelua yksi tasuri ja pari voittoa antoi uskoa taas tulevaan. Viimeisin voitto Krefeldin joukkueesta tänään 2-0.

Harjoitusotteluissa kokoonpanot vaihtelivat runsaasti ja monenlaisia kokeiluja oli nähtävissä. Seuraava avauskokoonpano tulee luultavasti olemaan syksyn kaltainen. Topparipariin voi tulla muutoksia, sillä Patrik Fabian pelasi monessa pelissä. Ganvoula tulee olemaan kärkipelaajana, kuten ennenkin.

Bielefeld on sarjan kärkijoukkue, joten odotettavissa on vaikea vastustaja. Joukkue pelaa tälläkaudella noususta ja se ei yllättänyt raatia ollenkaan, sillä joukkueen runko on pysynyt jo useamman vuoden lähes samana. Nyt on Bochumilla todellinen näytön paikka, sillä viimeinen voitto on Shüco areenalta vuodelta 2013.

Arvio: 1-2

22.12.2019 Vfl Bochum 1848 vs Regensburg 

Tämän vuoden viimeinen ottelu pelataan sunnuntaina Regensburgia vastaan Ruhrstadionilla. Tärkeä peli Bochumille, sillä pisteitä tarvitaan lähdettäessä kevätkierrokselle. Kevätkierrokselta pitää saada enemmän pisteitä kuin mitä syksystä ollaan saatu.

Edellisessä pelissä valmentaja Ries teki yllättävän muutoksen pelisysteemiin, laittamalla kaksi kärkipelaajaa avaukseen. Ensimmäisellä puoliajalla homma toimi, mutta toisella puoliajalla keskikenttä väsähti totaalisesti ja siikä oli lähellä käydä huonosti. Sunnuntaina palataan perinteiseen Ganvoulan yhden kärkipelaajan systeemin ja keskikentällä nähdään kaksi alempaa pelaajaa. 

Regensburg on aina ollut vaikea vastustaja ja tilastot osoittaa karua kieltä. Tappioita ja tasapelejä on huomattavasti enemmän kuin voittoja vuosien saatossa. Kauden ensimmäinen peli hävittiin Regensburgille ja nyt on revanssin aika. Lähtökohdat on kuitenkin eri, sillä Bochumin valmentajahan vaihtui kauden aikaisessa vaiheessa. Tämä vuosi lopetetaan toiseen peräkkäiseen kotivoittoon.

Arvio: 2-1

13.12.2019 Vfl Bochum 1848 vs Hannover

Syyskierroksen viimeisessä pelissä kohdataan Hannover. Edellisen pelin tappio kaivaa Bochumin kannattajien mieltä, mutta voitto tästä antaisi taas enemmän uskoa kevääseen. Perjantaipeli ja Hannover tuo varmasti lehtereille tavallista enempi katsojia.

Losillan poissaolo viimeisestä pelistä oli iso menetys. Toivottavasti hän palaa kokoonpanoon, sillä kapteenin johtajuutta tarvitaan keskikentällä ja ennenkaikkea puolustuspelaamiseen. Muuten puolustuslinja tulee olemaan sama, toppariosastolla Lorenz saattaa palata avaukseen.

Hyökkäyspäähän tarvitaan Ganvoulalle enemmän tukea. Todennäköisesti kotiotteluun lähdetään hyökkäysvoittoisella kokoonpanolla ja Zoller tulee edellisestä pelistä poiketen avaukseen.

Hannoverilla on ollut huono kauden aloitus. Hannover tippui viimekauden jälkeen 1 Bundesliigasta kakkoseen. Ilmeisesti seuran kanssaan on tullut iso lovi ja joukkue on heikentynyt viimekaudesta entisestään. Hannoverilla on kuitenkin kaksi voittoa alla, joten tasaväkinen vääntö on tiedossa.

Arvio: 2-0

7.12.2019 Greuther Fürth vs Vfl Bochum 1848

No niin, viime lauantain jälkeen metsästetään uutta päänahkaa. Seuraavana vuorossa Greuther Fürth. Bochumin otteet on vahvistunut ja syksyn kahdesta viimeisestä pelistä on odotettavissa hyviä tuloksia.

Edellisen pelin pallonhallinta oli selkeästi Bochumin ja siitä joukkue tulee jatkamaan. Bochum puolustuspelaaminen on ollut paremmin tasapainossa ja ennenkaikkea puolustaminen tapahtuu eteenpäin ja hyökkääjät saavat hyviä riistoja. Bochumin selkeä vahvuus löytyy myös vaihtopenkiltä, sillä pelaajia on tervehtynyt ja sieltä löytyy laajuutta.

Edellisessä pelissä Ganvoula ei tehnyt maaleja, joten seuraavassa jo onnistuu. Bochumilta on löytynyt viime peleissä maalintekoon laajuutta. Raati odottaa Weilandtin paluuta avaukseen ja hänelle toivotaan onnistumista, hän tulee olemaan tärkeä pelaaja joukkueelle kun kevät koittaa.

Greuther Fürth aloitti kauden hyvin, mutta viimeiset pelit on mennyt tappioiden ja tasapeliin merkeissä. Ottelusta odotetaan tasaista vääntöä, mutta Bochum hoitaa.

Arvio: 1-2

30.11.2019 Vfl Bochum 1848 vs Ergebirge Aue

Lauantaina jatketaan kotiottelulla Aue:a vastaan. Bochum on ollut taas tasapelikierteessä viimeisissä peleissä, joten nyt se on käännettävä voitoksi. 

Puolustuslinjaan on tervehtynyt Gamboa, mutta takapakkia viikon harjoituksista on tullut Weilandtin loukkaantumisesta. Hyökkääjistä on edelleen pois Bapoh ja Meier. Ganvoula on taas isoissa saappaissa ja maaleja odotetaan. 

Bochumin hyökkääjien maalinteko on liian paljon Ganvoulan vastuulla. Nyt odotetaan Blumilta, Leeltä, Zollerilta sekä Losillata maaleja. Korealaisen Leen maalitili näyttää kokonaan nollaa, vaikka maalipaikkoja hänellä on ollut. 

Ergebirge Aue on pelannut pirteän syykauden. Joukkueella on jo 23 pistettä ja on sarjassa neljäntenä. Aue on ollut perinteinen häntäjoukkue, joten raati ei usko syyslennon jatkuvan. Bochum tulee kääntämään tasapelikierteen voitoiksi. Yhdistyksen porukkaa on lauantaina katsomossa.

Arvio: 3-1

22.11.2019 Vfl Bochum 1848 vs Vfl Osnabrück

Maaottelutauon jälkeen palataan normaaliin arkirytmiin ja sarja jatkuu perjantaina kotistadionilla. Nousijajoukkue Osnabrück saapuu vieraaksi.

Vfl Bochumin maaottelutauko on mennyt harjoitellen. Harjoitusottelu Viktoria Kölniä vastaan pelattiin reilu viikko sitten, peli päättyi tasan 2-2. Mainittakoon tästä pelistä, että Maxim Leitsch oli pelaamassa pitkän loukkaantumisen jälkeen. Puolustuspään pelaajista Gamboa on edelleen loukkaantunut.

Bochumin hyökkääjistä Ganvoulan hyvä alkukausi on palkittu myös maaottelukutsulla. Ganvoula pelasi Kongon maajoukkueessa kahdessa pelissä Senegalia ja Guinea-Bissauta vastaan, joista jälkimmäisessä teki maalin ja syötti toisen. Toivotaan, että hän on palannut joukkueen mukaan ja maalitehtailu jatkuu myös Bochumin riveissä.

Vfl Osnabrück on aloittanut kauden nousijajoukkueille tyypillisesti, 16 pisteellä joukkue majailee keskikastissa. Bochumilla on mahdollisuus nousta voitolla noustatasapisteisiin. Odotettavissa on jälleen tasainen peli, mutta Bochum tulee viemään.

Arvio: 3-1 

8.11.2019 St Pauli vs Vfl Bochum 1848

SeuraavAna onkin vuorossa vierasmatka Hampuriin St Paulia vastaan. Nyt on aika ottaa toinen peräkkäinen voitto ja nouta sarjassa kotijoukkueen edelle. Itseluottamusta nostanut Nürnberg voitto varmasti kannustaa Hampurissa eteenpäin.

Edellisessä pelissä puolustuspään pelaajat yllättivät maalinteossa. Muutenkin puolustuspelaaminen oli kauden parasta, vaikka yksi maali menikin omiin. Henkilökohtaisella tasolla puolustajat eivät tehneet virheitä ja tukivat hyvin hyökkäyksiä.

Ganvoula palaa korttitilin täytyttyä taas kokoonpanoon. Hyökkäyspelaaminen on ollut läpi kauden hyvää, mutta ehkä heidän oman pääsen puolustaminen ei ole parhaiden tasolla. Wintzheimer pelasi edellisen pelin kärjessä varsin vahvasti, mutta Ganvoula ottaa ykköskärjen paikan Hampurissa takaisin. 

St Paulilla on kausi alkanut myös mollivoittoisesti, vaikka sillä on kaksi pistettä enemmän kuin Bochumilla. St Pauli on perinteisesti ollut vaikea vastus Bochumille, viimeisin voitto taitaa olla vuodelta 2014, ainakin virallisissa peleissä. Nyt on Bochumin aika muuttaa tilanne voitoksi.

Arvio: 1-3

4.11.2019 Vfl Bochum 1848 vs Nürnberg

Tällä kertaa kaikkien vihaama maanantain peli Nürnbergia vastaan. FanClub Finland protestoi myös maanantain peliä ja siirtää matkan marraskuun lopulle. Nyt tarvitaan sitten voittoa, sillä ollaan putoamisviivan alapuolella.

Tämä kausi on toistanut itseään, puolustuksen ongelmat ovat olleet samanlaisia ja kaikenlisäksi pääkoppa ei ole kestänyt ottelua loppuun asti. Tämä nähtiin taas kerran cup pelissä, puolustuksen tasapaino ei ole kestänyt 90 minuuttia ja yksilöiden virheistä rankaistaan välittömästi. Gelozzi on ottanut pelipaikkansa takaisin eikä kokemusta haittaa ole.

Vfl Bochumin hyökkäyspeli on onneksi toiminut ja maalipaikoille tullaan pääsemään. Ganvoula pelasi edellisen pelin ilman maalia, joten seuraavassa pelissä niitä odotetaan taas. Blum ja Lee tukevat laidoista hyökkäyksiä ja raati luottaa hyökkäysvoimaan.

Nürnberg on sarjassa kahdeksantena, mikä on varmasti viimekauden 1 Bundesliiga joukkueelle pettymys. Joukkueella on myös paljon tasapelejä, jotka ei montaa pistettä tuo. Bochum tulee voittamaan.

Arvio: 2-0

25.10.2019 Kiel vs Vfl Bochum 1848

Perjantaina mennään pohjoisen satamakaupunkiin vieraspeliin ja vastassa on Kiel. Viikonlopun pettymyksestä Bochum fanit ei ole päässyt yli, mutta joukkueen harjoituksissa ei ole näkynyt puristamista ollenkaan ja viikon harjoitukset ovat menneet hyvällä huumorilla.

Bochumin käsittämätön tasapelikierte sai jatkoa edellisessä pelissä ja vastustaja tuli lisäajalla tasoihin. Joukkueen puolustuspeli on repeillyt koko kauden ja viimeiset neljä kotipeliä 10 maalia ollaan tehty ja saman verran päästetty. Tämä kuvastaa joukkueen puolustuspelaamisen tasoa, ehdottomasti sarjan huonointa. Pakko on kuitenkin uskoa, että tämän täytyy parantua kauden mittaan.

Bochumin hyökkäyspelaaminen ja maalintekemisen tehokkuus on yllättänyt raadin tälläkaudella. Rangaistuspotkuja ollaan saatu ennätysmäärä ja niistä ollaan tehty monta maalia. Olisiko Varilla jotain tekemistä tähän tilastoon? Edellisessä pelissä puolustajat tekivät muut pelitilanne maalit, joten Ganvoula tulee tekemään perjantain pelissä taas maalin ellei useampiakin.

Bochum taistelee Kielin kanssa sarjan häntäpään sijoituksista. Bochumilla alkaa olemaan jo pakkovoiton pelit tässä vaiheessa kautta, sillä 15 pistettä lisää täytyy saada ennen talvitaukoa. Tasapelillä ei pisteitä riittävästi saada. Kiel otti edellisessä pelissä tärkeän vierasvoiton Stuttgartilta.

Arvio: 2-3

20.10.2019 Vfl Bochum 1848 vs Karlsruher

Maaottelutauko on taas ohi ja Bochumin joukkue saanut rauhassa harjoitella lähes pari viikkoa. Tauko on tullut hyvään saumaan sillä sekava alkukausi on veroittanut joukkueen henkistä mielialaa. Edellisen pelin ja kauden ensimmäinen voitto antaa kuitenkin uskoa syyskauden loppua ajatellen.

Bochumin hyökkäyspelaamunen ja maalinteko on ollut yllättäen Ganvoulan harteilla. Sarjataulukkoa kun katsotaan on maaleja tehty riittävästi, mutta omaan päähän on kolissut maaleja aivan liian paljon. Tämän viikon harjoitusten perusteella joukkue saa parhaan mahdollisen pelaajaringin kasaan.

Bochumin puolustus on tälläkaudella ollut koetuksella, mutta parempaan suuntaan on silti menty. Cristian Camboa on ottanut vastuuta ja hän oli edellisessä ottelussa kentän parhaimpia pelaajia. Joukkueen akilleenkantapää tulee kuitenkin olemaan puolustuspelaamisessa.

Karlsruher on viimekauden nousijajoukkueista pärjännyt tähän mennessä parhaiten. 12 pistettä ja sarjan keskikastia. Viimeiset kolme ottelua ovat päättyneet kuitenkin tasapeleihin ja vaikeuksia voittoihin on myös niillä ollut. Ensimmäinen kotivoitto Bochumille tullaan näkemään sunnuntaina.

Arvio. 3-0

6.10.2019 Heidenheim vs Vfl Bochum 1848

 Vfl Bochum matkustaa Heidenheimin vieraaksi sunnuntaina. Kahdeksan peliä ilman voittoa! Joko se nyt tulee.

Bochumin maalinteko on ollut Ganvoulan varassa ja onhan hän hyvin vastannut huutoon. 6 maalia kahdeksaan peliin ja kolme maalisyöttöä pitää hänen koko sarjan maalipörssin kärjessä, vaikka joukkue majailee sarjassa toiseksi viimeisenä. Sisäpiirissä on ihmetelty Leen ja Weilandtin poissaoloja, sillä pelaajat ovat kuitenkin harjoituksissa. 

Bochumin pitkäaikainen maalivahti Riemann on ollut hyvinkin epävarma kauden peleissä. Vaikuttaako epävarma puolustuspelaaminen vai mikä, niin maalivahtipeli näyttää myös huonolta. Helppoja maaleja on mennyt maaliin. Uudella valmentajalla alkaa keinot olla vähissä joukkueen herättämiseen, olisiko se maalivahdin vaihtaminen mahdollinen herätys. Sitä jalkapallossa on hyvin harvoin nähty. Uusia pelaajia ei kuitenkaan ole vielä hetkeen tarjolla.

Heidenheim on sarjassa viidentenä ja on pelannut odotuSten mukaisesti. Hajuton ja mauton joukkue porskuttaa kakkosessa tasaisesti vuodesta toiseen. Joukkueella on tosin ollut helpompia vastustajia ensimmäisellä neljänneksellä vastassa, joista on pisteitä tullut. 

Arvio: 0-1

28.9.2019 Vfl Bochum 1848 vs Darmstadt

Lauantaina on vuorossa Bochumin kotipeli ja tilastollisesti voitto on varma. VfL Bochumin kauden alku on jo huonoin mitä tiedetään, voitottomia otteluita 7 putkeen.

Edellisessä ottelussa oli jo viitteitä todellisesta osaamisesta, mutta pääkoppa ei vielä riittänyt voiton ottamiseen. Vastustajan viimehetken tasoitus laittoi leuan rintaan ja pelättiin jopa häviötä. Joukkue on kuitenkin taitavampi mitä tulokset on osoittanut.

Gavoula tekee tasaisesti maaleja, mutta liian paljon tilanteita on tuhlattuna. Maalinteko prosentti pitäisi olla huomattavasti suurempi. Piristystä kaivataan pelaajarintamalla, Weilandt ja Leen poissaolot on näkynyt. 

Bochumin puolustuspelaaminen oli viime pelissä huomattavasti parempaa kuin ollaan kauden mittaan nähty, kotiotteluissa maaleja ollaan päästetty ennätysmäärä ja voittoja on ollut mahdotonta saada.

Darmstadtin kauden alku on ollut myös tavallista huonompi, Bochum nousisi sarjassa voitolla edelle ja siitähän me lähdetään. 

Arvio: 3-1

21.9.2019 Sandhausen vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina mennään Sandhausenin vieraaksi. Vfl Bochumin voitoton putki hipoo jo ennätyksiä. Positiinen asia kuitenkin on, että kotiotteluissa ollaan noustu takamatkalta tasoihin.

Bochumin puolustuspeli on ollut surkealla tasolla tänä vuonna. Tämän kauden hankinnat ovat pettäneet todella pahasti. Suurimmat ongelmat on puolustuslinjassa, topparit ei pelaa 2 bundesliigan tasolla ja heidän henkilökohtaiset virheet on ollut näkyvissä kauden jokaisessa ottelussa. Mielenkiinnolla odotetaan uudelta valmentajalta muutoksia toppareiden valintaan.

Hyökkäyksessä Ganvoula tulee jatkamaan avauksessa. Zoller palasi jo kokoonpanoon ja tuli edellisessä pelissä vaihdosta sisään. Bapoh palaa pelikiellosta kokoonpanoon, mutta avauksessa häntä tuskin nähdään. Weilandtin loukkaantuminen on iso takaisku ja häntä toivotaan pikaisesti kokoonpanoon. Lee tulee takaisin pelaavaan kokoonpanoon. 

Sandhausen on aloittanut kauden vahvasti, joukkue on kuudentena sarjassa 10 pisteellä. Edellisessä pelissä joukkue hävisi Karlsruherille, joten täysin voitettavissa oleva joukkue on vastassa. Nyt on Bochumin otettava voitto.

Arvio: 1-2

15.9.2019 Vfl Bochum 1848 vs Dynamo Dresden

Vfl Bochumin kausi jatkuu sunnuntaina Dresdenia vastaan uuden valmentajan Thomas Reisin johdolla. Reis on pelannut Bochumissa kaudet 1995-2003 ja toiminut useamman kauden Bochumin juniorijoukkueiden valmentajana. Tehtävä ei tule olemaan helppo, sillä kesken kauden on haastavaa aloittaa ensimmäistä 2 Bundesliiga joukkueen valmentamista. 

Vfl Bochumin kausi siis alkaa sunnuntaina uudestaan. 2 pistettä viidestä ensimmäisestä pelistä ei ole hyväksyttävää. Joukkue pitäisi olla nyt täydessä iskussa ja kaikki pelaajat on nähty harjoituksissa. Mielenkiintoista nähdä miten puolustuslinja saadaan toimimaan, sillä se on ehdottomasti ollut heikoin lenkki ja uudet pelaajat eivät ole lunastaneet luottamusta. Tuleeko Patric Fabian toppariksi, se nähdään sunnuntaina.

Hyökkääjistä on Ganvoula pelannut odotusten mukaisestI. Hän on valittavasti jäänyt liian yksin hyökkäyksissä ja Zoller oli neljästä ottelusta pois kokoonpanosta, samoin Tom Weilandt oli kaukana omasta tasostaan, ilmeisesti loukkaantuminen näkyi hänen pelaamisessa. 

Dresdenin alkukausi on myös ollut vaihteleva, paritasapeliä, voitto ja pari tappiota. Viikonloppuna pelataankin sitten tärkeistä pisteistä ja voitolla kaikki on vielä omissa käsissä. Perinteisesti Bochumin uusi valmentaja aloittaa voitolla.

Arvio: 2-0

2.9.2019 Stuttgart vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum vaiherikkaan viikon jälkeen kohdataan seuraavaksi kivikova Stuttgart. Bochumin valmentajavaihdosta ennakoitiin jo edellisessä otteluennakossa ja niinhän sinä kävi, että Robin Dutt joutui lähteä ja apuvalmentaja Heiko Butscher ottaa vetovastuun seuraavasta pelistä. Se miten pelaajat on ottanut valmentajavaihdoksen nähdään seuraavassa ottelussa, toivottavasti.

Vfl Bochumin puolustus on epäonnistunut kauden ensimmäisissä neljässä pelissä. Kymmenen maalia on mennyt omiin ja se on liikaa. Kahdessa kotiottelussa on päästetty 6 maalia ja sitä ei voi hyväksyä millään mittarilla. Tosin viime pelissä oli valmentaja muuttanut puolustuslinjan kolmen alakertaan ja se tosiaan kostautui pahemman kerran. Tällä viikolla julkaistiin uuusi pelaajasopimus, Cristian Gamboa siirtyi Celticistö Bochumiin ja hän on oikea laitapuolustaja. Hankinta kuitenkin ihmetyttää raatia, sillä Arsenalin lainapelaaja Osei-Tutu pelaa samalla paikalla.

Vfl Bochumin hyökkääjiä on parjattu tehottomuudesta tällä kaudella, mutta edellinen ottelu taas näytti, että melkoista viihdettä osataan näyttää ainakin kotiotteluissa. Kolme maalia toisella puoliajalla ja mahtava nousu tasoihin osoittaa kuitenkin joukkueen tahtotilaa. Moleimat kotiottelut ja 6 maalia tehtynä on kuitenkin hyökkääjiltä kova suoritus. 

Stuttgart tippui viimekauden päätteeksi ykkösestä ja suurseura hamuaa heti sinne takaisin. Joukkueen Budjetti on täysin eri luokkaa verrattuna Bochumiin, mutta niinkuin tiedetään raha ei aina kaikkea ratkaise. Stuttgart on vielä ilman tappioita, joten Bochumilla on näytön paikka.

Arvio: 0-1

24.8.2019 Vfl Bochum 1848 vs Wehen Wiesbaden

Pelit jatkuu taas lauantaina nousijajoukkue Wehen Wiesbadenia vastaan. Molemmat joukkueet on aloittaneet mollivoittoisesti kauden ja lauantaina taistellaankin jo todella tärkeistä pisteistä ennenkaikkea valmentajien näkökulmasta.

Bochum kärsi kirvelevän tappion Hsv:lle edellisessä ottelussa. Hyökkäykset olivat taas tehottomia ja puolustuksen yksilövirheestä Hinterseer rokotti entistä joukkuettaan. 1 piste kolmesta pelistä ei todellakaan riitä Bochumin kannattajille. Viime viikonlopun tappiosta vaadittiin jo valmentaja Duttin päätä vadille. Tästä johtuen Bochum tekikin protestin HSV:n kohupelaajasta ja edustuskelvottoman pelaajan peluutuksesta ja hakee pistemenetystä HSV:lle. 

Vfl Bochumin pelaajien pitää saada itsestään paremmin irti, peli on pääosin hallinnassa, mutta viimeinen silaus puuttuu, viimeiset syötöt ja viimeistely tökkii oikein huolella. Puolustajien kokemattomuus on myös näkynyt virheinä ja helppoina oman pään maaleina. Maalivahtia ei voi syyttää, mutta lähes koko puolustuslinjan uusiminen tälle kaudelle on näkynyt heikkoutena.

Wehen Wiesbaden nousi täksi kaudeksi 2 Bundesliigaan. Joukkue pudotti Ingolstadtin viime kauden karsinnassa. Joukkue on pelannut viimeiset kymmenen vuotta 3 Bundesliigaa, joten oppirahoja kakkosessa joutuu maksamaan. Joukkue on kuitenkin hävinnyt varsin niukasti. Maalin tappioita, mutta puolustus tuntuu olevan sielläkin joukkueen heikkous. 

Arvio: 3-1

16.8.2019 HSV Hamburg vs Vfl Bochum 1848

Saksan cup viikonlopun jälkeen jatkuu sarjapelit kivikovaa HSV:tä vastaan vieraissa. Bochum lähtee kuitenkin hyvissä asemissa, sillä Hampurilla oli pitkä cup ottelu sunnuntaina pitkällä itä-saksassa.

Bochumin kokoonpano on vaihdellut jonkin verran kauden ensimmäisissä peleissä. Toppareita on vaihdellut ja Decardi on todennäköisesti sairastuvalla. Osei-tutu laitapuolustaja ei pelannut lauantaina ollenkaan. Lähteekö valmentaja Dutt ajamaan kolmen alakertaa puolustukseen? Sillä saadaan hyökkäykseen laajuutta.

Viimeaikoina maalinteossa on onnistunut Ganvoula, toivottavasti hänen ketsuppipullo olisi nyt auennut ja maaleja pystyisi tukemaan useammin ja säännöllisesti niinkuin hyvän hyökkääjän täytyy tehdä. Hyökkäyspään pelaajista Blumin pelaaminen on epävarmaa, mikä on sääli sillä hän on alkukauden pelien perusteella joukkueelle selkeä vahvistus.

Hsv:n mielenkiintoa lisää entisten Bochum pelaajien kohtaaminen. Hinterseer ja Gyamerah siirtyivät viime kauden jälkeen HSV:n joukkueeseen. He ovat siellä avauksen pelaajia ja heillä on myös näytön paikka uudessa joukkueessa. Bochum tietää Hinterseerin metkut ja hänen puolustaminen tuskin tekee vaikeutta. Fanclub Finlandin jäseniä paikalla Hampurissa.

Arvio: 1-2

2.8.2019 Vfl Bochum 1848 vs Arminia Bielefeld

Vfl Bochum pelaa ensimmäisen kotiottelun tällä kaudella perjantaina Arminia Bielefeldia vastaan. Bielefeld, joka tunnetaan Suomessa Pasi Rautiaisesta, mutta Saksalaisten ystäviemme mielestä kaupunkia Bielefeldia ei ole edes olemassa.

Bochum aloitti kauden tappiolla Regensburgissa, hyökkäyspään tehottomuus vaivaa joukkuetta edelleen keskikentällä olemme vahvoja ja pystymme pitämään palloa, mutta maalipaikoille ei tahdota päästä. Joukkueesta puuttuu selkeät kärkipelaajat??? Kenestä maalintekijäksi

Bochumin puolustuksesta loukkaantui Osei-Tutu, hänen pelaaminen perjaantaina on epävarmaa. Uusittu puolustuslinja pelasi varsin hyvin edellisen ottelun, vaikka kolme maalia meni omiin. Maalit tuli keskikentän virheistä ja pallonmenetyksistä. Vitali Janeltia ei myöskään nähdä laitapuolustajana perjantaina, ellei Suoares pysty pelaamaan. 

Arminia Bielefeld aloitti kauden tasapelillä St Paulia vastaan. Joukkue on varsin kokenut ja pelasi vahvan toisen puoliajan. Oma arvioni on; että Bielefeld on keväällä neljän kärkijoukkueen joukossa. Heidän pelottovan tehokas Fabian Klos on pidettävä kurissa

Arvio: 2-1

28.7.2019 Ssv John Regensburg VS Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum avaa kauden 2019/2020 vierasottelussa Regensburgissa. Kolme edellistä kauden aloitusta ja lopetusta on saatu olla kotiottelussa, joten tämä vierasaloitus oli odotettavissa.

Vfl Bochumin joukkue on muuttunut viimekaudesta merkittävästi. Viime kauden joukkueesta lähti Robbie Kruse, Sidney Sam, Lucas Hinterseer ja Jan Gyamerah sekä Tom Baack. Lähtökuopissa on edelleen Tim Hoogland ja Celozzi. Tälle kaudelle on saapunut uusia pelaajia keskikentälle  Danny Blum Frankfurtista, Simon Decardi puolustaja Anderlechtista ja j Osei-tutu puolustaja lainalle Arsenalista. Omista kasvateista edustukseen on nostettu J Wellers, M Gyamfi, U Bapoh. 

Bochumin harjoitusottelut on mennyt vaihtelevasti, St Gallen ja Barnsleylle hävittiin, Grrasshopper voitettiin ja Herthan kanssa tuli tasapeli. Oman kylän mainospeleissä rökitettiin kaikki vastustajat. Pelaaminen on näyttänyt hyvinkin valmentaja Duttin näköiseltä. Pallonhallinnan kautta pelataan rohkeaa peliä. Tämän kauden ongelmana tai vahvuutena voidaan pitää kokematonta puolustuslinjaa ja hyökkääjien tehottomuutta. Toivotaan, että nuorista hyökkääjistä saisimme uuden maalintekijän joukkueeseen. 

Bochum tulee aloittamaan kauden 4-4-2 pelisysteemillä ja kärjessä pelaavat Zoller ja Ganvoula. Keskikentällä aloittaa Blum, Eisfelt, Weilandt ja Maier, puolustuksessa  Osei-tutu, Soares, Bella-Kotchap ja Simon Lorenz. 

Ssv Jahn Regensburg on harjoituskaudella pelannut maltillisesti, voitto Mainzista  ja tappio Hoffenheimille sekä muutamia muita pelejä. Sunnuntaina kannattaa erityisesti seurata Tom Baackin otteita, joka siirtyi Bochumista Regensburgiin. 

Arvio: 0-1

Jaa tämä sivu