Kesäjuhla 2020

Onnittelut voittajille

6. Kesä, 2021

Yhdistyksen frisbeegolf kilpailu käytiin lauantaina 5.6.2021

Yhdistyksen nuoriso-osasto järjesti frisbeegolf kilpailun Vantaan Malminiityn radalla. Sää oli mitä parhain ja osanottajamäärä oli parikymmentä. Tiukan kilpailun voitti Mika Wilden, toinen Aleksi Torala ja kolmas Samuel Lingren.
Palkintojen joko suoritettiin Jokiniemessä grillipaikalla.

Hinta: 18,48€

24. Touko, 2021

Nyt se vihdoin tapahtui! Nousu varmistui viimeisessä pelissä Sandhausenia vastaan. Kauden vika peli ja panokset oli valtavat. Bochum aloitti pelin vahvasti, mutta maalipaikkoja ei saatu luotua. Sandhausen pääsi peliin mukaan ja sai paremmat maalipaikat. Bochumin maalivahti Drewes piti joukkuetta mukana loistavilla torjunnoilla. Bochum sai 29 minuutilla vastahyökkäyksen, josta Zoller keskitti Pantovicille pallon ja tämä puski pallon maaliin. Toinen puoliaika lisäsi Sandhausen in painetta, sillä joukkue oli vajonnut putoamisviivan alapuolelle. Sandhausen tasoitti pelin 60 minutilla ja silloin näytti Bochumin kannalta huonolta. Bochum pääsi loppua kohden taas peliin mukaan ja kapteeni Losilla teki 2-1 johtomaalin. Bochum räjähti 87 minuutilla, kun Zulj laukoi vapaapotkusta maalin 3-1 ja se jäi kauden viimeiseksi maaliksi.
Ensi kaudella pelataan sitten 1 Bundesliigaa, mutta ensin juhlitaan nousua.

19. Touko, 2021

Perinteiselle viimeiselle kierrokselle ei päästä katsomoon tänä vuonna, mutta kausi huipentuu kuitenkin mielettömään nousukamppailuun. Sunnuntain peliä katsotaan yhdistyksen kanssa Korson Pintti Pubissa alkaen klo:16:00. Mainittakoon, että Viaplay on huomioinut meidän toiveen ja tulee näyttämään meidän pelin, jos ette pääse paikanpäälle.

Joukkue lähti kohti Nürnbergia fanien saattamana

16. Touko, 2021

Vfl Bochumin nousutarina jatkuu. Mikään ei ratkennut tällä kierroksella. Häviöllä karsintaan ja tasurilla ja voitolla juhlitaan nousua.Tästä pelistä ei jäänyt muuta kerrottavaa kuin tasapeli ja vielä ollaan nousukappailussa mukana. Viimeiselle kierrokselle jätettiin panosta ja kaikki on vielä auki.

9. Touko, 2021

Nyt ollaan todella lähellä nousua. Bochum otti tärkeän voiton Regensburgista. Ensimmäinen puoliaika oli varovaista peliä Bochumilta ja Regensburg oli alussa jopa niskan päällä. Kylmää vettä tuli niskaan 28 minuutilla, kun Regensburg meni 0-1 johtoon. Bochumin topparit hävisivät keskityspallon ja Drewesillä ei ollut mitään mahdollisuutta saada palloa kiinni. Bochum onneksi tasoitus tuli muutaman minuutin päästä, kun Robert Zulj antoi Teschelle syötön ja Teschhe laukoi pallon ylänurkkaan. Puoliajan lopulla Bochum sai onnenkantamoisen, kun Regensburgin puolustaja laukoi pallon oman maaliin ja taukotilanne oli Bochumille 2-1. Toisen puoliajan alussa peli ratkesi Bochumille, kun Regensburgin pelaaja sai punaisen kortin. Bochum lisäsi kaasua ja Holtmann lisäsi 3-1 tilanteeseen. Zulj ja Ganvoula tekivät maalin mieheen ja voitto Bochumille 5=1. Kiel pelaa viikolla vielä pari rästipeliä ja niillä voi nousu jo ratketa. Ensi viikonloppuna pelataan Nürnbergia vastaan.

26. Huhti, 2021

Bochumille tuli koukkaan 3-1 ja nousulle tuli iso kolaus. Bochum hallitsi pallollista peliä lähes 80 minuuttia, mutta maalipaikat oli vähissä. 74 minuutilla sitten alkoi tapahtua, kun Bochumin Robert Tesche vei kulmatilanteesta Bochumin johtoon ja nousuhaaveet nousi taivaisiin. Tänään koettiin jalkapallon draaman kaaren pettymyksiä ja siltä miltä tuntuu kun noustaan kuninkaaksi ja parissa minuutissa vastustaja pudottaa maanpinnalle ja menee ohi, vaikka olivat koko ottelun täydellisesti purjeet alla. Tämä on jalkapalloa, vaikka tänään se tuntuukin pahalta. Danny Blum loukkaantui ja on suurella todennäköisyydellä pois kauden viimeisistä peleistä. Maalivahti Drewes otti yhden super torjunnan, mutta maaleista häntä ei voi syyttää. Parin viikon päästä jatketaan kotona Regensburg tulee vieraaksi.

22. Huhti, 2021

Vfl Bochum otti erittäin tärkeän voiton Heidenheimista. Ottelu alkoi ristiriitaisissa tunnelmissa, kun maalivahti Riemann loukkaantui jo 10 minuutilla ja joutui lähtemään vaihtoon. Riemannin käsi murtui ja loppukausi on taputeltu hänen osaltaan. Drewes tuli maaliin ja onnistui erittäin hyvin omilla torjunnoillaan. Bochum siirtyi 0-1 johtoon kuinkas muuten kuin Teschen päämaalilla. Toinen puoliaika oli taas Bochumilta parempaa ja Bockhorn pääsi tekemään 0-2 ja Heidenheim oli lyöty. Maanantaina jatkuu Darmstadtin vieraana.

18. Huhti, 2021

Vfl Bochum otti erittäin tärkeän voiton Hannoverista 4-3. Bochum pelasi ensimmäisen puoliajan terävästi, vaikka Hannover meni 0-1 johtoon. Bochum tasoitti pelin Teschen maalilla ja puoliajan lopulla Holtmann vei 2-1 johtoon. Toisella puoliajalla Hannover pääsi vahvemmin mukaan, mutta Zoller pääsi tuikkaamaan jo 3-1 johtoon. Hannover pääsi kaventamaan melkein seuraavasta hyökkäyksestä ja lopun trilleri oli valmista. Näinhän siinä kävi, Hannover teki tasoitus maalin 90 minuutilla. Pettymys oli sanoinkuvaamaton, mutta joukkue ei luovuttanut, Bochum sai kulmapotkun 90+2 minuutilla ja Robert Tesche puski 4-3 voittomaaliin Bochumille. Huikea voitto ja unelma noususta elää hyvin vahvasti. Keskiviikkona jatketaan Heidenheimissa.

10. Huhti, 2021

Karu pudotus maanpinnalle 3-0 tappio ei jättänyt kerrottavaa jälkipolville. Ensimmäinen puoliaika oli Paderbornin, he pääsivät maalipaikoille ja menivät jo 2-0 johtoon ennen puoliaikaa. Toisella puoliajalla Bochum oli paremmin pelissä mukana ja pääsivät hyville maalipaikoille. Hyvistä tilanteista huolimatta maaleja ei saatu aikaiseksi ja Paderborn teki yhden ja otti selvän voiton meistä. Toivottavasti tästä otetaan opiksi ja näin huonoa peliä ei ole mahdollista enää pelata. Seuraavana on vastassa Hannover.

3. Huhti, 2021

Vfl Bochum otti erittäin tärkeän voiton Kielistä. Bochum aloitti maalinteon jo 5 minuutilla, kun Simon Zoller sai loistavan syötön Pantovicilta ja pääsi laukomaan 1-0 johdon. Bochum hallitsi palloa, mutta Kiel sai myös omat paikkansa. Tauolle mentiin kuitenkin Bochumin johdossa. Toiselle puoliajalle Kiel tuli vahvasti, mutta Zollerin riisti topparilta pallon ja pääsi laukomaan jo 2-0 johdon. Kiel pääsi kaventamaan 80 minuutilla hieman kyseenalaisella rangaistuspotkuilla. Bochum jaksoi puolustaa loppuun asti ja kolme tärkeää pistettä ja ykköspaikka säilyi Bochumilla.

30. Maalis, 2021

Pelit jatkuu maaottelutauon jälkeen ja ei sen tärkeämpi kuin kuuden pisteen pelillä Kielia vastaan.

27. Maalis, 2021

Uudet takit ovat valmiit ja ovat noudettavissa

23. Maalis, 2021

Vfl Bochum otti tärkeän voiton Fortuna Düssedorfista. Ensimmäinen puoliaika alkoi Fortunan hallinnalla ja Bochumin puolustus myötävaikutti, että vastustaja pääsi hyviin maalinteko paikkoihin. Manuel Riemann otti hienoja torjuntoja ja piti maalin puhtaana, vaikkakin hän loukkasi jalkansa edeltävässä keskitystilanteessa. 12 minuutilla Bochum sai vasemmalta puolelta vastahyökkäyksen, Holtmann pääsi syöttämään kovan keskityspallon maalille ja Simon Zoller pääsi laukomaan lähes tyhjään maaliin. Tämän jälkeen ottelu jatkoi samaa rataa, mutta 35 minuutilla Holtmann pääsi näyttämään nopeuttaan ja pääsi tuikkaamaan läpiajosta 0-2 johdon.
Toinen puoliaika oli Bochumilta pelillisesti parempaa ja pallonhallinnassa päästiin jo vastustajan niskanpäälle. Tilanteita riitti molemmille, mutta Bochum pääsi loppuhetkillä naulaamaan 0-3 vierasvoiton Novothnyn toimesta. Bochumin kannalta negatiivisia asioita oli Soaresin keltainen kortti ja hän on ulkona seuraavasta pelistä korttitilin täyttymisen takia. Tesche joutui loukkaantumisen takia jättämään kentän ja maalivahti Riemannin loukkaantuminen jätti arvailuja, vaikka hän pelasi ottelun loppuun asti. Seuraavaksi on maaottelutauko ja pelit jatkuu Koronajoukkue Kielia vastaan, odotettavissa on kuuden pisteen peli.

13. Maalis, 2021

Harmittava 0-2 tappio Hsv:lle. Ensimmäinen puoliaika lähti hyvin liikkeelle ja Bochumin tiukka prässipeli sai painetta Hsv:n puolustukselle. Bochumilta puuttui kärjestä Simon Zoller, Ganvoula pelasi hänen paikallaan. Bochumin hyökkäyksistä puuttui viimeinen silaus ja kunnon paikat jäi vähiin. Hsv sai vapaapotkun keskialueelta 29 minuutilla. Bochumin puolustukselle kävi merkkausvirhe ja keskityspallo tippui suoraan Hsv:n pelaajalle, joka pääsi laukomaan pallon maaliin. Maalia tarkasteltiin Varista paitsiomaalina, mutta silti se hyväksyttiin. Hidastuskuva näytti selvästi, että se oli paitsiomaali, mutta silti se hyväksyttiin. 35 minuutilla tuli sitten kylmää lunta tupaan, Danny Blum otti keskikentällä aivan turhan punaisen kortin ja teki pelistä todella vaikean.
Toisella puoliajalla Bochum hallitsi peliä ja pääsi maalipaikoille, mutta palloa ei saatu maaliin, Hsv kaunisteli 0-2 voiton aivan ottelun lopussa, mutta Bochum olijoukkueena ja pelillisesti parempi. Harmittava tappio kuitenkin tuli. Seuraavaksi mennään Fortuna95 vieraaksi.

11. Maalis, 2021

Harvinaista herkkua Suomessa, Viaplay näyttää Vfl Bochum 1848 vs Hsv perjantaina 12.3.2021 klo: 19:30

6. Maalis, 2021

Vfl Bochum otti hienon voiton ja jatkaa sarjakärkenä. Vfl Bochum aloitti pelin hyvin, jo ensimmäisellä vitosella pallo saatiin maalin, mutta tilannetta edelsi paitsio. Pari minuuttia edellisestä, pallo pelattiin hienosti kuudentoista sisälle Losillalle ja laukoi pallon vasempaan ylänurkkaan ja Bochum johtoon. Tästä alkoi Fürthin pallon hallinta ja sen sen jälkeen pelattiin yhtäpäätä. Fürth tuli tasoihin hienolla kaukolaukauksella 18 minuutilla. Fürthille oli monta hyvää maalipaikkaa, mutta puoliajalle kestettiin 1-1 tilanteessa.
Toisella puoliajalla Bochum pääsi taas peliin mukaan ja pystyi enemmän pallonhallintaan. 61 minuutilla Zulj kaadettiin rangaistusalueen sisäpuolella ja pallo määrättiin pilkullle. Zulj laukoi itse pallon maaliin ja Bochumin 1-2 johtoon. Molemmilla joukkueilla oli tilanteita, mutta Bochum vei taiston ja taistelee tosissaan noususta. Ensi perjantaina vastassa Hsv.

27. Helmi, 2021

Vfl Bochum otti selvän voiton Würzburgerista. Ensimmäinen puoliaika oli Bochumin hallintaa, mutta maalipaikat oli vähissä. Hieman onnenkantamoisella tilanteelle Robert Zulj pääsi laittamaan pallon 1-0 maaliin, kun Holtmannin keskityksen Würzburgerin puolustus huonosti purki suoraan Zuljin jalkaan ja hän pääsi laittamaan pallon viidestä metristä maaliin. Toisella puoliajalla oli sitten maalipaikkoja enemmän siis Bochumilla. Danny Blum pääsi nopeusennätys hyökkäykseen ja harhautti viimeisen topparin sekä laukoi pallon hienosti oikeaan alanurkkaan tilanteeseen 2-0. Bochumilla oli paikkoja vaikka viiteen maaliin, mutta Würzburin maalivahti teki hienoja lähitorjuntuja. Holtmann viimeisteli viimeisen maalin hieman nöyryyttävästi harhauttamaan puolustajat kahville ja lopuksi vielä maalivahdin ja laittoi pallon tyhjään maaliin 3-0. Tänään ollaan kärjessä ja tästä alkaa neljän pelin jännitysputki sarjan kärkijoukkueiden kesken. Seuraavana onkin vastassa Greuther Fürth.

20. Helmi, 2021

Bochum otti katkeran tappion Aue:lta. Ensimmäinen puoliaika meni tasaisessa merkissä, mutta parhaimmat maalipaikat oli kuitenkin Aue:lla. Aue:n maali syntyi kulmapotkusta. Toisella puoliajalla Bochum painosti, mutta maalit jäi tekemättä. Näitä tappioita ei montaa kestä tulla, jos noususta haaveillaan.

14. Helmi, 2021

Bochum otti ansaitun 2-0 voiton Braunschweigista. Maalinteon aloitti toppari Bella-Kotchap kulmapotkusta. Maali oli nuoren topparin ensimmäinen. 2-0 maali tuli hienon hyökkäyksen päätteksi. Puolustaja Soares pääsi läpi ja laukoi pallon maaliin. Toisella puoliajalla ei maaleja nähty, vaikka hyviä tilanteita pystyttiin luomaan. Manuel Riemann torjui rangaistuspotkun. Ensi viikonloppuna mennään Ergebirge Aue: vieraaksi.

7. Helmi, 2021

Vfl Bochum otti tärkeän voiton Osnabrückista ja jatkaa sarjassa kakkosena. Ensimmäinen puoliaika oli Bochumin hallintaa, Bochum aloitti maalinteon 18 minuutilla kulmapotkusta, Osnabrückin pelaaja puski hienosti pallon omaan maaliin. 38 minuutilla Bochumille tuli taas kulmapotku ja Losilla pääsi puskemaan pallon maaliin. 0-2. Toinen puoliaika olikin sitten vaikeaa Bochumille ja pelin taso laski dramaattisesti. Osnabrück kavensi vapaapotkusta 1-2 tilanteeseen ja sen jälkeen peli oli pelkkää hengissä säilymistä. Osnabrück painoi päälle ja Bochum puolusti. Onneksi joukkue kesti paineen ja vierasvoitto lähti Bochumiin. Ensi viikonloppuna Braunschweig tulee vieraaksi Bochumiin.

4. Helmi, 2021

Rb Leipzig 4=0 Vfl Bochum 1848

Bochumin tie päättyi cupissa kuudentoista joukkoon, Leipzig oli tällä kertaa ylivoimainen vastustaja. Valmentajamme Reis sai kahden vuoden jatkopaperin ja yllätti kokoonpalla. Neljä avauksen miestä oli huilaamassa pitkästä rasituksesta ja uudet miehet oli saaneet näyttöpaikan. Valitettavasti tässä epäonnistuttiin ja tulokset jäivät laihoiksi. Vastustajalle kaikki kunnia, he eivät aliarvioineet meitä ja ottivat ylivoimaisen voiton.

2. Helmi, 2021

DFB Pokal RB Leipzig vs Vfl Bochum 1848

Huomenna 3.2.2021 Cupin pelin näyttää VeikkausTv klo: 19:30

31. Tammi, 2021

Vfl Bochum 1848 1-2 Karlsruher

Bochumille karvas tappio Karlsruherin vastaan. Ensimmäinen puoliaika oli taas huonoa Bochumia ja Karlsruher meni 0-1 johtoon jo 13 minuutilla. Toisella puoliajalla Bochum otti pelin hallinnan ja tuli tasoihin Losillan maalilla. Karlsruher teki kuitenkin 1-2 johtomaalin ja kesti loppuun. Keskiviikkona jatketaan cupin pelillä.

28. Tammi, 2021

Vfl Bochum näytti taas luonteensa voittamalla St Paulin 2-3. Bochum nousi kaksi kertaa tasoihin ensimmäisellä puoliajalla. St Pauli aloitti maalinteon jo 4 minuutilla. Meidän toppari Bella-Kotcap aloitti haparoiden, ensin hän hävisi kaksinkamppailun, josta St Pauli pääsi puolittain läpiajoon ja sen jälkitilanteesta hän merkkasi vastustajan väärin, josta pallo maaliin. Simon Zoller kuittasi noin puolen tunnin kohdalla tasoihin 1-1 läpiajosta. St Pauli meni melkein heti johtoon hienolla laukauksella. Zoller tasoitti puoliajan lopulla tilanteeseen 2-2.
Toinen puoliaika kääntyi Bochumille ja Zulj pääsi hienon syöttöpelin jälkeen laukomaan 2-3 johdon ja tästä ei enää luovuttu. Tärkeä pisteet ja hieno voitto Bochumille. Sunnuntaina kotona Karlsruher.

24. Tammi, 2021

Vfl Bochum pelasi kauden kolmannen tasapelin Sandhausenia vastaan. Ensimmäinen puoliaika oli Bochumilta huonoa pelaamista, pallo oli hallinnassa, mutta maalitilanteita ei päästy luomaan. Sandhausen sai puoliajan lopulla kulmapotkun, jossa Bochum puolusti huonosti ja vastustaja meni 1-0 johtoon.
Toisella puoliajalla Bochumin peli parantui, mutta maalia saatiin taas odottaa 84 minuutille, kun vapaapotkusta Zulj pääsi puskemaan pallon maaliin. Torstaina jatketaan Hampurissa St Paulin vieraana.

22. Tammi, 2021

Vfl Bochum FanClub Finnland ry:n vuosikokous 2021

Vfl Bochum Fanclub Finnlandi ry:nvuosikokous pidetään lauantaina 6.2.2021.
Aika:6.2.2021 klo:12:00
Paikka: Korso Vantaa
Kutsu on lähetetty sähköpostilla, koronarajoitukset huomioiden on jäsenillä mahdollisuus osallistua etänä vuosikokoukseen.

16. Tammi, 2021

Vfl Bochum nousi piikkipaikalle voittamalla Nürnbergin. Ensimmäinen puoliaika lähti tasaisessa merkeissä käyntiin. Tilanteet jäi vähiin,mutta Bochum oli pallollisesti edellä. Nürnberg aloitti kuitenkin maalinteon. Bochumin pelaajaa rikottiin hyökkäysalueella, mutta tuomari päästi sen läpi. Vastahyökkäyksestä Nürnberg pääsilaukomaan 1-0 johtoon. Bochum ei tästä hämmentynyt ja lähes tulkoon seuraavasta hyökkäyksestä Robert Zulj tasoitti 1-1. Toisella puoliajalla Bochum meni menojaan, Robert Tesche teki kaksi maalia ja peli oli siinä. Bochum on piikkipaikalla ja ensi viikonloppuna Sandhausen vastassa.

10. Tammi, 2021

Vfl Bochum otti tärkeän voiton aina vaikeasta vastustajasta Regensburgista. Ensimmäisellä puoliajalla vaarallisin paikka tarjoutui Simon Zollerille, joka pääsi laukomaan kuudesta metristä, mutta huono veto suuntautui suoraan päin maalivahtia. Toisella puoliajalla peli tasoittui ja Bochumin peli oli pitkään melko sekavaa. Pelin edetessä Bochum vaihtoi Ganvoulan ja Pantovicin kentälle ja heti alkoi tapahtua. Pantovic kaadettiin 22 metrin kohdalla ja tuli vapaapotku. Regensburg ei ollut valmiina ja Zulj antoi vaparin nopeasti Zollerille, joka laittoi pallon maaliin 80 minuutilla. Regensburg haki kiivaasti tasoitusta, mutta Bochumin puolustus hoiti pallot pois. Lisäajan viimeisellä minuutilla Bochum sai vapaapotkun läheltä kuudentoista rajaa, vaihdosta tullut Eisfeld laukoi pallon hienosti muurin yli alakulmaan 2-0. Bochum nousi jo sarjassa kakkoseksi, ensi viikonloppuna vastaan tulee Nürnberg.

3. Tammi, 2021

Vfl Bochum otti hienon voiton Darmstadtista. Ottelu ei ollut tasoltaan kummoinen, mutta taas kerran Bochum nousi takamatkalta voittoon. Se kertoo siitä, että tällä kaudella on kova joukkue.
Darmstadt aloitti maalinteon 80 minuutilla. Maalivahti Riemann ei voi mitään pallolle, joka meni vasempaan ylänurkkaan. Suru jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä tasoitus tuli seuraavalla minuutilla, kun Losilla puski vapaapotkusta pallon maaliin 1-1. Maali merkittiin lopulta omaksi maaliksi. 2-1 voittomaali tuli heti seuraavalla minuutilla, vaihdosta tullut Pantovic laukoi pallon maaliin. Ensi viikolla pelataan Regensburgin vastaan.

24. Joulu, 2020

Mainz 2-3 Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum eteni 16 joukkoon Saksan Cupissa voittamalla Mainzin rangaistuspotkuilla. Ottelun alku oli tuskaa Bochumille ja heti alkuun Mainz meni 1-0 johtoon. Bochum hallitsi palloa, mutta maalipaikat jäi vähiin ensimmäisellä puoliajalla. Toisen puoliajan alku oli myös Mainzin ja 55 minuutilla se meni jo 2-0 johtoon. Bochum ei kuitenkaan luovuttanut, Holtmann kavensi 2-1 tilanteeksi. Ottelun kliimaksi tuli lisäajalla 90+4 minuutilla, kun Robert Tesche teki tasoitusmaalin. Jatkoaika alkoi karmeasta, kun maalivahti Riemann ajettiin ulos punaisella kortilla. Vajaalla miehityksellä kuitenkin päästiin pilkuilla. Valmentaja Reis vaihtoi jatkoajalla Pantovicin ja Masovicin kentälle, he laukoivat pilkut sisään ja viimeisen niitin teki Ganvoula, joka ratkaisi voiton Bochumille.
Tuleeko seuraavalla kierroksella vastaan Schalke?

22. Joulu, 2020

DFB pokal Mainz vs Vfl Bochum 1848

Huomenna 23.12.2020 pelataan Saksan Cupin toisen kierroksen peli Mainzin vastaan. Tänä vuonna Cupin pelit nostaa arvoaan entisestää, sillä jokaisella voitolla tulee euroja seuran kassaan. Ensimmäisen kierroksen voitosta tuli 137000€ ja toisen kierroksen voitosta tulee arviolta 350000€. Koronakaudella on kaikki eurot seuroille erittäin tärkeitä.

18. Joulu, 2020

Vfl Bochum otti tärkeän voiton Heidenheimista. Ensimmäinen puoliaika oli täydellistä Bochumin hallintaa. Ensimmäisen puoliajan hienoin maalin tuli Blumin kaukolaukauksella tolpan kautta Heidenheimin maaliin. Vfl Bochumin toinen maali tuli vastahyökkäyksestä, josta Simon Zoller pisti itsensä likoon pistämällä pallon maaliin ja ottamalla kipeää itseensä.
Toinen puoliaika oli taas huonoa Bochumia, mutta ottelun lopulla Eisfeld pisti 3-0 ja peli oli siinä. Pelit jatkuu vielä cupin muodossa ja sarja jatkuu ensi vuoden puolella, siis vielä cupin pelissä 23.12 aatonaattona.

15. Joulu, 2020

Bochumille tappio Hannoverissa. Ottelu sai karmaisevan alun, Hannover sai ilmaisen maalin Bochumin avustuksella. Hannoverin sivurajaheitosta neljä Bochumin pelaajaa ryntäsi samaa pelaajaa kohti ja hävisivät pallon, sillä seuraamuksella, että vastustaja pääsee 2-1 läpiajoon ja tekee maalin. Tämän jälkeen Bochum hallitsee peliä, mutta kunnon maalipaikoille ei päästy. Taukotilanne 1-0.
Toisella puoliajalla valmentaja Reis vaihtoi toppari Leitschin ja Holtmannin pois. Vaihto ei ollut onnistunut, sillä puoliajan alussa, Bochumin alemman keskikentän puolustaminen taas petti ja Hannover pääsi vastahyökkäykseen, sillä seurauksella että Tesche joutui rikkomaan ja pallo pilkulle. Hannover teki pilkusta 2-0 tilanteeseen. Hannoverin pelaaminen oli hyvin epävarmaa ja perustui vastahyökkäyksiin. Normi pelillä voitto olisi ollut otettavissa ellei jopa varma, mutta tänään ei mikään onnistunut. Maalivahti Riemann ja puolustaja Gamboa saa puhtaat paperit. Valmennus saa jobin postia Suomikannattajilta, toppari Lampropoulos palasi avauskokoonpanoon, muttei pystynyt pelaamaan loppuun asti, sillä etureisivamma pakotti miehen vaihtoon. Liekö vanha vamma, mutta virhe tapahtui puoliajalla toisen topparin vaihtamisella? Kovaa touhua, mutta silti perjantaina jatketaan, silloin pitää olla paremmat käärmekeitot valmennuksella valmiina. Heidenheim tulee perjantaina vieraaksi.

13. Joulu, 2020

Tiistaina 15.12.2020 jatkuu pelit.

12. Joulu, 2020

Bochum palasi taas voittojen tielle ja kolkutellaan kärkisijoja. Bochum lähti peliin vakio kokoonpanolla eikä muutoksia ollut tehty. Ensimmäinen puoliaika meni tasaisessa merkissä, Bochum hallitsi palloa, mutta maalipaikat oli vähissä. Toisella puoliajalla alkoi tapahtumaan, Zulj aloitti maalinteon 54 minuutilla. Tästä alkoi Bochum täydellinen hallinta, 59 minuutilla Zoller pääsi yksin läpi ja hänet kaadettiin 16 alueella. Robert Zulj laukoi pilkusta 2-0. Heti aloituspotkun jälkitilanteesta Zulj riisti pallon Bochumille ja Zoller pääsi laukomaan 3-0 voittomaaliin Bochumille. Tämä peli oli tiukan viikon aloitus, tiistaina pelataan jo Hannoverissa.

5. Joulu, 2020

Bochumille tappio Kielissä. Ensimmäinen puoliaika oli tasaista ja joukkueet hyökkäsivät päästä päähän. Puolen tunnin kohdalla Kiel sai rangaistusputkun VAR tuomitsi hyvin kyseenalaisen käsivirheen, josta Kiel teki 1-0 tilanteen. Bochum nousi lähes seuraavalla minuutilla tasoihin Zollerin maalilla.
Toisella puoliajalla Bochumille tuli musta minuutt, Kiel teki kaksi maalia ja peli oli siinä. Pisteet jäi Kielille. Ensi viikolla pelataan Paderbornia vastaan.

1. Joulu, 2020

Vfl Bochum ei antanut Fortunalle mitään mahdollisuutta ja 5-0 voitto oli ansaittu.
Ensimmäinen puoliaika alkoi dramaattisesti, jo 5 minuutilla Zoller kaadettiin maalintekotilanteessa ja pallo pilkulle sekä Fortuna yhden miehen vajaalle. Danny Blum laittoi pallon pilkusta maaliin ja tilanne 1-0 Bochumille. Fortuna sinnitteli puoliajan 1-0 lukemissa, mutta toisella puoliajalla alkoi tapahtumaan. Robert Tesche puski kulmasta 2-0 ja tästä alkoi Bochumin täydellinen murskajainen. Robert Zulj teki pari maalia ja Pantovic kaunisteli ottelun lopussa 5-0 loppunumerot. Bochum nousi sarjassa toiseksi ohi Hsv:n. Perjantaina ollaan Kielin vieraana.

22. Marras, 2020

Vfl Bochum otti makoisan ja ansaitun voiton Hsv:stä. Valmentaja Reis oli laittanut avauksen uusiksi, Zulj, Blum ja Holtmann keskikentällä ja Tesche ja Losilla alempana keskikentällä sekä Zoller kärjessä. Zulj aloitti maalinteon rangaistuspotkusta ja ensimmäinen puoliaika 0-1 Bochumille. Toisella puoliajalla alkoi tapahtua, Hsv:n Terodde tasoitti myös pilkulta. Tämän jälkeen Bochum otti hallinnan, ensin Zoller pääsi yksin läpi, mutta laukoi tolppaan maalivahdin käsien kautta. Vähän myöhemmin Blum pääsi puolittain läpi ja nosti pallon maalivahdin yli tilanteeseen 1-2. Tästä neljä minuuttia myöhemmin Chibsah laukoi 1-3 Bochumille, joka jäi lopputulokseksi. Seuraavana vastaan tulee paikalliskilpailija Fortuna Düsseldorf.

7. Marras, 2020

Iso, iso pettymys tänään. Kaikki kunnia vastustajalle, Fürth pelasi erittäin vahvasti. Ensimmäinen puoliaika meni vieraille täydellisesti, Bochumin avaus oli ennakon mukainen, mutta tällä kertaa meidän keskikenttä jäi täydellisesti vastustajan jalkoihin. Fürth teki vain kaksi maalia, kun maalivahti Riemann piti joukkuetta pystyssä, torjumalla mm pilkun. Toinen puoliaika oli sitten tasaisempaa, mutta maalipaikat jäi Bochumilla vähiin. Selvä voitto vastustajalle. Tauon jälkeen onkin vuorossa sarjakärki Hsv.

1. Marras, 2020

Vfl Bochum otti voiton Würzburista ja nousi sarjassa jo toiseksi. Würzburger aloitti maalinteon ensimmäisellä puoliajalla 7 minuutilla, Bochum puolusti huonosti ja vastustajan hyökkääjä pääsi helposti sijoittamaan pallon ohi Riemannin. Bochum otti pallonhallinnan itselleen 21 minuutilla palkittiin, kun kauden avausmaalillaan Novothny pääsi kärkkärillä tasoittamaan. Reilun puolen tunnin kohdalla Bochum pääsi laidalta hyökkäämään ja sieltä matala keskitys maalille, jonka Zoller ohjasi, maalivahtia päin ja siitä seuranneesta jatkopaikasta Soares laukoi Bochumin 1-2 johtoon. Maali-iloittelu ei jäänyt tähän Würzburger tasoitti kulmapotkusta 2-2 tilanteeseen, joka oli taukotilanne. Toinen puoliaika mentiin päästä päähän, 60 minuutin jälkeen Bochum vaihtoi Ganvoulan ja Blumin kentälle ja lähes heti alkoi tapahtumaan. Zoller pääsi puolittain läpi ja sijoitti pallon oikeaan alanurkkaan ja Bochum siirtyi johtoon. Sen jälkeen Bochum puolusti johtoaan ja pelottavan paljon alkoi tulla rikkeitä ja keltaisia kortteja Bochumille. Würzburger oli lähellä tasoittaa lisäajan viimeisellä minuutilla, mutta Manuel Riemann otti super torjunnan ja pisteet lähti Bochumiin. Ensi lauantaina Greuther Fürth tulee Bochumiin vieraaksi.

25. Loka, 2020

Vfl Bochum otti tärkeän voiton Auesta. Ensimmäinen puoliaika lähti liikkeelle Bochumin hallinnalla, mutta maalipaikat oli silti vähissä. Bochumin kokoonpano pääsi yllättämään, Chibsah, Novothny ja Pantovic pelasivat avauksessa. Bochumin tilannetta helpotti jo 29 minuutilla, kun Auennut pelaaja ajettiin punaisella ulos. Ensimmäisellä puoliajalla Bochum teki maalin, mutta VAR tuomitsi tilanteesta niukan paitsion.
Toisella puoliajalla alkoi tapahtumaan, Blum, Zulj ja Ganvoula vaihdettiin kentälle noin kuuden kympin kohdalla ja Zulj teki 1-0 johtomaalin Bochumille. Toinen maali oli yksi kauden hienoimmista, hienon syöttökuvion jälkeen Ganvoula pääsi ohjaamaan etu ylänurkkaan pallon ja peli oli valmis. Ensi viikonloppuna ollaan Würzburgin vieraana.

18. Loka, 2020

Bochumille kauden ensimmäinen tappio. Bochum aloitti maalinteon jo 5 minuutilla Simon Zollerin tekemällä ohjauksella. Braunschweig tuli kuitenkin tasoihin ensimmäisen puoliajan puolessa välissä. Toisella puoliajalla Braunschweigin maalivahti sai punaisen kortin ja silloin näytti Bochumin kannalta hyvälle. Kylmää vettä tuli kuitenkin niskaan jo viiden minuutin päästä, kun kulmapotkusta syntyi Braunschweigin 2-1 johtomaali. Bochum luonnollisesti painosti, mutta maalit jäi tekemättä ja tuli karvas tappio.

2. Loka, 2020

Vfl Bochum pelasi tasapelin Osnabruückin kanssa. Osnabrück hallitsi pelin alkua, mutta pelin edetessä peli kääntyi Bochum eduksi. Ensimmäisen puoliajan lopulla Bochumilla oli momentum mennä johtoon, mutta Ganvoulan tolppalaukausta lähemmäksi ei päästy.
Toinen puoliaika oli enemmän Bochumin hallintaa ja peli näytti kääntyvän voittoon 84 minuutilla, kun Osnabrück sai punaisen kortin ja Bochum pääsi ylivoimalle. Bochum ei kuitenkaan saanut maalia tehtyä ja ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin. Maaottelutauon jälkeen mennään Braunschweigin vieraaksi.

27. Syys, 2020

Bochumille kauden avausvoitto vieraspelissä Karlsruherilta. Pelissä ei nähty hienouksia ja toivottavasti tämä oli Bochumilta kauden huonoin peli.
Karlsruher oli läpi ottelun paremmalla jalalla liikkeessä ja otti pallonhallinnan Bochumilta. Ensimmäisellä puoliajalla Simon Zoller pääsi puolittain läpi ja nosti pallon maaliin yli maalivahdin. Toinen puoliaika jatkui Karlsruherin hallintana ja kylmä hiki nousi otsalle 68 minuutilla, kun Holtmann sai keltaisen ja siitä aiheutuneen jälkitilanteen jälkeen punaisen kortin. Karlsruher painosta luonnollisesti koko loppupelit, mutta Bochum taisteli loppuun asti ja otti tärkeät kolme pistettä.

21. Syys, 2020

Kauden avaus toi suuria tunteita niin pelillisesti kuin osan fanien päästyä katsomaan stadionille peliä. Lähes seitsemän kuukautta edellisestä pelistä kun katsojat pääsi otteluun. Ensimmäinen puoliaika oli Bochumin hallintaa, Robert Zulj ampui vapaapotkusta Bochumin 1-0 johtoon, joka jäi tauolle tulokseksi. Toisella puoliajalla St Pauli tuli vauhdikkaasti peliin mukaan, mutta Zoller laukoi tyhjiin 2-0 ja peli näytti selvältä Bochumille. St Pauli pääsi kuitenkin peliin mukaan 84 minuutilla onnekkaalla kavennuksella ja pettymyksen kalkkia tuli vajaa pari minuuttia myöhemmin saman miehen tasoituksella. Bochum sai vielä maalipaikaikkoja, mutta enempää maaleja ei nähty. Tuloksellisesti tämä oli tappio, mutta Bochumin joukkueessa on paljon potentiaalia vaikka mihin. Voittoja tulee varmasti. Ensi sunnuntaina mennään Karlsruherin vieraaksi.
Btw. Yhdistyksemme lippu oli taas päädyssä näkyvästi paikalla!

Kaupungissa odotetaan kauden avausta

16. Syys, 2020

Kauden avaus on ensi maanantaina ja faneja otetaan katsomoon n.5000 henkeä.

12. Syys, 2020

Kausi aloitettiin Dfb Pokalin avauksessa voitolla

Vfl Bochum aloitti tämän kauden Saksan Cupin ensimmäisen kierroksen voittamalla Oberliga joukkueen Fv Engersin 0-3.
Ottelu pelattiin Bochumin Ruhrstadionilla ja yhdistyksen lippu oli tietenkin näkyvästi edustettuna. Ottelu oli täysin Bochumin pallonhallintaa. Joukkue tuli tähän otteluun edustuksen miehistöllä ja oli hieno nähdä, että joukkue on terveenä ja vaihtopenkki on vastustajajille pelottavan vaarallinen. Robert Zulj aloitti maalinteon 23 minnutilla Soaresin keskityksellä 0-1. Toinen puoliaika oli sitten vielä enempi Bochumin hallintaa, Zoller ja Pantovic viimeistelivät Bochumille 3-0 voiton ja matka jatkuu toiselle kierrokselle 32 joukkoon.
Viikon päästä alkaa Bundesliiga ja Bochum pelaa St Paulia vastaan kotona Ruhrstadionilla.