6.11.2021 Vfl Bochum 1848 vs Hoffenheim

Lauantaina taas mennään ja vieraaksi saapuu Hoffenheim. Bochum on viimeksi kohdannut Hoffenheimin vuonna 2014 hajoitusottelussa. Tämä lienee innostanut Bochum aneja, sillä ottelu myytiin loppuun lähes samantien. 

Bochum saa lauantaina Bockhornin takaisin kokoonpanoon ja hänelle on varmasti käyttöä, joko puolustukseen tai tarvittaessa hyökkäykseen. Bochumin puolustuslInja jatkaa Soares, Lampropoulos ja Masovic. Toisesta laitapuolustajan paikasta taistelevat Gamboa ja Stafilydis. Gamboa epäonnistui edellisessä pelissä ja se voi viedä häneltä paikan avauksessa. Toppariosasto kaipaa Maxim Leitschin tervehtymistä.

Laitahyökkääjien paikalle on onneksi tunkua, Holtmann, Blum, Pantovic, Asano ja Antwi-Adjei. Tämä on tietenkin valmennukselle ihanteellinen tilanne. Holtmannin alkukauden hyvä vire on viimeaikoina hiipunut ja se ei yllättäisi, että hän aloittaa penkillä. Danny Blum on viimeaikaisilla otteilla lunastamassa avauksen paikkaa, samaa voi odottaa Pantovicilta. Keskikentän keskustassa jatkaa, Losilla, Rexhbecaj ja Löwen. Polter jatkaa kärjessä, koska hänelle ei valitettavasti löydy haastajaa, vaikka Polterin maalit on jäänyt vähiin. 

Hoffenheimin kausi on lähtenyt käyntiin vaihtelevasti, joukkue on ottanut voittoja suurilla numeroilla, mutta on myös hävinnyt selkeästi odotuksia heikoimmille joukkueille. Odotettavissa on tiukka ottelu, mutta Bochum tulee taistelemaan voitosta kynsin hampain.

Arvio: 1-0

31.10.2021 Mönchengladbach vs Vfl Bochum 1848

Sunnuntaina jatkuu Bochumin pelit Mönchengladbachia vastaan vieraissa. Joukkueilla on ollut Cupin peli viikolla ja väsy voi painaa joillakin pelaajilla jaloissa. Bochum meni jatkoon pitkän kaavan kautta eli jatkoajan jälkeen pilkut ja vastustustaja löi Bayern Münchenin maanrakoon 5-0. Tulos on varsoilla kova, mutta todennäköisäesti varsat tulee sunnuntaina "kärsä" pystyssä Bochumia vastaan.

Bochumilla on pari tärkeää voittoa alla ja kolmantena Cup pelin voitto Augsburgia vastaan on nostanut itseluottamuksen korkealle. Takaiskuja on kuitenkin tullut, pelaajamateriaali on kapea ja Bella Kotchapin nivusvamma ei tuo tähän helpotusta. Uusimmat topparimme Masovic ja Lampropoulos ovat selviä avaukseen. Laidoilla pelaavat Gamboa ja Soares sekä maalissa Riemann.

Bochumin keskikenttä on vaihdellut alkukauden peleissä todella paljon, mutta positiivista on ollut, että aina on löytynyt hyviä valintoja niille pelipaikoille. Losilla ja Rexhbecaj ovat avauksessa. Pantovic nosti cupin pelin jälkeen osakkeita tekemällä kaksi maalia ja hieman erikoisella paikalla, keskikentän ylempänä pelaajana. Hän lunasti hyvin tämän paikan ja on hyvin suurella todennäköisyydellä tälläpaikalla avauksessa. Laidoilla on Holtmann ja Blum, oraadin mielestä, mutta valmentaja Reis on mieltänyt nämä vasenjalkalkaiset pelaajat jostain syytä samalle pelipaikalle, joten yllätyksiä odotellen. Polter on varmasti kärkenä.

Bochumin puolustajilla on kova päivä sunnuntaina Möchemgladbach on nostanut virettä ja heidän isot hyökkääjät, kuten Embolo on jatkuvasti vaarana Bochumin puolustukselle. Bochumin ase tulee olemaan Riemannin torjunnat ja sieltä lähtevät vastahyökkäykset. Bochum fanit nousee isoon rooliin tässä pelissä ja tietenkin yhdistyksen jäseniä on täälläkin paikanpäällä

Arvio: 2-3

24.10.2021 Vfl Bochum 1848 vs Frankfurt

Sunnuntaina tulee Bochumiin vieraaksi Frankfurt. Katsomot alkaa täyttymään, sillä stadionille saa ottaa 20000 katsojaa. Vieraille on jaossa 1000 lippua ja Bochumin fanot ovat vihdoin saaneet kausikortit, joita on myyty 15700 kpl:tta. Kausikorttilaisilla ja seuran jäsenillä on lippuihin etuosto-oikeus, joten yleiseen myyntiin niitä ei tällä kapasiteetilla montaa tule.

Vfl Bochum lähtee seuraavaan peliin hyvällä mielin, sillä suurimmat paineet hävisi ainakin hetkeksi Fürth voitolla. Joukkue on päässyt treenaamaan hyvin, niillä jotka ovat olleet ilman loukkaantumisia. Edellisessä pelissä valmentaja Reis yllätti laittamalla Bella=Kotchapin penkille. Toppariosastolla tulee siis jatkamaan Masovic ja Lampropoulos. Laidoilla jatkavat Soares ja Gamboa. Gamboa tuli edelliseen peliiin ryminällä ja onhan hänen voittoprosentti 100%.

Keskikentällä oli Tesche joutunut loukkaantumisen takia sivuun, lihasvamma pitää hänet ainakin pois avauksesta. Losilla, Löwen ja Rexhbecaj ovat keskustassa, Holtmann on laidalla ja Polter kärjessä. Oikealla laidalla voidaan nähdä muutoksia, edellisessä pelissä oli Pantovic laidassa, mutta vaihtoehtoja paikalle olisi muitakin. Asano tai Blum voi viedä paikan ja mahdollisesti Bockhorn nähdään taas kokoonpanossa loukkaantumisen jälkeen.

Frankfurtin alkukausi ei ole ollut ruusuinen ja pisteet on niillekin ollut tiukassa. Joukkue on pisteen Bochumin edellä ja paineet on kuitenkin Frankfurtilla. Joukkue on tietysti kova, viisi tasapeliä ja yksi voitto. Voitto Bayern Münchenistä oli kova suoritus. Odotettavissa tasainen vääntö.

Arvio: 2-1

16.10.2021 Greuther Fürth vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina kohtaavat viime kauden nousijajoukkueet Fürth ja Bochum. Molemmilla on kauden alku ollut vaikea ja joukkueet pitävät jumbosijoja. Maaottelutauko on tullut tarpeeseen ja treenijaksolla on varmasti harjoiteltu kovaa.

Bochumilta on ollut maaotteluissa mukana Bella-Kotchap ja Ganvoula. Muuten joukkue on päässyt treenaamaan yhtenäisesti. Loukkaantuneista pelaajista Gamboa on palaamassa vahvuuteen. Harjoituspelissä tuli jo täydet minuutit ja oletettavasti hän palaa laitapuolustajaksi. Toisella laidalla jatkaa Soares sekä toppareina Bella-Kotchap ja kysymysmerkkinä Lampropoulos tai Masovic.

Bochum piti tauon aikana paljon suljettuja harjoituksia ja se tietää myös pelillisiä muutoksia, joita tullaan näkemään viikonloppuna. Valmentaja Reisin tuntien pelaajamuutokset on pieniä ja Losilla sekä Tesche jatkavat keskikentällä. Rexhbecaj jatkaa ylempänä ja kärjessä pelaa Polter. Laitahyökkääjinä Holtmann on varmasti terveenä avauksessa, mutta toisesta paikasta taistelevat Bockhorn, Blum ja Asano. Todennäköisesti Bockhorn aloittaa vaihdossa, sillä hänen monipuolisuutta tarvitaan joko puolustukseen tai hyökkäykseen.

Greuther Fürth on saanut vain yhden pisteen kauden alkupuoliskolla. Nousijajoukkueille tilanne ei ole ollut helppo. Rahaa ei ole ollut käytössä uusiin pelaajiin, pelaajien nousupalkkiot ja palkan korotukset vaikeuttavat uusien pelaajien ostamista. Lauantaina molemmat joukkueet tarvitsevat pisteitä.

Arvio: 1-2

2.10.2021 Rb Leipzig vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina mennään "tölkkien" vieraaksi. Vastassa on kivikova joukkue, mutta joukkueella on silti heikkouksia. Viikolla se hävisi Club Brüggelle ja joukkueella väsy painaa.

Vfl Bochumin puolustus on tälläkaudella kärsinyt loukkaantumisista. Edellisessä pelissä, ehkä hieman yllättäin oli toppariksi asetettu Masovic, joka pelasi varsin hyvän ottelun. Hän saattaa olla taas yllätyskortti, sillä Maxim Leitsch ei ole vielä päässyt pelikuntoon. Soares ja Bockhorn jatkavat laidoilla sekä Bella Kotchap topparina. 

Keskikentällä jatkavat Losilla ja Rexhbecaj, mutta tuleeko Leitsch Löwenin paikalle niin sitä valmennus varmasti puntaroi. Holtmann jatkaa laidalla sekä pirteästi pelannut Antti-AdjeI. Polter pelaa kärjessä. Valmentaja Reis ontoi viikolla haastattelun ja lupasi joukkueen pelaavan hyökkäyspeliä vieraissakin.

Leipzigin kausi on hieman yllättäin alkanut takkuisasti, joukkueella on vain seitsämän pistettä ja on jo yhdeksän pistettä kärjen takana. Joukkueessa vaihtui kauden päätteeksi valmennus ja se on varmasti ottanut oman aikansa saada peli uomiinsa.

Arvio: 0-1

26.9.2021 Vfl Bochum 1848 vs Stuttgart 

Viime pelin pettymykset on unohdettu ja sunnuntaina nähdään taas eri joukkue pelaamassa Stuttgartia vastaan. Itseluottamus on tietenkin ollut koetuksella kolmen tappion jälkeen, mutta pelin taso ei ole kuitenkaan ollut niin huonoa kuin lopputulokset antaa ymmärtää. Seuaavan pelin voitolla ollaan taas eri tilanteessa.

Bochumin puolustusta on tälläkaudella riivannut pahat loukkaantumiset. Leitsch ja Gamboa ovat sairastuvalla. Viikonloppuna jatkavat Lampropoulos ja Bella Kotchap toppareina, laidassa Soares ja Stafylidis. Erityisesti toppariosastolta tarvitaan tasonnostoa, sillä heillä on tullut henkilökohtaisia virheitä liian paljon,

Keskikentällä jatkavat Losilla, Tesche ja Rexhbecaj. Hyökkäyspään suurin menetys on Zollerin polvivamma ja hänen osaltaan pelit taitaa olla ohi tältä kaudelta. Joukkueen johtotähtI on erittäin paha menetys koko kautta ajatellen. Polter jatkaa kärjessä, laidoilla Holtmann ja Antwi-Adjei. 

Stuttgart on Bochumin päävastustajia, joten taistelu on kova. Stuttgart on neljässä pisteessä ja voitolla mennään ohi. Stuttgartin keskikenttä on sen vahvuus, joten se on pistettävä kuriin.

Arvio: 1-0

18.9.2021 Bayern München vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina jatkuu pelit Bayern Münchenin vieraana. Bochumin fanit saivat ruhtinaalliset 1250 lippua Allianz Areenalle ja liput oli parissa minuutissa mennyt. Toivottavasti katsomot avattaisiin täysimääräisinä piakkoin.

Vfl Bochum lähtee kaksi tappiota niskassa ja ennakkoon kaikkein vaikein vastustaja vastassa. Pelillisesti Bochum oli Hetrha Berliniä selvästi edellä, mutta henkilökohtaiset virheet pitää saada minimiin. Joukkuetta on riivannut loukkaantumisten suma varsinkin puolustuslinjalla. Vakio pelaajista Gamboa ja Leitsch ovat loukkaantuneena. Toppareina jatkavat Bella Kotchap, Lampropoulos ja vasemmalla laidalla Soares. Valmentajat puntaroivat oikea puolustajan paikalle joko Stafylidista tai Bockhornia. 

Keskikentälle odotetaan muutosta aikaisempaan ja raati odottaa Losillan ja Teschen pelaavan alempana keskikentällä ja Rexhpecaj on ylempänä. Laidoilla jatkavat Zoller ja Holtmann. Kärjessä  jatkaa Polter. Varteenotettavana vaihtoehtona Polter aloittaa vaihdossa ja Zoller aloittaisi piikissä. Laidassa voisi aloittaa Antwi-Adjei. 

Bayern München on on taas mennyt voitosta voittoon. Ainoa pistemenetys on tullut Mönchengladbachille kauden avauksessa. Bayernilla oli viikolla mestaeiden liigan peli ja odotettavissa on, että he peluuttavat toisenlaista rosteria kuin on totuttu näkemään. Tässä on Bochumille mahdollisuus yllättää.

Arvio: 1-2

12.9.2021 Vfl Bochum 1848 vs Hertha Berlin

Vfl Bochumin pelit jatkuu maaottelutauon jälkeen Hertha Berliiniä vastaan kotiottelussa. Tauon aikana joukkue on harjoitellut tiiviisti ja loukkaantuneet pelaajat ovat olleet kuntoutuksessa. Bochumiin otetaan 14000 katsojaa ja tunnelmaa stadionilta ei tule puuttumaan. Tietenkin yhdistyksen väkeä jälleen paikalla P- blockissa.

Vfl Bochumin puolustus on ollut loukkaantumisten takia rikkonainen. Leitsch ja Gamboa ovat olleet pois ja heidän pelaaminen on epävarmaa. Soares ja Bella- Kotchap ovat avauksessa, Lampropoulos paikkaa Leitschin ja Bockhorn on Gamboan paikalla. Riemann tietenkin maalissa.

Tesche palaa pelikiellon jälkeen kokoonpanoon ja tulee Losillan rinnalle keskikentälle. Ylempänä keskikenttäpelaajana on Rexhbecaj. Laidoilla nähdään Holtmann ja Zoller. Kärjessä jatkaa Polter. Vfl Bochum lähtee peliin hyökkäyspelillä ja varmasti maalipaikoille päästään.

Hertha Berlinillä on ollut vaikea alku, joukkue on hävinnyt kaikki kolme peliä. Tosin se on hävinnyt  Wolfsburgille ja Kölnille, kuten Bochum sekä Bayern MünchenIle. Tiukka peli tiedossa ja molemmille joukkueille todella tärkeä peli.

Arvio: 2-0

28.8.2021 Fc Köln vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina jatketaan paikallisvastustaja Kölnin vieraana. Odotettavissa on 25000 katsojaa, joista Bochumille annettiin 1250 lippua. Lipunmyynnissä ei kauan kestänyt, sillä jo myynnin toisella minuutilla liput oli mennyt. Pelissä on varmasti tunnetta, kuten paikalliset sanoo, ettei muulla ole väliä kunhan Schalke ja "partavesi" voitetaan.

Bochumin puolustus on rikkonainen, Maxim Leitsch ja Gristian Gamboan pelaaminen on epävarmaa loukkaantumisten takia. Toppariosasto on todennäköisesti Bella Kotchap ja Lampropoulos, laidoilla Soares ja Stafylidis. Maalissa pelaa tietenkin Riemann, mainittakoon, että Riemann ja Bella Kotchap valittiin monen lehden tähdistökentälliseen viime kierroksella.

Keskikentältä puuttuu edelleen Tesche korttitilin takia. Keskikentällä aloittaa Losilla, Rexhbecaj ja Pantovic. Hyökkääjinä jatkavat Holtmann, Zoller ja Polter. Asanon pelaaminen on myös epävarmaa, mutta tuleeko Blum jo kokoonpanoon? Edellisessä pelissä hyökkääjät osoittivat, että he pystyvät haastamaan Bundesliigan puolustukset, oli vastassa ketä tahansa.

Köln on aloittanut kauden vahvasti, ensimmäisessä pelissä voitto Hertasta ja vahva pelaaminen Bayenia vastaan, mutta voittoon se ei riittänyt. Bochumin puolustajilla on haastetta Modeten kanssa, mutta Kölnin puolustus ei enää ole riittävän vahva, etteikö joukkue ole voitettavissa.

Arvio: 1-2

21.8.2021 Vfl Bochum 1848 vs Mainz

Yhdentoista vuoden jälkeen Vfl Bochum pääsee pelaamaan kotipelin 1 Bundesliigassa. Tänään tulleella päätöksellä stadionille voidaan ottaa 13 500 katsojaa. Liput myydään ensisijaisesti jäsenille ja kausikorttien haltijoille. Tunnelma kaupungissa on ollut jännittynyt tämän katsojakapasiteetin takia. Stadionille vaaditaan, joko roktustodistus kahdesta piikistä, 48h vanha pcr testi tai todistus sairastetusta taudista eli tämäkin vielä karsii katsojia. Pääasia on, että katsoja pääsee lähes puolet kapasiteetista paikalle ja vihdoin päästään oikeaan tunnelmaan.

Sitten asiaan, Vfl Bochum lähtee seuraavaan peliin ilman Teschea, mutta uusia pelaajia tulee kokoonpanoon, Bockhorn, Stafylidis, Danny Blum, Sebastian Polter. Uusimpana hankinta Polter vahvistaa hyökkäystä. Kärjessä aloittaa mahdollisesti Polter, laidoissa Zoller ja Asano. Ylempi keskusta Rexhbecaj. Alempi keskikenttä on Losilla ja Masovic. 

Bochumin puolustustajina jatkavat Gamboa, Soares ja Maxim Leitsch. Bella Kotchap oli edellisessä pelissä penkillä ja kokenut Kreikkalainen Lamprapoulos oli hänen tillalla. Raati uskoo, että Bella Kotchap pääsee näyttämään kyntensä ensimmäisessä kotipelissä.

Mainz aloitti kauden yllätysvoitolla RB Leipzigista eli tölkeistä. Mainzilla on pelaajia ollut karanteenissa, mutta pelin lopputulokseen se ei vaikuttanut, tärkeät pisteet Mainzille. Vfl Bochumilla on kuitenkin niskalenkki Mainziin, sillä viimekaudella heistä otettiin niskalenkki cupin pelin voitolla.

Arvio: 2-0

14.8.2021 Wolfsburg vs Vfl Bochum 1848

Nyt se vihdoin alkaa ja pääsemme nauttimaan Bochumin kanssa 1 Bundesliigaa. Ensimmäisellä kierroksella mennään muoviseuran Wolfsburgin vieraaksi. Valitettavasti vieraspeleihin ei faneja vielä päästetä ja tällä hetkellä sallitaan kolmasosa stadionin katsomokapasiteetista ja säännöistä ilmoitetaan viikottain.

Vfl Bochumin joukkueeseen ei ole tullut paljon muutoksia. Joukkueesta lähti pelaavasta kokoonpanosta  Robert Zulj, Eisfeld ja toinen maalivahti Drewes. Uusia hankintoja joukkueeseen on tullut, Kreikkalainen Konstantinos Stafylidis puolustukseen, Eduard Löwen keskikenttä, Patrik Osterhage keskikenttä, Elvis Rexhbecaj keskikenttä ja Takuma Asano hyökkäävä keskikenttä. Mainittakoon, että uusista hankinnoista ei ole maksettu euroakaan. Joukkueeseen haetaan vielä vahvistuksia puolustukseen ja hyökkääjää.

Bochumin harjoutuskauden pelit meni kaksijakoisesti. Alkukesästä joukkue otti voitot hyväntekeväisyyspeleistä ja otti niskalenkin paikalliskilpailija Dortmundista, jolla ei ollut mitää jakoa Bochumille. Leirijaksolla päästiin pelaamaan vaan yksi peli Parmaa eli Buffonia vastaan ja sen Bochum voitti. Viimeisessä kahdessa pelissä vastassa oli Hollantilaiset Vitesse ja Utrecht, niistä tuli molemmista tappiot.

Viikonlopun peliin valmentaja Reis lähtee vanhalla avauksella, mausteena Asano ja Löwen. Puolustuslinja Gamboa, Leitsch, Bella-Kotchap ja Soares. Keskikentällä Tesche, Losilla ja Löwen. Hyökkääjinä Holtmann, Zoller. Riemann pelaa maalissa, vaikka harjoitusotteluissa hän ei ole ollut parhaimmillaan. 

Wolfsburgin harjoituskausi ei ole pelillisesti mennyt hyvin. Joukkue hävisi kaikki harjoitusottelut, joten Bochumilla hyvät mahdollisuudet ottaa pisteet. Wolfsburg pelaa Eurooppa ligaa ja niiden pelaajabudjetti on täysin eritasoa Bochumin kanssa. 

Arvio: 0-1

23.5.2021 Vfl Bochum 1848 vs Sandhausen 

Kausi huipentuu kauden viimeiseen kierrokseen sunnuntaina. Bochumin vieraaksi saapuu Sandhausen ja pelissä on molemmilla joukkueilla kovat panokset. Bochum pelaa suorasta noususta 1 Bundesliigaan eikä varmasti halua nousukarsintaan ja Sandhausen varmasti haluaa välttää putoamiskarsintapelin.

Bochumin joukkueen harjoituksista on tihkunut vähän tietoja, joukkue on ollut toista viikkoa karanteenissa omissa oloissa ilman toimittajia. Edellisessä pelissä raati oli huolimaton ja kaikessa innostuksessa jäi huomioimatta kapteeni Losillan korttitilin täyttyminen ja siitä johtuva pelikielto. Sunnuntaina Losilla on varmasti mukana keskikentällä. Tesche ja Zulj jatkavat varmasti keskikentän keskellä. Hyökkääjinä jatkavat Zoller ja Holtmann. Suurimpana kysymysmerkkinä on oikean laitahyökkääjän nimi, Bonga on pelannut sillä paikalla Blumin loukkaantumisen jälkeen, mutta pelaako vielä seuraavassa, riippuu Gamboan loukkaantumisen kestostosta, jos Gamboa palaa puolustajaksi niin Bockhorn noussee ylemmäksi keskikentän laidalle.

Puolustuslinja tulee ollemaan seuraava, Soares, Leitsch ja Bella-Kotchap ovat varmasti  avauksessa ja Bockhorn oikea laitapuolustaja, jos Gamboa ei ole tervehtynyt pelikuntoon. Maalivahtina pelaa Drewes, vaikka Riemannin kunnosta on huhuttu tietoa, että hän mahdollisesti olisi tervehtynyt pelikuntoon. Drewes on kuitenkin pelannut hyvin maalissa ja hän tulee mitä todennäköisesti jatkamaan.

Sandhausenin sarjapaikka ei ole täysin varma, sillä putoamiskarsinta on sille tappiolla mahdollinen. Bochum kuitenkin taistelee kannusta ja voitto tulee varmasti.

Arvio: 4-1

16.5.2021 Nürnberg vs Vfl Bochum 1848

Sunnuntaina jatketaan unelman tavoittelua Nürnbergin vieraana. Voitolla juhlitaan nousua, mutta mestaruus on kuitenkin ainut tavoite. Viikonloppuna Bochum varmisti kolmos eli karsijan paikan, mutta sehän ei vielä riitä. Bundesliigajoukkueet ovat siirtyneet koronakuplaan viimeisten otteluiden ajaksi ettei ottelusiirtoja tarvitse tehdä.

Bochum onnistui edellisessä pelissä ja luotto seuraavaan peliin on kova. Bochumilta puuttuu maalivahti Riemann ja Danny Blum nilkkavamman takia. Edellisestä pelistä puuttui myös Gritian Gamboa ja se pääsi yllättämään raadin. Ilmeisesti kyseessä on loukkaantuminen harjoituksissa ja se selvinnee loppuviikon aikana nähdäänkö häntä kokoonpanossa. Muuten puolustuslinja on sama, Leitsch, Bella-Kotchap, Soares ja Bockhorn.

Keskikentän maalitykki Tesche on noussut kultaakin arvokkaammaksi pelaajaksi Bochumille. Neljä maalia kolmeen peliin, ei huono saavutus puolustavalle pelaajalle. Kapteeni Losilla on ottanut enempi rakentavan ja puolustavan roolin ja tällä varmasti jatketaan. Zulj jatkaa ylempänä keskikentällä ja mitä enempi hän saa palloja, sen varmemmin saadaan maalipaikkoja. Holtmann ja Zoller hyökkääjinä. Oikeaan laitaan on vaikea arvata pelaajaa ellei Gamboa palaa kokoonpanoon. Edelliseen peliin Ries yllätti ja laittoi Bongan avaukseen. 

Nürnberg on varmistanut ensi kauden paikan kakkosessa ja pelaa käytännössä erään kunniasta ja TV rahoista. Edellisessä pelissä Hsv voitti joukkueen 5-2 ja joukkueen esitys oli hyvin vaatimaton. Tämä kuvastaa hyvin joukkueen epävarmuutta millä he ovat pelanneet.

Arvio: 1-2

9.5.2021 Vfl Bochum 1848 vs Regensburg 

Kolme viimeistä kierrosta ja jännitys senkin tiivistyy. Kaikki on omissa käsissä ja noususta taistellaan kynsinhampain. Kolme joukkuetta taistelee suorasta noususta ja kahdella muulla on vielä teoriassa sekoittaa kolmen pakkaa. Viikonlopun kierroksen jälkeen joukkueita on varmasti vähemmän.

Parin viikon tauko on varmasti tehnyt hyvää joukkueelle ja harjoituksissa ollaan päästy hieromaan erikoistilanteita ja niiden osuus noussee viimeisissä peleissä kultaakin tärkeämmäksi. Simon Zoller jatkaa kärjessä, Holtmann toisella laidalla. Danny Blumin loukkaantuminen edellisessä pelissä oli iso takaisku, mutta tämä antaa myös uusia mahdollisuuksia muille. Todennäköisesti Bockhorn tulee Blumin paikalle. Keskikentällä jatkaa moottori Zulj ja puolustavat Losilla ja maalitykki Tesche.

Bochumin puolustuslinjalla on paljon petrattavaa edelliseen peliin ja valmennus on varmastI tehnyt nuorten toppareiden kanssa henkistä keskustelua. Kokeneemat Gamboa ja Soaresin pitää ottaa isoa roolia lopuissa peleissä. Soaresille voi olla vaikeaa tämän pelin jälkeen, sillä joukkueella alkaa kahden viikon karanteeni, jolla yritetään estää ottelusiirtoja viimeisiltä kierroksilta.

Regensburgin kausi on ollut pettymys, mutta joukkue on melkein kuovilla sarjapaikan suhteen. Regensburg pelasi Hsv:n kanssa tasan edellisessä pelissä ja se tulee taistelemaan myös seuraavassa pelissä pisteistä. Bochum tulee varmasti kovalla ilmeellä kotipeliin, sillä voitolla nousu voi varmistua.

Arvio: 2-0

26.4.2021 Darmstadt vs Vfl Bochum 1848

Maanantaina jatkuu taas ja mennään Darmstadtin vieraaksi. Neljä ottelua vielä jäljellä ja jännitys tiivistyy nousukamppailussa. Bochum lähtee peliin ennakkosuosikkina, mutta Darmstadt on pelannut viimeaikoina erittäin vahvasti.

Bochumin Maalivahti Riemann on loppukauden sivussa, hänen kämmenluuhun tuli murtuma. Drewes ottaa ykkösmaalivahtina paikan ja häneen luotetaan. Tietenkin pelikokemusta on viimeaikoina ollut vähän ja se voi aiheuttaa pelin tason vaihtelua. Puolustuslinja Gamboa, Leitsch, Bella-Kotchap ja toinen laitapuolustaja joko Bockhorn tai Soares.

Keskikentällä jatketaan Losilla, Tesche, Zulj sekä hyökkääjät Zoller, Blum ja Holtmann. Tesche on ollut viimeaikoina todellinen maalintekijä ja tehnyt tärkeitä ratkaisumaaleja. Laidoilla riittää juoksuvoimaa, Holtmann ja Blum ovat todella nopeita, he haastavat vastustajan puolustajia ja pystyvät luomaan maalipaikkoja.

Darmstadt on käytännössä varmistanut sarjapaikan ensi kaudeksi, mutta nousukamppailusta se on jo ulkona. He pystyvät pelata paineettomasti ja se voi aiheuttaa vaikeuksia Bochumille, toisaalta se voi olla myös meille etu.

Arvio: 1-3

21.4.2021 Heidenheim vs Vfl Bochum 1848

Keskiviikkona jatkuu pelit ja iso peli onkin Heidenheimin vieraana. Voitto pelistä niin neljäntenä oleva Heidenheim jää varmasti Bochumin taakse. Bochumilla on kaksi vieraspeliä putkeen ja niistä voitot, niin nousu on 99% varma.

Bochumin puolustus oli edellisessä pelissä hieman pihalla, kaksi viimeistä peliä ja molemmissa on mennyt kolme maalia omiin, se on liian paljon. Puolustuspelaamista on petrattava huomattavasti ja virheet on saatava minimiin. Valmentaja Reis peluuttaa samoja pelaajia, Gamboa, Leitsch ja Bella- Kotchap. Soares oli edellisestä pelistä pois kurinpidollisista syistä, se ei kuullosta hyvältä, sillä joukkuehenki ei saa rapista yhtään  loppukaudella. 

Bochumin hyökkäyksessä Zoller on takuuvarma maalintekijä kärjessä. Holtmann ja Blum pelaavat laidoilla ja antavat Zollerille tulitukea. Zulj ylempänä keskikenttäpelaajana on Bochumin hyökkäyspelaajien sielu, jonka onnistumiset takaavat voiton. Edellisen pelin ratkaisija Tesche on suurten pelien mies, toivottavasti aalitehtailua nähdää kauden lopuissakin peleissä, mutta enenkaikkea häntä tarvitaan puolustamisessa. Kapteeni Losilla on ollut viime peleiss hieman kujalla, häneltä raati odottaa johtajuutta ja tasonnostoa seuraavissa peleissä. 

Heidenheim on ollut vahva joukkue tänä keväänä, joukkue on nostanut taas kerran itsensä nousukahinoihin mukaan. Kolmesta viimeisestä pelistä on tullut voitot ja kova pänahka tuli Kielin voitolla.

Arvio: 1-2

18.4.2021 Vfl Bochum 1848 vs Hannover

Sunnuntaina mennään taas, jos ei korona pysäytä joukkueen menoa. Hannover on vastassa ja tärkeistä pisteistä taistellaan. Korona on ottanut vallan monessa kakkosen joukkueessa, sillä Kiel, Fürth ja Hsv: n pelit on peruttu, kun Sandhausenissa ja Karlsruherin joukkueissa on korotapauksia. Kielin joukkueessa todettiin eilen koronatapaus ja sen johdosta koko joukkue on kaksi viikkoa taas karanteenissa. Tämä tietää Bochumin kilpailijoille tiukkaa loppu kevättä, sillä kahden pelin viikkotahti on todella raskasta ja vaikeaa mennä ilman kunnon harjoituksia eteenpäin.

Edellisessä pelissä Bochumin puolustus sai kylmää kyytiä, sillä kolme maalia omiin on todella poikkeavaa tällä kaudella. Bochum sai kokoe omaa kalkkia, sillä nopeat vastahyökkäykset oli myrkkyä puolustukselle, mutta hyökkäykset lähti kuitenkin Bochumin keskikentän huonosta puolustamisesta. Puolustuslinja jatkaa todennäköisesti samalla linjalla, Soares, Bella-Kotchap, Leitsch ja Gamboa. 

Raati olo huonosti valmistautunut edelliseen ennakkoon, sillä Robert Zulj oli edellisestä pelistä pois korttitilin takia. Zulj palaa takaisin avaukseen ja on todella tärkeä lenkki ylemmäksi keskikenttäpelaajaksi. Bochum saa takaisin myös Danny Blumin, joka on myös kärsinyt kolmen ottelun pelikiellon. Hän tulee varmasti vaihdosta kentälle. Holtmann ja Zoller ovat varmoja hyökkääjiä, mutta Pantovic ja Bockhorn taistelevat toisesta laitahyökkääjän paikasta. Tesche ja Losilla jatkavat alempina keskikenttäpelaajina.

Hannover on pelannut alakanttiin tälläkaudella ja nousu ykköseen on jo käytännössä menetetty. Joukkue on aina ollut vaikea Bochumille ja syksyllä joukkue voitti Bochumin. Bochumilla on kuitenkin näytön paikka ja tärkeät pisteet pitää jäädä Bochumiin.

Arvio: 2-0

10.4.2021 Paderborn vs Vfl Bochum 1848

Bochumin pelit jatkuu taas lauantaina Paderbornin vieraana. Jännitys senkin tiivistyy kevättä kohden sillä seitsemän peliä on jäljellä ja Bochum on kärjessä ja taistelee tosissaan noususta. 

Bochum saa kokoonpanoon takaisin puolustaja Soaresin, joka oli edellisen pelin kiellossa korttitilin vuoksi. Puolustuslinjassa Leitsch, Bella-Kotchap ja Gamboa. Valmentaja Reis tiputtaa Pantovicin taas avauksen ulkopuolelle ja laittaa monipuolisen Bockhornin laitahyökkääjäksi. 

Zoller on palannut loukkaantumisen jälkeen vahvasti takaisin, kaksi peliä ja kolme maalia. Tämä tahti jatkuu niin meillä ei ole maalinteon kanssa mitään ongelmia. Zulj ja Holtmannin odotetaan ottavan maalinteossa myös vastuuta. Losilla ja Tesche ovat puolustavia keskikenttäpelaajia, mutta hekin voivat yhtähyvin ratkaista pelin.

Paderborn on pelannut tälläkaudella vaisusti, mutta näinhän yleensä käy putoaja joukkueelta. Joukkue pelaa kuitenkin keskikastin sijoituksista ja putoamispeikkoa sillä ei erään ole. 

Arvio: 1-2

3.4.2021 Vfl Bochum 1848 vs Kiel

Lauantaina jatkuu taas pelit maaottelutauon jälkeen. Bochumilla on ollut muutamia pelaajia maajoukkueiden mukana, mutta pääosin joukkue on päässyt harjoittelemaan yhtenäisesti. Kiel peli on kuuden pisteen peli, sillä molemmat joukkueet taistelee noususta. 

Bochumin sai Simon Zollerin takaisin hyökkäykseen edellisessä pelissä ja hän ei kauan tarvinnut aikaa laittamalla pallon maaliin. Lähes parin viikon harjoitusjakso on varmasti antanut palautumiselle aikaa ja luokkaantumisen aiheuttama huoli on pois. Vahvaa jaksoa pelannut Holtmann on päässyt hyvään vireeseen, ainoana miinuksena hänen alapuolella yleensä pelaava puolusta Soares on pois kokoonpanosta. Raadilla on ollut pohdittavana, kuka pelaa toisella laidalla hyökkäyksessä, mutta arvio on, että Pantovic saa vihdoin näyttöpaikan avauksessa.

Puolustuslinjalla pelaa Gamboa, Bella-Kotchap, Leitsch ja Soaresin paikalla voi olla yllätysnimi, mutta Bockhorn on siellä todennäköisesti. Maxim Leitsch oli nuorten maajoukkueen mukana kolme peliä, mutta peliaikaa hän ei jostain syystä saanut entiseltä Bochum pelaajalta, tämä voi olla onni, sillä häntä tarvitaan tässä pelissä.

Kiel on pelannut edellisen pelin maaliskuun alussa ja joukkue joutui koronatartunnan vuoksi karanteeniin. Sairastumistapauksista ei raadilla ole sen enempää tietoa, mutta joukkue ei pystynyt yli kahteen viikkoon harjoittelemaan. Joukkueella jäi kaksiviimeistä peliä pelaamatta ja heillä tulee vielä otteluruuhka rästipelejen vuoksi. Tämä ei varmasti helpota joukkueen tilannetta.

Arvio: 3-1

22.3.2021 Fortuna Düsseldorf vs Vfl Bochum 1848

Vuorosa on maanantain peli F95 vieraana. Syyskierroksella Bochum pieksi Düsseldorfin tylysti ja nyt on odotettavissa tiukempi peli. Hermi ettei yleisöä pääse vieläkään paikalle.

Bochumilta puuttuu seuraavista kolmesta pelistä Danny Blum, joka otti typerän punaisen edellisessä pelissä. Todennäköisesti Pantovic nostetaan Blumin tilalle. Simon Zollerin tilanne on vielä epävarma ja se aiheuttaa harmaita hiuksia valmennukselle. Zoller on kuitenkin jo harjoitusvahvuudessa, joten mitenkään mahdotonta ei ole hänen pelaamisensa. Raati laittaa hyökkäykseen, Holtmann, Pantovic ja Zoller. Keskikenttä pysyy vakiona, Zulj, Tesche ja Losilla.

Puolustajista palautuu kokoonpanoon Gamboa, joka kärsi korttitilin täyttymisestä. Soares, Leitsch ja Bella Kotchap ovat muut puolustuslinjan tukipilarit. Paikallispeli on kuitenkin paikallispeli, kaikki on mahdollista. Luotto Bochumiin on kova ja F95 pelkää Bochumia.

Fortuna Düsseldorf on sinnitellyt kärjen alapuolella koko kauden. Joukkueen pontiaali on ailahdellut ja otteluiden tasoero on ollut liian suuri. Bochum tulee takaisin voittojen tielle.

Arvio: 1-3

12.3.2021 Vfl Bochum 1848 vs Hsv

Perjantaina mennään taas ja vieraaksi saapuu Hsv. Tärkeä kuuden pisteen peli tulossa, sillä sarjan kärkipaikoista taistellaan todella tiukasti. Hsv on viiden pisteen päässä Bochumista ja keskinäisellä ottelulla on jatkon kannalta todella suuri merkitys.

Bochumin puolustuksesta puuttuu laitapakki Gamboa, jonka korttitili täyttyi Fürth ottelussa. Todennäköisesti Bockhorn siirtyy laitapuolustajaksi, mutta se ei ole ollenkaan huono vaihtoehto. Bella-Kotchap ja Maxim Leitsch jatkavat toppareina sekä Soares toinen laitapuolustaja.

Keskikentällä tullaan palaamaan vakiokokoonpanoon, sillä Zollerin odotetaan palaavan takaisin pienen loukkaantumisen jälkeen. Blum ja Holtmann pelaavat laidalla. Zulj, Tesche ja Losilla jatkavat keskikentän keskellä. Bochumilla on penkillä hyvä tilanne ja tunkua kentälle varmasti riittää. Eisfelt, Pantovic, Bonga ja Ganvoula haluaa taistella pelipaikoista kynsinhampain.

Hsv taistelee myös noususta, niinkuin perinteikkään seuran kuuluukin tehdä. Hsv:n ote kevättä kohden on ollut epätasainen. Pari tappiota ja kolme tasapeliä viimeisistä peleistä ei varmasti miellytä joukkueen johtoa. Sarjan paras maalintekijä Simon Terodde täytyy pitää pimennossa ja häntä ei saa päästää vauhtiin entisessä kotiluolassa. 

Arvio: 2-0

6.3.2021 Greuther Fürth vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum saa nauttia pitkästä aikaa sarjan kärkipaikkaa, raadille ei tule yhtä-äkkiä mieleen milloin ollaan saatu nauttia sarjan kärkipaikkaa, todennäköisesti yli kymmenen vuotta on siitä aikaa. Tästä alkaakin sarjan kannalta mielenkiintoiset pelit, kärkineliklo tulee vastaan peräkanaa ja Fortuna siihen mukaan. Nousua ajatellen kovimmat keskinäiset pelit ovat seuraavaksi.

Raati oli edellisessä ennakossa hieman huolimaton, eikä muistanut Maxim Leitschin korttitilin täyttymistä ja edellisessä pelissä hän oli pelikiellossa. Maxim tulee palaamaan avaukseen seuraavaan peliin Bella -Kotchapin topparipariksi. Takuuvarmat laitapuolustajat Soares ja Gamboa jatkavat avauksessa. 

Hyökkäyspään tehottomuuteen saatiin vahvistusta, kun Danny Blum palasi kentille ja teki pitkästä aikaa maalin edellisessä pelissä. Holtmann täydensi omalla maalilla itselleen avauksen paikan. Zulj jatkaa ylempänä keskikentällä. Bochumin hyökkääjistä Zollerin tehot on hieman hiipunut ja tälle paikalle kaivattaisiin apuja. Valitettavasti Ganvoula ja Bonga ovat liian kaukana päästäkseen avaukseen.

Greuther Fürth on pelannut vakuuttavasti koko kauden. Joukkue on keikkunut koko kauden kärkikolmikossa ja odotettavissa on vaikea peli Bochumille. Bochumilta odotetaan revanssia, sillä syyskierroksella hävittiin Fürthille kotipelissä.

Arvio: 1-2

27.2.2021 Vfl Bochum 1848 vs Würzburger Kickers

Lauantaina on pakko päästä takaisin voittojen tielle. Viime viikonlopun tappio kirvelee vielä, mutta kaikki on kuitenkin omissa käsissä. Viisi seuraavaa peliä voitetaan ja nousu olisi melkeinpä varma. Tavoitteet pitää olla korkealla.

Bochum tulee jatkamaan samalla kokoonpanolla, Zoller, Holtmann ja Blum hyökkäämässä, Zulj, Losilla ja Tesche keskikentällä. Puolustajat Leitsch, Bella-Kotchap, Soares ja Gamboa. Zoller tulee tekemään suurella todennäköisyydellä taas maalin, sillä edellinen peli jäi hylsyksi. Blum tulee pääsemään paremmin mukaan peliin, sillä pitkä loukkaantuminen näkyi vielä edellisessä pelissä.

Puolustukseen kaivataan vaihtoehtoa, hieman kokematon toppariosasto on viimeaikoina joutunut liian koville ja virheiden määrä on lisääntynyt. Kokenutta Lampropoulosta odotetaan kiivaasti kokoonpanoon takaisin.

Wurzburger teki edellisessä pelissä meille palveluksen, ottamalla Hsv:ltä täydet pisteet. Joukkue on silti sarjassa viimeisellä sijalla ja epävarmuus on vaivannut joukkuetta pitkin kautta. 

Arvio: 2-0

19.2.2021 Ergebirge Aue vs Vfl Bochum 1848

Perjantaina vuorossa Aue ja voittoa lähdetään hakemaan. Bochum taistelee kärkisijoista ja kaikki joukkueet kolmen kärjessä on samoissa pisteissä sekä neljäs on kolmen pisteen päässä.

Vfl Bochumin pelaajien itseluottamus on korkealla, edellisen pelin selvä voitto ja joukkueen terveystilanne on hyvä. Ainoana miinuksena kulkee puolustajien korttitilit ja niiden kautta tulevat huilipelit. Molemmilla laitapuolustajilla on neljä korttia alla.

Bochumin kokoonpanoon tuskin tulee muutoksia avauksen osalta. Zoller, Holtmann ja Bockhorn jatkavat hyökkääjinä, Zulj, Losilla ja Tesche keskikentällä sekä puolustuslinja jatkaa samana. Vaihtopenkille odotetaan palaavan loukkaantumisen jäljiltä Danny Blum, joka on jo viikon ollut harjoitusvahvuudessa.

Aue on pelannut odotuksiin nähden hyvin. Joukkueella on jo 29 pistettä ja paikka kakkosessa näyttää selvältä ensi kaudeksi. Joukkue pystyy ottamaan kovia päänahkoja kärkijoukkueilta, mutta Bochum on viimeaikoina ollut Aue liian kova pala purtavaksi. 

Arvio: 1-3

14.2.2021 Vfl Bochum 1848 vs Braunschweig 

Sunnuntaina jatkuu pelit ja jos kaikki pelit on tärkeitä niin tästä pelistä alkaa seitsemän ottelun putki, jolloin puhataan kuuden pisteen otteluista. Ensimmäisenä tulee vastaan sarjan häntäjoukkueet, joille ei enää ole varaa menettää pisteitä. BraunschweigIle menetettiin syksyllä pisteet, mutta enää siihen ei ole varaa.

Viikonlopun pelejä voidaan peruuttaa talven takia. Bochumiin on tullut lumikerros maahan, kuten lähes koko Saksaan. Pakkaslukemat on jo huomattavia sille leveysasteelle. Sunnuntaille luvataan nollan kelejä, joten kenttämestarilla on eväät hoitaa kenttä kuntoon ja lunta ei ei ole lisää tulossa.

Viikonlopun avauskentällinen meni viimeksi nappiin, joten seuraavaan peliin on suhteellisen helppoa arvioida avauksen pelaajat. Ylhäällä jatkaa Zoller ja Holtmann. Danny Blum on nähty jo harjoituksissa, joten voidaan olettaa, että hän palaa laitahyökkääjäksi. Bockhornia täytyy säästellä puolustuslinjalle, sillä Soares ja Gamboa on neljällä kortilla liipasimella pelikieltoon. Toppareina Leitsch ja Bella-Kotchap, joka on muuten kakkosbulin arvokkain pelaaja ainakin transfermarkt.de sivuston mukaan.

Keskikentällä jatkavat Losilla, Tesche ja Zulj. Keskikentän keskusta tulee olemaan isossa roolissa Bochumin pelissä. Heiltä odotetaan raudan lujaa puolustamista ja ennenkaikkea hyökkäyspäähän tilanteiden luontia ja maalintekoa. Seuraavassa pelissä raati odottaa Zulj:n maalintekoa.

Braunschweig on jumiutunut putoamisviivan alapuolelle, mutta joukkue taistelee kynsihampain nousemisesta ylöspäin. Selviytymiseen on viisi pistettä matkaa ja kevään taistelut on vasta alkamassa. Bochum tulee ottamaan revanssin ja Braunschweigille ei anneta mahdollisuuksia.

Arvio 3-0

6.2.2021 Vfl Ostnabrück vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina jatketaan taas sarjapelissä Osnabrückin vieraana. Parin tappiopelin jälkeen on taas aika palata voittojen tielle, jotta pysytään kärkikolmikossa. Toivottavasti valmentaJan aikainen jatkosopimus ei tuo epäonnea joukkueelle. Valmentaja Reis sai kahden vuoden jatkopestin ja tämä varmasti antaa uskoa jatkolle.

Edellisten tappiopelien jälkeen täytyy saada ryhtiliike. Joukkueen puolustaminen pitää saada varmemmaksi, eikä virheisiin ole varaa. Raati uskoo, että Leitsch palaa toppariksi, Gamboa ja ja Soares laitapuolustajina sekä Bella-Kotchap toisena topparina. 

Zoller palaa hyökkääjäksi, laidoilla Holtmann ja Bockhorn. Zulj palaa avaukseen ylemmäksi keskikentälle ja hyvin suurella todennäköisyydellä tulee tekemään maalin. Losilla ja Tesche jatkavat alempana keskikentällä. Edellisissä peleissä hyökkäykset ovat jääneet vaarattomiksi ja toivottavasti valmennus saa ruoskittua uusia kuvioita seuraavaan peliin.

Ostnabück on pelannut alakanttiin tällä kaudella, joukkueella on viisi tappiota alla ja valmennuksella ja joukkueella on täysin paineet itsellä. Tämä helpottaa Bochumia lähtökohtaisesti, mutta helppoa peliä ei ole tiedossa.

Arvio: 0-2

31.1.2021 Vfl Bochum 1848 vs Karlsruher 

Taas mennään sunnunttaina, jolloin vastassa on Karlsruher. Tiukka ottelutahti jatkuu ja ensi viikolla on myös Cupin peli RB:tä vastaan. Bochum lähtee seuraavaan peliin selvänä ennakkosuosikkina, mutta kaikkihan tietää ettei tässä sarjassa ole helppoja vastustajia.

Edellisen pelin heikkoudet oli puolustamisessa. Hävittiin hyökkäyspäässä kaksinkamppailuissa ja puolustajat pelasivat haparoiden pelin alkupuolella. Valmennusjohto on varmasti antanut joukkueelle palautetta, että joukkueen valmistautuminen ei onnistunut. Bochum tuli kuitenkin taas kerran takamatkalta tasoihin ja ohi.

Joukkue lähtee samalla avauksella liikkeelle, ainoa muutos voi tulla laitahyökkäykseen. Pantovic voi ottaa Bockhornin paikan. Zoller, Holtmann ja Pantovic hyökkäyksessä. Zulj, Losilla ja Tesche keskikentällä ja puolustus Soares, Gamboa, Bella-Kotchap ja Maxim Leitsch.

Karlsruher on pelannut odotuksiin nähden hyvän kauden. Joukkue on ottanut tasaisesti pisteitä ja on sarjassa peräti kuudentena. Joukkue on ottanut kovia päänahkoja edellisisä peleissä,  Kiel ja Fürth muunmuuassa.

Arvio: 3-1

28.1.2021 St Pauli vs Vfl Bochum 1848

Torstaina taas mennään ja kevätkierroksen ensimmäinen peli on St Paulin vieraana. Bochumilla on tiukka pelirytmi käynnissä, torstai, viisi peliä kahteen viikkoon. Tästä alkaa erittäin tärkeät pelit, jos ja kun keväällä taistellaan noususta. Loukkaantumisiin ei ole varaa ja pelaajia täytyy kierrättää.

Edellisessä pelissä valmentaja Ries oli ottanut Pantovicin avaukseen. Bockhorn oli toinen hyökkääjä. Raati ei ole saanut sisäpiiristä tietoa, palaako Blum takaisin kokoonpanoon, häntä tarvitaan erityisesti hyökkäykseen. Seuraavassa pelissä jatketaan Zoller, Bockhorn, ja Holtmann. Joukkueen paras maalintekijä Zulj, Losilla ja Tesche keskikentän keskellä.

Puolustajista Soaresin tilanne on huono korttitilin osalta. Seuraava keltainen ja hän huilaa yhden pelin. Ainoa korvaaja puolustajaksi on Bockhorn. Gamboa, Leitsch ja Bella-Kotchap jatkavat puolustuslinjassa. Puolustajien rosteri on kapea, sillä Lampropoulos on luokkaantunut. Hyökkääjistä pelasi ensi minuutit Luis Hartwig, nuori 18 vuotias pelaaja tulee ensinäkemän perusteella saamaan lisää peliaikaa seuraavan kahden viikon aikana. 

St Pauli on yllättäin jumiutunut sarjan häntäpäähän. Joukkue on saanut siirtoikkunassa uusia pelaajia ja viimeiset kaksi peliä joukkue on ottanut voitot. St Pauli on aina ollut vaikea Bochumille, mutta tälläkertaa voitto täytyy ottaa.

Arvio: 1-2

24.1.2021 Sandhausen vs Vfl Bochum 1848

Sunnuntaina pelaltaan syyskierroksen viimeinen peli Sandhausenissa. Bochumin kausi on ollut tähän mennessä hieno ja odotukset kevättä kohti on korkella. Joukkueella on tietenkin tavoitteena lähteä toiselle kierrokselle kärkipaikalta. Eroa Hsv:n kärkipaikkaan on yksi piste.

Bochumin kokoonpanossa ei ole suuria muutoksia. Edellisestä pelistä puuttui Danny Blum, jonka paikalla pelasi todella hyvin Bockhorn. Todennäköisesti Bockhorn tullaan näkemään avauksessa myös sunnuntaina. Puolustajat tulee jatkamaan samalla Gamboa, Tesche, Bella-Kotchap ja Soares.    

Hyökkäyksessä jatkavat Zoller, Holtmann ja Bockhorn. Keskikentän keskellä jatkavat Losilla, Tesche ja Zulj. Edellisen pelin ratkaisijaksi nousi Tesche, joka on totuttu näkemään enemmän puolustavammassa roolissa. Teschen vahvuudet on tosin myös erikoistilanteissa.

Sandhausen majailee tällähetkellä sarjan häntäpäässä ja heidän kausi on mennyt varmasti alakanttiin. BochumUlla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ottaa voitto.

Arvio: 0-3

16.1.2021 Vfl Bochum 1848 vs Nürnberg

Lauantaina pelataan taas omalla stadionilla Nürnbergia vastaan. Mielenkiinnolla odotetaan kentänhoitajien ihmetekoja talven pakkasia vastaan. Bochumiin luvataan pakkasöitä ja päivälämpötilat on +1-3. Pelaajat lähtee peliin flow tilassa ja tuskin heitä pakkaset hetkauttaa.

Bochum saa puolustukseen takaisin Gamboan, joka huilasi edellisen pelin korttitilin takia. Häntä tuurasi Bockhorn, joka onnistui todella hyvin. Toppareina jatkavat Leitsch ja Bella-Kotchap ja Soares. Puolustuslinja on ollut todella vahva tämän kauden otteluissa ja erityisesti laitapuolustajat on osallistunut hyökkäyksiin todella hyvin.

Joukkuuen paras maalintekijä Zoller jatkaa kärjessä, samoin laitahyökkääjät Blum ja Holtmann. Zulj, Losilla ja Tesche keskikentällä. Samalla mennään, valmentaja Reis ei tule suuria muutoksia tekemään, jos pelaajat ovat terveenä.

Tammikuun siirtoikkunassa on Bochum lainannut Römlingin ja Holtkampin Wuppertaleriin loppukaudeksi. Stylianos Kokovas lainattiin Tšekin ykkösliigaan MFK Karvinaan. Edelleen odotellaan vahvistuksia Bochumiin? 

Perinteinen Nürnberg putosi viime kauden jälkeen taas kakkoseen. Joukkue on sarjassa varsin alhaalla, alempaa keskikastia. Pelistä ei tule helppoa ja tasaisessa merkeissä tullaan peli menemään. Bochum on tulee kuitenkin voittamaan pelin.

Arvio: 2-0

10.1.2021 Regensburg vs Vfl Bochum 1848

Viikonloppuna ollaan Regensburgin vieraana. Bochum jatkaa pisteiden metsästystä, sillä kolmen joukkoon on pakko saada vain voittoja. Helppoa se ei tule olemaan, sillä Regensburg on tilastojen valossa erittäin vaikea vastustaja Bochumille.

Bochumin puolustukseasta puuttuu Gamboa, joka on korttitilin vuoksi sivussa. Lampropoulos nostetaan todennäköisesti toppariksi ja Bella-Kotchap siirtyy laitapuolustajaksi. Maxim Leitsch ja Danilo Soares jatkavat omilla paikoillaan. Gamboan poissaolo tulee näkymään hyökkäyspäässä ja puolustajan nousuja tuskin tullaan näkemään.

Keskikentällä jatketaan samoilla, kuten jo monta peliä aikaisemmin. Losilla ja Tesche sekä ylempänä Zulj. Hyökkääjinä Blum, Holtmann ja Zoller kärjessä. Edellisessä pelissä Bockhorn tuli vahvasti vaihdosta kentälle ja niillä näytöillä ei avauksen paikka ole erään kaukana.

Regensburg on vienyt kolme edellistä kohtaamista Bochumia vastaan. Tällä kaudella joukkue on pelannut vaihtelevasti ja viimeiset kaksi peliä joukkue on hävinnyt. Tosin viimeisin oli cupin pelin tappio. Tasainen kamppailu taas tiedossa, mutta Bochum laittaa tilastot tälläkertaa uusiksi.

Arvio: 1-2

2.1.2021 Vfl Bochum 1848 vs Darmstadt 

Perinteistä tammikuun taukoa ei tänä vuonna vietetä. Kauden alku venyi sen verran pitkälle, että pelit jatkuvat heti tammikuussa. Bochum on harjoitellut jo normaalisti joulun pyhien jälkeen ja on taas valmiina koitokseen. Bochum lähtee ennakkosuosikkina tähän peliin.

Mielenkiinnolla odotetaan seuraavan pelin kokoonpanoa, mutta raati ennustaa, että muutokset avauskokoonpanoon ovat pieniä. Ehdoton ykköskärki Zoller on varma avauksen paikasta, tämän ohella hyökkäyksessä jatkavat Blum, Holtmann ja Zulj. Alempina Tesche ja Losilla. Puolustuslinjassa Gamboa, Bella-Kotchap, Leitsch ja Soares. 

Tammikuun siirtoikkuna voi tuoda muutoksia Bochumin joukkueeseen. Hyökkäykseen etsitään uutta kärkipelaajaa. Joukkue tarvitsee laajuutta, sillä Zollerin takana on liian pitkä aukko, Ganvoulan syksy on ollut vaikea, eikä hän ole pystynyt lunastamaan paikkaa takaisin. Uudet hankinnat Bonga ja Novothny ovat selkeästi alemman sarjatason pelaajia ja heillä on vielä pitkä matka kakkosen tasolle.

Darmstad on ottanut kolmesta viimeisestä pelistä voiton ja joukkue on selvässä nousukunnossa. Bochumin puolustuksen pitää olla tarkkana hyökkääjän Serder Dursunin kanssa, tämä vaarallinen maalintekijä on tehnyt jo yhdeksän maalia.

Arvio: 2-0

18.12.2020 Vfl Bochum 1848 vs Heidenheim

Härkäviikko jatkuu ja perjantaina pelataan Heidenheimin vastaan. Rankka viikko jo takana, iloa ja pettymyksiä. Taas on aika palata voittojen tielle ja saada oikeasti rivit kasaan. Bochumin suurin ongelma tuntuu olevan omassa pääkopassa, pelin taso vaihtelee aivan liian paljon pelin aikana ja pelien välissä. Joukkueella on mahdollisuudet vaikka mihin, kun peli saadaan säilytettyä sillä hyvällä tasolla.

Bochumin puolustuslinja on perjantaina suuri kysymysmerkki. Topparit Maxim Leitsch ja Lampropouloksen pelaaminen on epävarmaa. Lampropoulos linkutti reittään pidellen vaihtoon ja Leitsch otettiin jo puoliajalla vaihtoon. Tässä on suuri kulmakivi ottelua ajatellen, reservissä on Bella-Kotchap ja Decarli mahdollisesti. Laitapuolustajina jatkavat Gamboa ja Soares, heitä rasittaa neljä keltaista korttia, viidennestä tulee huili ja sekin aiheuttaa päänvaivaa.

Keskikentälle palaa kapteeni Losilla, joka kärsi pelikiellon keltaisten korttien takia. Tesche ja Zulj  ovat avauskokoonpanossa. Zulj pelasi viimeksi hieman epävarmasti, mutta seuraava peli on varmasti toinen. Hyökkäys on myös iso kysymysmerkki. Zoller kärjessä ja Blum laidalla, valmentaja Reis todennäköisesti vaihtaa Holtmannin tilalle Pantovicin.

Heidenheim on hivuttautunut kärjen tuntumaan ja on ottanut pisteitä tasaiseen tahtiin. Joukkue on pelannut ilman tappioita jo viisi peliä. Joukkue on ottanut isoja päänahkoja edellisissä peleissä, Hannover, Fürth ja Hsv ovat jo hävinneet Heidenheimille.

Arvi: 2-1

15.12.2020 Hannover vs Vfl Bochum 1848

Tiukka ottelutahti jatkuu tiistaina Hannoverissa. Kolme peliä vielä ennen Joulua, joista viimeinen on cupin peli Mainzia vastaan aatonaattona. Bochum lähtee peliin ennakkosuosikkina, mutta sarja on äärimmäisen tasainen tänä vuonna. 

Valmentaja Ries ei ole tehnyt monia muutoksia avauskokoonpanoon viime peleissä. Samalla tullaan jatkamaan ja voittavaa joukkuetta ei vaihdeta. Puolustuksessa jatkaa Gamboa, Soares, Leitsch ja Bella-Kotchab. Viimeksimainittu tosin pelasi epävarmasti edellisen pelin ja se voi maksaa avauksen paikan. 

Keskikentällä jatkaa Tesche, Losilla ja maalien makuun päässyt Zulj. Hyökkääjinä jatkaa Blum, Holtmann ja Zoller. Reis tulee käyttämään kaikki viisi vaihtoa, sillä pelaajien kuormaa tullaan jakamaan varmasti. Maalissa jatkaa tietenkin Riemann. 

Hannoverin kausi on mennyt alakanttiin, joukkue on keskikastin alapuolella ja se on pelannut hyvin epätasaisesti tällä kaudella. Hannover on aina paha vastustaja Bochumille, mutta tälläkaudella se tulee muuttumaan.

Arvio: 0-2

11.12.2020 Vfl Bochum 1848 vs Paderborn

Perjantaina taas mennään ja viime viikon pettymykset on unohdettu. Sarjataulukko on äärimmäisen tasainen, voitolla pysytään kärjen tuntumassa ja pahin skenaario tappio, voi pudottaa alempaan keskikastiin. Viime viikon tappion jälkeen on odotetavissa avaukseen muutoksia.

Bochumin toppariosaston muuttaminen on herättänyt ihmetystä. Valmentaja Reis penkitti Kreikan maajoukkuepelaajan Vasili Lampropouloksen maajoukkuetauon jälkeen ja nosti tilalle nuoren Bella-Kotchapin. Omat kasvatit Maxim Leitsch ja Armel Bella-Kotchap ovat pelanneet yhdessä viimeiset kolme peliä toppareina. Spekulaatioissa on ollut, että talven siirtoikkunoissa nuoret tähdet ovat myyntilistalla tai tempperamenttinen Lampropoulos on pyytänyt siirtoa tai muuten vain suututtanut valmentajat. 

Bochumin keskikenttä jäi edellisessä pelissä vastustajan jalkoihin, joten siihen odotetaan muutoksia. Holtmannin tilalla tullaan näkemään Pantovic ja Teschen tilalle vaihdetaan Chibsah. Valmentaja Reis tulee satsaamaan enempi hyökkäykseen, jotta Zollerille saadaan palloja ja maalintekotilanteita enemmän. 

Paderborn pelasi viimekaudesta ykköstä ja putosi taas kakkoseen. Mielenkiintoinen joukkue, joka on sahannut ykkösen ja kolmosen väliä jo useampana vuonna. Joukkueella on parin pelin tappioputki ja sitä on Bochumin jatkettava. 

Arvio: 3-1

4.12.2020 Kiel vs Vfl Bochum 1848

Perjantaina ollaan pohjoisella rannikolla Kielin vieraana. Vuorossa on lähes kärkikamppailu, pisteen päässä on Kiel. Bochumilla on itseluottamus ja henki tapissa edellisen pelin murskajaisen jälkeen.

Edellisen pelin kokoonpano oli ennakon kaltainen, paitsi Bella-Kotchap on murtautunut avauskokoonpanoon Lamprapouloksen tilalle. Valmentaja Reis pitää uskollisesti voittavan joukkueen kokoonpanon samana seuraavaan otteluun. Tietysti loukkaantumiset ja saastumiset muuttaa tilannetta. 

Hyökkäyksessä jatkavat Zoller, Blum ja Holtmann. Zollerin maalijyvä on ollut kateissa jo kahdessa pelissä, niin perjantaina verkko heiluu vuoren varmasti. Zoller on ollut alkukauden ehdoton ykkös hyökkääjä ja hengenluoja koko joukkueelle. Erittäin tärkeä pelaaja. Edellisessä pelissä Blum laukoi pilkulta sisään, mutta muuten sihti oli täysin hukassa. Pääasia kuitenkin oli, että hän pääsi hyville maalintekopaikoille monta kertaa. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja Zulj on tärkeä keskikentän moottori, mutta edellimen peli osoitti, että hän pystyy myös maalintekoon.

Holstein Kiel on pelannut erittäin vahvasti koko alkukauden. Joukkueella on vain yksi tappio, mutta useat tasapelit pitää joukkueen Bochumin alapuolella. Entinen Bochum kärki Serra on onnistunut Kielissä hyvin ja muutamia maaleja tehnyt tälläkaudella. Kiel on aina ollut vaikea vastuuta Bochumille, mutta nyt vieraista haetaan voitto.

Arvio: 1-2

30.11.2020 Vfl Bochum 1848 vs Fortuna Düsseldorf

Kauden ensimmäinen paikallispeli ja sekin ilman yleisöä. F95 saapuu Bochumiin vieraaksi Ruhrstadionille. Bochum on päässyt harjoittelemaan terveenä ja odotukset tähän peliin kovat.

Bochumin alakertaan oli edelliseen peliin vaihdettu Lamapouloksen tilalle nuori lupaus Armel Bella-Kotchap. Armel onnisttui pelissä hyvin ja pelasi varman ottelun, mutta seuraavaan peliin Lampropoulus palaa varmasti toppariksi. Gamboa ja Soares jatkavat laitapuolustajina, sekä Maxim Leitsch topparina.

Keskikenttä jatkaa voittamalla kokoonpanolla Losilla, Tesche ja ylempänä Zulj. Laidoilla luutii Holtmann ja Danny Blum. Laitapelaajien muuttaminen antoi edellisessä pelissä tulivoimaa hyökkäyksiin. Simon Zoller tulee jatkamaan kärjessä, erittäin vahvan alkukauden jälkeen Zoller on ollut ehdottamasti tulikuumin pelaaja, vaikkei edellisessä ottelussa maaleja nähtykään.

Fortuna Düsseldorf on löytänyt alkukankeuden jälkeen oman tasonsa ja joukkue on tällä hetkellä vahvassa kunnossa. Fortunalla on voitolla mahdollisuus nousta Bochumin kanssa tasapisteisiin, Bochumin puolustuksen tehtävä on eliminoida Henningsin pelihuumori pois, niin se helpottaa huomattavasti Bochumin voittoa.

Arvio: 3-2

22.11.2020 Hamburger Sv vs Vfl Bochum 1848

Sunnuntaina taas jatketaan ja mikäs sen hienompaa kuin sarjakärki Hsv on vastassa. Vieraspeli pelataan taas kannattajien pettymykseksi ilman katsojia. Maaottelutauko ollaan harjoiteltu tehokkaasti ja ryhmä on ollut tiiviisti yhdessä. Poikkeuksena maajoukkuepelaajat Maxim Leitsch, Ganvoula ja Lampropoulos.

Edellinen kotipeli oli joukkueelta hyvin epätasapainoinen, harvoin ollaan nähty Bochumin keskikentällä niin huonoa pallonhallintaa ja puolustamista mitä viimeksi nähtiin. Valmennus on varmasti miettinyt keskikentän palaamista kauden alemman pelaajan systeemiin, sillä yhden alemman pelaajan systeemi on ollut liian haavoittuvainen. Tauon jälkeen voi hyvinkin olla, että kokoonpanoon tulee muutoksia. Holtmannin odotetaan palaavan vasemmalle laitapelaajaksi.

Bochumin puolustus tulee olemaan kovilla Hsv:n hyökkääjien kanssa, sillä siellä on tehokaksikkona  entiset Bochumin pelaajat Terodde ja Wintzheimer. Terodde on kakkosen ehdotonta eliittiä, kun katsoo hänen maalimääriä. Tietenkin heiltä löytyy vaihdosta kolmaskin entinen meidän pelaaja Hinterseer. Topparimme Leitsch ja Lampropoulos saa  valmennukselta  erityislääkkeet näitä miehiä varten.

Seuraava peli on tärkeä Bochumille, voitolla noustaan kärjen tuntumaan ja siitä on hyvä jatkaa eteenpäin. Tappio tietää itseluottamukselle kovan kolauksen ja sillä tiputan suoraan keskikastin joukkueiden tasolle.

Arvio: 1-2

7.11.2020 Vfl Bochum 1848 vs Greuther Fürth

Lauantaina taas mennään omalla stadionilla ja muutamalla sadalla onnekkaalla katsojalla. Nyt punnitaan Bochumin kykyä, sillä molemmilla joukkueilla on kaksi voittoa alla. Voitolla pysytään kärkikolmikossa ja se antaisi uskoa Hsv: tulevaan haastoon.

Bochumin valmentaja Reis on jo pariin otteeseen yllättänyt aloitus kokoonpanolla, sitä tuskin tullaan lauantaina muuttamaan, koska voittoja on tullut. Novothny aloittaa kärjessä, edellisen ottelun avausmaalista odotetaan boostia, että onnistumisia tulee jatkossakin. Joukkueen tehomies Simon Zoller on varmasti kentällä ja toisella laidalla jatkaa Pantovic. Pantovic on tosin tuhlannut maalipaikkoja ja se voi tilastoja katsellessa aiheuttaa valmennuksella muutospaineita.

Keskikentällä Chibsah on syrjäyttänyt Zulj:n paikan ja näin tullaan lauantaina jatkavan. Losillan vaihtaminen Alkumetreillä saattoi johtua aikaisesta kortista ja hän palaa kokoonpanoon. 

Puolustuslinjalla jatkaa varmasti sama ryhmä, Soares, Gamboa, LampropOulussa ja Leitsch. Maalivahti Riemann on pelannut vuorenvarmasti ja edellisen pelin super torjunta nosti itseluottamuksen pilviin. Tämä laittaa vastustajan varmasti mietteliääksi.

Fürth on aloittanut kauden varsin tasaisin ja odotuksiin nähden hyvin. Edellisen ottelun Hannoverin päänahka oli kova suoritus ja sitä edellisen pelin Kiel voitto on nostanut itseluottamuksen korkealle. Lauantaina on kova peli tiedossa ja molemmat joukkueet haluaa pisteitä.

Arvio: 3-1

1.11.2020 Würzburger Kickers vs Vfl Bochum 1848

Sunnuntaina taas jatkuu Würzburgin vieraana, joka nousi viime kauden päätteeksi kolmosesta ylöspäin. Bochum otti viime pelistä rutiinivoiton Auesta, tosin Aue:n pelaajan ulosajo helpotti Bochumin tilannetta. Bochumin valmennus yllätti raadin kokoonpanollaan, jättämällä Ganvoulan ja Zulj:n vaihtopenkille. Tämä oli onnistunut ratkaisu, sillä kyseiset pelaajat tulivat vaihdosta ja tekivät ottelun ainoat maalit.

Bochumin puolustus tulee jatkamaan samalla kokoonpanolla. Se palasi taas omalle tasolleen ja laitapuolustajat Soares ja Gamboa osallistuivat vahvasti hyökkäyspelaamiseen. Lampropoulos ja Maxim Leitsch jatkavat toppareina.

Keskikentälle odotetaan Techen palaavan, koska valmennus tulee vaihtamaan puolustavamman pelaajan Eisfeldtin tilalle. Kapteeni Losilla ja Zulj palaa avaukseen. Hyökkääjistä Ganvoula, Zoller ja Pantovic ovat vahvimmat ehdokkaat avaukseen. Raati odottaisi Holtmannin palaavan pelaavaan kokoonpanoon, sillä hän on selkeä vahvistus joukkueelle.

Würzburger Kickersin kauden avausjakso on ollut vaikeaa. Joukkue on yhdellä pisteellä viimeisenä. Tosin joukkuetta voidaan puolustaa sillä, että vastustajat on ollut kakkosen kärkijoukkueita. Paineet seuraavaan otteluun on Würzburgerilla, sillä kaksi edellistä tappiota varmasti kaivaa pelaajien mieltä.

Arvio: 1-3

Jaa tämä sivu