3. heinä, 2017

Confederations-cup 16.6.2017

Confederation Cup

Matka Confederation Cuppiin alkoi  käytännössä jo kuukausi ennen varsinaista peliä, kun kaveri osti liput Pietarista, jonka jälkeen täytyi hommata kisapassi, jotta pääsee Venäjälle ilman viisumia. Homma olikin todella helppo ja nopea tehdä netissä ja eiku odottamaan tulevaa turnauksen avauspeliä.

Jännitystä ilmassa perjantaina 16.6.2017 lähdin Pendolinolla kohti Pietaria. Passin tarkastus alkoi Suomen puolella ja tarkastaja sanoikin että ensimmäinen hänen kohdalla joka matkustaja jolla oli tällainen kisapassi. Venäjän tarkastuskin meni ihan rutiinilla vaikka se jännittikin enemmän. 

Pietarissa kaveri olikin vastassa ja sit kierrettiin vähän autolla kaupungissa ja mentiin kaverin kämpille valmistautumaan illan viettoa varten. Kaupungilla oli aika paljon turisteja ja niin ilma oli oikein loistava. Illan vietto sujui rauhallisissa merkeissä ja pientä odotusta lauantain peliin.

Lauantaina lähdettiin sitten kohti stadionia puolen päivän aikoihin että ehditään hyvin alkuseremonioihin ja ehkä nähdään Putte siellä puhumassa.

Stadionille olikin sitten taksikyytin jälkeen matkaa jonkin verran, kun eivät päästäneet lähelle stadionia ollenkaan. Turvatoimet olivat kyllä vakuuttavat.

Stadionin läheisyydessä alkoihin jo porukka olemaan aika paljon ja kun kysymyksessä oli isäntämaan peli niin porukkakin oli aika hilpeellä asenteella.

Jonotus sisään ja tarkat tarkastukset ennen kuin päästiin sisään, paitsi että yhdistyksen lippua ei saatu sisään kun järjestäjien FIFA mielestä meidän lippu oli liian iso yli 2000 mm leveä ja raja on juuri 2000 mm, kaveri kävi jonottamassa ulkopuolella lipun säilytykseen pelin ajaksi.

Olut jonoon ja se kesti niin kauan, että kun päästiin stadionin sisälle olikin alkuseremoniat jo pidetty.

Maailman kallein ja vasta avattu stadion näytti kyllä siltä että se oli ollut jo jonkin aikaa käytössä vai liekö aika tehnyt tehtävänsä, rakennettiinhan stadionia kymmenen vuotta.

Peli itsessään ei ollut kummoinen ja Venäjä otti helpot kolme pistettä, itseään paljon huonompi tasoiselta Uudelta Seelannilta.

Kokemus oli mieleenpainuva ja nyt voi odotella ensi kauden MM-kisoja ja jälleen Pietarissa ja ehkä vielä Moskovassakin, koska kisapassi on voimassa koko kisojen ajan ja viisumia ei tarvitse ollenkaan ja pelilipulla voi matkustaa ilmaiseksi pelipäivänä ainakin kaupungin sisällä. 

Homma toimi ihan Venäläiseen tapaan, aikaa pitää varata reilusti että ehtii pelin alkuun ajoissa, jonotusta joka paikkaan.

Yöllä sitten kaverin kämpille Ladalla ja hauska vanha pappa ratissa.

Yhdistyksen puheenjohtaja

Jaa tämä sivu