19. marras, 2016

Signal Iduna Park 29.10.2016

29.10. Signal Iduna Park: BvB vs Schalke-04

Kun päätetttin lähteä Bochumin syysretkelle Saksaan, kävimme moneen otteseen debattia poikani Oliverin kanssa, että teoriassa olisi ”übersiistii” nähdä kunnon hegemoniaottelu Borussia Dortmund - Schalke täpötäydessä Signal Iduna Parkissa, mutta käytännössä lippujen tähtitieteelliset summat laittoi järjen käteenja todettiin että hienoa on päästä reisuun ja meillä vähintään kaksi huippupeliä plakkarissa perjantaille ja sunnuntaille. Luulin että asia oli loppuunkäsitelty.

Sattui kuitenkin syyskuun loppuun työmatka Sofiaan Bulgariaan ja työkaverini ja hyvä ystäväni Martin järjesti meille liput eurocup otteluun, jossa pelasi Bulgarian joukkue PFC Ludogorets(tyyliin KuPS Kuopiosta) vs PSG, ja tunnelma alkoi kohota ja jonkinlainen ottelukuumeen aallon tunsin sisälläni. Tuli siinä toimistolla puheeksi Martinin kanssa, että miten lippuja saa Bundesliigan peleihin netistä. Martin näytti miten helppoa on liput ostaa. SAAKELI. Me ollaan menossa Saksaan ja tyrkyllä olisi kunnon derby: BvB-Schalke. Aloin nähdä sieluni silmissä miten 80-tuhat päinen yleisö mylvii kun Borussia hyökkää…

Pienten teknisten vaikeuksien jälkeen yhtäkkiä oli 440 ekiä oli vaihtanut omistajaa ja olin onnellinen 2 lipun omistaja otteluun BvB-Schalke J Viesti vaimolle: ”mennäänkin siihen lauantain peliin” ”Hienoa: kyllä Oliver nyt ilahtuu!” Lipun hinnasta ei tainnut tulla heti puhetta. Whatsapp viesti pojalle, ”Kiitos isi!” Kotona alkoi sitten kuumeinen odotus, että koska päästään reisuun. 

Noniin, tämä siis johti siihen, että lauantaina 29.10. lähdetiin Dortmundia kohti ja Martin lähti ystävällisesti viemään meitä pelipaikoille, ja kun kävelimme viimeisen kilsan stadionia kohti ja meille alkoi pikkuhiljaa valjeta miten valtava tapahtuma tämä peli olisi. Poliisit ohjailivat liikennettä ja musta-keltaisiin sonnustuneita käveli ryhminä ja väenpaljous alkoi tiivistymään mitä lähemmäksi aloimme tulla stadionia. Schalken kannattaja ohjattiin omasta ”suppilosta” stadionalueelle. Paljon turvamiehiä, poliiseja, jopa yksi rynnäkkövaunu nähtiin stadionin edessä; täällä ei mitään jätetä sattuman varaan. Kuitenkin merkille pantavaa oli että stadionalueella oli leppoisa tunnelma, näki että otteluun tulijat olivat tulleet nauttimaan paikallisderbysta ja spekulaatiot ottelusta kävi kuumana, vaikka kielestä emme mitään ymmärtäneet. Päätettiin, että käydään fanikaupasta hakemassa musta-keltaista ylle - tässä kohtaa mulla muistui mieleen Dortmundin pelipaita vuodelta 1996, joka olisi ollut kotona vaatekaapissa…no seuraavalle reisulle sitten. Kauppa oli jo näkemisen arvoinen  valtava, kahdessa kerroksessa ja periaatteessa voisit vaatettaa itsesi koko vuodeksi Dortmund vermeillä siitä liikkeestä. Kietaisimme huivit ja sitten mentiin sadioniin sisään.

 Oltiin ns family lohkossa jossa oli paljon muita ulkomaalaisia ja tunnelma oli huikea heti alusta lähtien ja kamerat räpsyivät ja vastarannalla näkyi Dortmundin fanipääty joka aaltoili ja piti mekkalaa. Kaikki alkuseremoniat ja laulut pisti isosti ihon kananlihalle ja ymmärsi että nyt ollaanhienojen asioiden äärellä ja tämän paremmaksi ei bundesliigatunnelma voi enää nousta!

Ottelu alkoi, ja alsuta asti näkyi että nyt pelaa kaksi todella tasaista ja tarkkaa joukkuetta vastakkain, paikkoja ei käytännössä katsottuna ollut juuri ekalla puoliajalla vaan tasaista vääntöä, peli pyöri keskialueella, ei virheitä, kliinistä saksalaista ammattijalkapalloa.

Toisella puoloajalla Dortmund sai sitten n 60 minuutin kohdalla luotua 15 minutin jakson, jossa vyörittävät Schalken päätyyn ja joista seurasi muutamia ihan kohtuullisia erikoistilanteita, mutta maali jäi tekemättä. Tässä kohtaa kun pelattiin fanipäädyssä niin tunnelma oli täysin käsittämätön, porukat nousi ylös laulu raikasi. Vasemmalla puolella samassa päädyssä oli toisessa kulmassa Schalken kannattajat jotka pitivät ihan kunnioitettavaa ääntä omiensa puolesta. Ottelu päättyi 0-0, mutta poistuimme tyytyväisinä näkemäämme, huikea tunnelma ja todella konkretisoitui jalkapallon merkitys saksalaisille ja kuinka iso laji on. 

Tero ja Oliver 

Jaa tämä sivu