17. marras, 2016

29.10.2016 Wuppertal Stadion am Zoo

Vfl Bochum Finland fanimatkan (28-31.10.2016) toisena kisapäivänä suurin osa retkueesta suuntasi katseensa kohti länttä, josta n. puolentunnin (30 km) junamatkan päästä löytyy ilmaratikastaan tunnettu Wuppertal. No mitä sitten? No sitä sitten, että porukalla oli vakaa aikomus mennä eläintarhaan tai siis eläintarhan stadionille (Stadion am Zoo) katsomaan jalkapalloa. Kyllä, kyllä Wuppertaler SV - SC Wiedenbrück, läntistä alueliigaa elikkäs 4. sarjaa.

Okei, päivä oli kaunis ja matka helppo sekä lyhyt, mutta mitä muuta voi odottaa tällaiselta päivältä kuin mukavaa ratikkamatkaa joen päällä roikkuen? Ei ollut kellään oikein mitään odotusarvoa asiaan, mutta kun nyt matkaan lähdettiin niin kaikki ilo irti ja hemmetti, täällähän on muitakin. Jo asemalla havaittiin, että Wuppertalissa oli pelipäivä. Punavalkoisiin sonnustautuneita faneja hiippaili hiljalleen kohti stadionia, vaikka pelin alkuun oli vielä tunti. Tunnelma alkoi tiivistyä ja joku sai käteensä esitteen josta opimme, että Wuppertalereiden kotimatsien katsojakeskiarvo oli suurin piirtein sama kuin muuan HJK:lla.

Ja katso, ihmiset olivat täyttäneet stadionin ulkopuolen ja fanikauppa kävi kuumana. Hikeä alkoi pukkaamaan myös suomipojalle uudet Wuppertaaler kaulahuivit kaulassa ja pipot päässä n. 20 asteen lämmössä. Historiallisen stadionrakennuksen varjossa virvokkeita hörppiessä ei voinut kuin todeta, että Saksa ei ole paskempi maa ainakaan jalkapallon osalta; Lokakuu lopuillaan, lämpöä parikymppiä, nelosen matsi ja porukkaa enemmin kuin veikkausliigassa. 

No mites matsi? Paikallinen faniryhmä nostatti fiilistä siinä määrin, että kiihkeys iski myös suomituristiin. Valkopunainen suomipoika kannusti Wuppertaalereita siinä missä Saksalaiset, mutta siitäkin huolimatta vastustaja meni 0-1 johtoon. Takaisku ei kuitenkaan latistanut tunnelmaa ja varsin viihdyttävä ja tapahtumarikas peli jatkui tasaisena. Sitten vaihtopenkiltä osui silmään kumiukko, joka pika-analyysillä todettiin olevan potentiaalinen pelin ratkaisuhahmo. "Buppa" oli Finppertaalereiden suosikki ja nyt ei tarvitsisi saada kuin mies kehiin. Lopulta vaihdon aika tuli. Peliaikaa jäljellä 5 min. Nouseeko mies omiin korkeuksiin kuten analyysi osoitti ja ratkaisee ottelun. Perhana "Buppa" on toppari, mutta ei hätää, nyt saatiin kulma. "Buppa" nousee ylös, aikaa ei ole, viimeinen tilanne, kulma lähtee korkeana, hitaana ja se kaartaa vitoselle ulospäin, "Buppa" nousee, puskee ja pallo takakulmaan ja peli on päättynyt 1-1. Finppertaalerit juhlii - tämä on jalkapalloa ja viihdettä isolla W:llä!  P.S. vaihtomies "Buppan" hinta 75 000€ esitteen mukaan, jos kiinnostaa.

pipapää

Jaa tämä sivu