1.4.2018 Vfl Bochum 1848 vs Braunschweig 

Pelit jatkuu maaottelutauon jälkeen ja kevään loppurutistus alkaa. Tauon aikana joukkueet pelasivat saksalaiseen tapaan harjoitusotteluita, ettei pelirytmi katoa. Bochum kävi pelaamassa  Leverkusenin vieraana, josta tuli tappio. 

Kotijoukkue Bochum tarvitsee voiton Braunschweigilta. Voitolla noustaan edelle ja putoamispeikko siirtyy kauemmaksi. Luotto Bochumiin on kova, sillä vihdoinkin Hinterseerin ketchuppipullo aukesi edellisessä pelissä. Krusen maaottelupeli Kolumbiaa vastaan heittää raadille taas kysymysmerkkiä, sillä matkaväsymys on vaikuttanut häneen jokaisen maaottelupelin jälkeen.

Brauschweigilla on kolme tappiotonta peliä alla ja voitto Duisburgista viime pelistä. Braunschweig on kaksi pistettä Bochumia edellä, joten ottelussa taistellaan taas kuudesta pisteestä. Luotto Bochumiin on kova, voitto otetaan varmasti.

Arvio: 2-0

17.3.2018 Sandhausen vs Vfl Bochum 1848

Viime pelistä ei saatu voittoa vain tasuri, seuraavalla kerralla lähdetään isommalla porukalla katsomoon. Vfl Bochumin kolmesta viimeisestä pelistä viisi pistettä on jo positiivinen suoritus tälle kaudelle. Silti karsintaviiva väijyy seläntakana. Sandhausenilta on otettava vierasvoitto.

Vfl Bochumin kokeneilta pelaajilta vaaditaan edelleen profiilinnostoa. Krusen ja Samin täytyy saada hyökkäyksiin paljon enempi tehoja. Joukkueen puolustaminen on viimeaikoina säilynyt korkealla tasolla, Fabian ja Hoogland ovat loukkaantumisten jälkeen päässeet omalle tasolleen. 

Sandhausenilla on kolmesta viime ottelusta vain yksi tasapeli. Silti joukkue on saanut jo 36 pistettä, joka on normaalisti riittänyt sarjapaikan varmistamiseen. Olisko joukkueella jo hyvänolon tunne iskenyt? Jokatapauksessa Bochum on ennakkosuosikki ennakkoraadin silmissä, vaikka jännitystä ottelusta ei tule puuttumaan.

Arvio: 0-1  

10.3.2018 Vfl Bochum vs Holstein Kiel

Kevätkierroksen ensimmäinen lauantai peli on Kieliä vastaan. Maanantaina otettu tärkeä vierasvoitto alla ja nyt tarvitaan kotivoitto sarjassa kolmantena olevasta nousijajoukkueesta.

Lauantain ottelussa tulee olemaan kevättä ilmassa. +15 lämmintä ja pohjoisen vieraat vastassa. Bochum tarvitsee voiton, säilyäkseen karsintaviivan yläpuolella. Joukkue pääsee lähtemään terveenä ja hyvin valmistautuneena kotiotteluun. Aloittaako Wurtz kärjessä?

Holstein Kiel on ehdoton yllättäjä tälläkaudella. Joukkue janoaa nousua jopa 1 Bundeen. Duisburgista ottama 5-0 voitto kuvastaa joukkueeen itseluottamusta ja Bochum tulee olemaan todella tiukalla. 

Vfl Bochum Finlandin väkeä paikalla, voitto on varma.

Arvio: 2-0

5.3.2018 Fc Ingolstadt vs Vfl Bochum 1848

Maanantaina Bochumin pelit jatkuu ja viimeiset kymmen peliä kaudesta jäljellä. Nürnberg peli oli hyvä ja tuntuu todella masentavalta tämänkauden pistesaalis, pontentiaalia joukkueessa olisi ollut. 

Toivottasti Bochum pääsee koko rosterilla maanantain peliin. Loukkaantumisesta on vihdoin päästy yli, mutta pitkä pakkaskausi saksanmaallakin kierrättää flunssaa, joka voi iskeä pelaajiin. Loppukausi mennään kuitenkin kapealla ringillä ja siitä ei ole varaa puuttua montaa pelaajaa.

Bochumin avaus tulee olemaan edellisen kaltainen, mutta yllätysvetoja voisi olla Serran aloittaminen hyökkääjänä. Puolustuspelaamista on harjoiteltu viikolla, mutta uskotaan, että Dutt satsaa hyökkäysvoittoiseen peliin. Valmentaja haluaa ensimmäisen voiton tästä pelistä.

Autokaupunki Ingolstadt tulee kahden tappion jälkeen hakemaan voittoa, jopa riskilläkin. Ingolstadtin kevätkausi on mennyt lähes yhtä monella tappiolla kuin Bochumin, joten erittäin tiukka ottelu on tulossa.

Arvio: 0-1

25.2.2018 Vfl Bochum 1848 vs 1 Fc Nürnberg

Kaksijakoinen kausi on jatkunut, ilon jälkeen tulee aina tiukka pudotus maanpinnalle. Robin Duttin ura Bochumissa alkoi tappiolla, Nürnberg on seuraava vastus ja siihen on joukkue saatava 110% valmiiksi.

Nürnberg on hävinnyt viimeksi marraskuun alussa viime vuoden puolella. Joukkue on sarjassa vahva nousijakandidaatti ja on tällähetkellä sarjassa toisena. Nürnberg tulee tosissaan hakemaan vierasvoittoa Ruhrstadionille.

Vfl Bochumin taistelu sarjapaikasta on jo alkanut. Kolme seuraavaa ottelua kärkijoukkueita vastaan, joko kääntää tai pistää joukkueen polvilleen kevättä kohden. Maaleja tarvitaan ja joukkueen profiilipelaajien pitää nostaa tasoa ja ottaa joukkue harteille. Valmentan vaihdos ei ihmeitä voi tehdä, mutta suunta on nyt käännettävä. 

Arvio: 2-1

16.2.2018 Heidenheim vs Vfl Bochum 1848

Bochumin kannattajille riittää tapahtumia. Voitto Darmstadtista sai mielen hetkeksi piristymään. Alkuviikko toi taas muutoksia valmennukseen, Robin Dutt on palkattu uudeksi päävalmentajaksi. Hän on jo viides valmentaja tälläkaudella. Robin Dutt on kokenut valmentaja, mm. Fc Freiburg, Leverkusen, Bremen ja viimeksi Stuttgartin urheilutoimenjohtajana. Kaikki pestit ovat päättyneet potkuihin pääsääntöisesti, joten odotukset on ristiriitaiset. Suomalaiset muistaa Robin Duttin Leverkusenista, kun Sami Hyypiä tuli kesken kauden Duttin tilalle.

Anyway, hän valmentaa Bochumia nyt ja kaikki tuki pitää hänelle antaa. Joukkueen kokoonpano luultavasti säilyy samana kuin edellisessä pelissä. Viime peli oli kuitenkin taistelu voitto ja eihän voittavaa joukkuetta ole syytä vaihtaa. Hinterseer aloittaa kärjessä, viime pelin onnenkantamoisen maalin johdosta.

Heidenheim on kolme pistettä Bochumin edellä, joten voitolla Bochum siirtyy edelle. Taas pelataan kuuden pisteen peli. Heidenheimille on tappio alla ja ottelusta tulee todella tasainen.

Arvio: 1-2

9.2.2018 Vfl Bochum 1848 vs Darmstadt

Vfl Bochum lähtee perjantain peliin sekavissa tunnelmissa. Tappioputki on alla ja Darmstadt peli on kuuden pisteen ottelu voittajalle. Paniikkinappulaa painettiin seuran sisällä keskiviikkona ja vihdoinkin faneja kuunneltiin. Urheilutoimen johtaja Christian Hochstätter sai lähteä ja samalla valmentaja Rasiejewski vapautettiin tehtävistä. Kauden neljäs valmentaja Heiko Butcher ottaa vastuun perjantain pelistä. Mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon katsomoon tulee väkeä, sillä keskiviikko oli voiton päivä Bochumin Ultra kannattajille.

Darmstadt on ollut samanlaisessa ahdingossa kuin Bochum. Karsijan paikalla oleva joukkue tarvitsee myös pisteitä. Joukkue on pelannut alakanttiin tasoonsa nähden, mikä on ollut tyypillistä Bundesliigan putoajoukkueelle. Edellisessä ottelussa Duisburg kävi ottamassa vierasvoiton 1-2.

Bochum saa perjantaina kahdennentoista pelaajan katsomosta, tunnelma on huikea, pelaajien taistelutahto nousee varmasti, mutta meneekö se yli? Onnistuuko Wurtz vihdoin maalinteossa?

Arvio 2-1

4.2.2018 Dynamo Dresden vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochumin matkaa kahden pettymyspelin jälkeen Dresdenin vieraaksi. Odotukset peliin on kaksijakoiset, kaksi derbytappiota painaa takaraivossa ja joukkueen sisällä siirtomarkkinoiden viimeiset päivät vei joukkueesta monta pelaajaa muihin seuroihin. Tulopuolella oli hiljaista ja vain pari nuorta pelaajaa tuli tilalle.

Viimeinen peli Bielefeldin vastaan ei kuitenkaan ollut niin huono, että pää pitäisi pistää pensaaseen. Tilastot osoittaa, että pallonhallinta on hyvällä tasolla ja maalintekoyrityksiä on saatu riittävä määrä, jotta voittoja voi saada. Siirtomarkkinoilta olisi odottanut seuran hankkivan hyökkäyspäähän vahvistuksia, mutta jostain syystä niitä ei saatu joukkueeseen hankittua.

Dresdenin kausi on ollut yhtä pettymyksellinen kuin Bochumilla, yhtä monta tappiota alla ja molemmilla sama pistemäärä ja putoamisviiva kummittelee alapuolella. Dresdenin fanaattiset kannattajat ei helpota ainakaan Bochumin peliä. Bochumin täytyy lähteä puolustuksen kautta taistelemaan pisteistä.

Arvio: 1-1 

29.1.2018 Vfl Bochum 1848 vs Arminia Bielefeld

Maanantai iltana toinen kotiottelu peräkkäin. Tappio paikalliskilpailijalle viime pelissä lisää painetta seuraavaan peliin. Voitolla noustaan tasapisteisiin Bielefeldin kanssa ja tappiolla karsintaviiva on todella lähellä.

Tällä viikolla joukkueen entinen kapteeni Felix Bastians lainattiin Kiinaan seurajohtajan toimesta. Seuran sisällä edelleen kuohuu eikä tilanne näytä rauhoittuvan ollenkaan. Katsomossa tullaan näkemään protestointia edelleen seurajohtoa vastaan.

Viime ottelussa oli tappiosta huolimatta paljon hyvääkin, pallon hallinta oli hyvällä tasolla ja maalipaikkoja pystyttiin luomaan. Tehot oli kuitenkin taas kateissa, joka on ollut tälläkaudella hyvinkin tavallista. Seuraavassa ottelussa hyökkääjien täytyy päästä tehoille. 

Armina Bielefeldillä on heikko jakso käynnissä ja mahdollisuudet täysiin pisteisiin on erinomaiset. Tasapeli furthin kanssa ja syyskierroksen tappiot niskassa Bielefeldillä. 

Arvio: 2-1 Bochumille

23.1.2018 Vfl Bochum 1848 vs MSV Duisburg 

2 Bundesliiga jatkuu talvitauon jälkeen paikallisderbyllä Duisburgia vastaan. Bochum on treenannut talvitauolla kovaa ja Espanjan leiritys on mennyt valmennusjohdon mukaan hyvin. Kausi jatkuu kahdella paikallispelillä kotona, joten pisteitä on tultava. Harjoitusottelut on pelattu lähes samoilla kokoonpanoilla kuin loppusyksystä. 

Hyökkäyspäähän on Bochumiin tullut lainaksi Phillip Ochs Hoffenheimista. Aika näyttää saako nuori 20 vuotias pelaaja vastuuta joukkueessa. Saksan nuorisomaajoukkueissa Ochs on pelannut tehokkaasti, joten odotettavissa on mielenkiintoinen pelaaja. 

Duisburgista on tulossa vieraspääty täyteen faneja ja odotettavissa on talvipeliin lähes täysi stadion. Duisburg on pelannut jotain harjoituspelejä talvitauolla, mainittakoon esim. Hollantilaisen Ajaxin kanssa tasapeli 1-1. Odotettavissa on tiukka paikallisvääntö, mutta luotto Bochumiin kova.

Arvio: 1-0 Bochumille

18.12.2017 St Pauli vs Vfl Bochum 1848

Vuoden viimeinen sarjapeli ennen talvitaukoa pelataan ensi maanantaina Hampurissa. Kauden viimeiset kohtaamiset ovat menneet Paulille selvästi, joten nyt on Bochumin aika ottaa voitto.

Kahden ottelun voittoputki helpotti tilannetta sarjan suhteen, mutta kevät kierrokselle riittää parannettavaa. St Pauli tulee hyvään aikaan vastaan, sillä niillä on ollut huono jakso pelillisesti. Suuri numeroisia tappioita, mm Bielefeld rökitti 5-0. 

Bochumin peli on kulkenut kahdessa viime ottelussa hyvin ja kakkosmaalivahti on hoitanut vähäisät vastustajan tilanteet hyvin. Maalinteon vaikeus on edelleen tuskastuttanut, mutta maalipaikkoja on saatu tarpeeksi luotua ja tasapelit on kääntynyt voitoksi. Maanantaina tulee voitto.

Arvio: 0-2

9.12.2017 Regensburg vs Vfl Bochum 1848

Syyskauden viimeinen kierros ja Bochum menee viimekauden nousijajoukkueen vieraaksi. Viikonlopun voittopelin jälkeen tarvitaan jälleen venymistä ja voittoa. Voitolla mennään Regensburgin ohi pisteissä, mutta tappiolla karsintaviiva on taas lähellä.

Regensburgilla on viidestä viime pelistä neljä voittoa ja tasapeli. Todella kovassa pisteputkessa oleva joukkue on vaikea voitettava kotona. Mainittakoon, että Duisburg hävisi Regensburgille 4-0. 

Bochum pääsee altavastaaja liikkeelle hyvällä itseluottamuksella, sillä Union peli oli pitkästä aikaa hienoa katseltavaa. Joukkueen pelillinen hallinta on sillä tasolla, että jokainen sarjan peli on voitettavissa. Pelin alut on ollut vaikeita ja liian usein ollaan ensimmäisen kympin jälkeen takamatkalla, siihen on saatava muutos.

Arvio: 1-3 

3.12.2017 Vfl Bochum 1848 vs Fc Union Berlin

Viimeiset kolme kierrosta jäljellä syyskierosta. Bochumin vieraaksi saapuu kärkikastin joukkue Union Berlin. Bochumilla on syksyn kannalta tärkeimmät pelit jäljellä, jos joukkue meinaa säilyttää kunniansa kevätkierroksille lähdettäessä. 

Bochumin tasapelit on käynyt kannattajien hermoille, ultrafanien protestointi seurajohtoa kohtaan rassaa joukkuetta, kriisi kytee kaikkien takaraivossa. Suomessa on tuskallista seurata seuran tilannetta. Helpotusta joukkueelle ei tuo viime peliisä loukkaantuneen Reimannin poissaolo. Tämä kuitenkin antaa toiselle maalivahdille näytönpaikan.

Union Berlin on taas tällä kaudella pelannut tasaisen varmasti ja on keväällä nousijakanditaatti. Joukkue on viime peleissä päästänyt omaan päähän monta maalia, joten puolustuspelaamisessa löytyy heikkouksia. 

Bochum vaihtoi viime pelissä pelisysteemin, tuleeko sunnuntaina tulosta? Kahdella kärjellä täytyy tulla maaleja, sillä viidessä viimepelissä on puolustus on toiminut varsin hyvin. Edelleen paineet kohdistuu hyökkääjien onnistumiseen, saadaanko ketchuppipullo auki.

Arvio: 4-3 Bochumille

26.11.2017 Erzgebirge Aue vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochum matkustaa sunnuntaina Aue:n vieraaksi. Bochumin tasapeliputki jatkui viime viikonloppuna, mutta ilman voittoja karsintaviiva on jo pelottavan lähellä. Sunnuntain pelissä on kyseessä suuret panokset, sillä voitolla mennään kotijoukkueesta ohi ja tappiolla ollaan karsintaviivan alapuolella.

Parin viimekauden häntäpään joukkue Aue on aloittanut kauden varsin mukavasti, vaikkakin viime aikoina joukkue ei ole voittoja saanut. Viime viikonlopun Duisburg tappio 0-3 tuo Bochumille toivoa voitosta. Pisteet on kaikille joukkueille tiukassa, sillä kymmenen joukkuetta on viiden pisteen sisällä. Voitolla voi sarjasijoitus muuttua useamman sijan. 

Vfl Bochum saa viikonloppuna jalkeille parhaat pelaajat, alkuviikon harjoitusten perusteella. Uskoisin, että valmennusjohdon paineet pakottaa tekemään muutoksia avauskokoonpanoon. Hoogland ja Kruse ovat avauksessa. Hyökkäyspään tehottomuuteen ei ole pelaajien vaihdot auttaneet, joten mahdollisesti joukkueen pelisysteemi tulee vaihtumaan tähän peliin.

Arvio: 0-2

18.11.2017 Vfl Bochum 1848 vs Greuther Furth

Maaottelutauko on taas ohi ja pelit jatkuu lauantaina. Pieni treenijakso tuli kreivin aikaan, jotta joukkue saadaan voittojen tielle. Viimeisestä voitosta on kuukausi aikaa ja samanverran tehdystä maalista. Se on liian kauan.

Bochum pelasi muutaman treenipelin tauon aikana, Dortmundille 2-4 tappio, 18-0 voitto jostain kyläjengistä ja yllättäen 0-0 tasapeli Hollantilaista Helmondia vastaan. Lauantaina Tim Hoogland tekee paluun kentälle ja toivottavasti Venäjän MM-kisoihin päässyt Robbie Kruse on kokoonpanossa.

Furth on aloittanut myös kauden huonosti, karsintaviivan alapuolella oleva joukkue on Bochumin voitettava. Mikään läpihuutojuttu se ei tietenkään ole, sillä mainittakoon että Furth voitti 3-1 Fortuna 95. Se kertoo sarjan tasaisuudesta.

Arvio: 1-0

3.11.2017 Fc Kaiserslautern vs Vfl Bochum 1848

Vfl Bochumin toinen ottelu viiteen päivään. Tiukka ottelutahti voi olla myös hyväksi joukkueelle, jonka pelit ovat ailahdelleet. Fortunaa vastaan Bochum pelasi varsin mallikkaasti, mutta itseluottamuksen puute nakertaa pelaajien mieltä. Tänään on kuitenkin pakkovoiton paikka sarjan häntäjoukkuetta Kaisesrslauternia vastaan.

Kaisesrslautern on aloittanut kauden huonosti, Vain yksi voitto ja muutama tasapeli. Kotijoukkue tulee varmasti taisteluasenteella tähän peliin ja yrittää saada voittotilinsä auki.

Bochumilla on tänään hyökkääspäästä pois Hinterseer, viime pelin punaisen kortin takia. Todennäköisesti Diamantakos ja Wurtz ovat aloituksessa. Olisikohan nuori juniori Baboh lapulla? Tänään pitää maaleja tulla.

Arvio: 1-3 Bochumille

Ma 30.10 klo 20:30

VfL Bochum - Forttuna Düsseldorf 

Taas se aika vuodesta kun pelataan kiihkeä paikallisottelu. Joukkueet lähtevät järkyttävän erillaisista lähtö kohdista peliin.

Bochum vaihtanut valmentajaa jo kaksi kertaa tällä kaudella. Kentällä peli yskii pahemman kerran, välillä tuntuu että lampaita ovat kaikki. Nyt menty pitkää voitto, tappio, voitto, tappio systeemillä eteenpäin.

Eli nyt olis voiton vuoro.

Düsseldorf taas johtaa sarjaa ja pelannut parhaan alkukauden liigassa koskaan 11.kerrosta 9. voittoa. Kaikki toimii tällä hetkellä. 

Mutta onneksi Derby on peli jossa sarjasijoituksella ole väliä. Kaikki on kiinni pääkopasta.

Arvio: 1- 0 Bochumille.

21.10.2017 Braunschweig vs Vfl Bochum 1848

Lauantaina mennään Braunschweigin vieraaksi. Odotettavissa on tiukka kohtaaminen kahden alkukauden ailahtavasti pelanneiden joukkueiden kesken. 

Braunschweig on pisteen perässä Bochumista, Braunschweig on pelannut paljon tasapelejä tälläkaudella ja voittoja on vain kaksi. Kolmesta viimeisestä pelistä on tullut tasuri Duisburgin kanssa ja tappiot Regensburgilta sekä Paulilta. Kotijoukkue lähtee varmasti ottamaan pakkovoittoa.

Vfl Bochum aloitti uuden valmennuskaksikon kanssa varsin vakuuttavasti voitolla Sandhausenista. Joukkue on varmasti toipunut edellisen viikon sekasorrosta. Braunschweigissa aloitetaan puolustusvoittoisesti ja pyritään vastahyökkäyksin tekemään tarvittavat maalit. Toisaalta joukkueen pallonhallinta on ollut hyvällä tasolla tälläkaudella, ehkä omaan peliin uskominen toisi parhaan lopputuloksen. 

Arvio: 0-2 Bochumille

14.10.2017 Vfl Bochum 1848 vs Sv Sandhausen

Maaottelutauolta palataan taas tositoimiin ja vieraaksi saapuu kauden hyvin aloittanut Sv Sandhausen. Vfl Bochumin peliin valmistautuminen on varmasti ollut sekavaa uuden valmennuskaksikon kanssa. Maanantain valmentajavaihdos ja kapteenin hyllytys on varmasti vaikuttanut joukkueen valmistautumiseen.

Sandhausen on sarjassa kolmantena tällähetkellä. Joukkue on pelannut tasaisia otteluita, mutta voittoja on tullut tasaisesti. Puolustaminen on ollut vahvaa ja omiin on mennyt sarjan vähiten maaleja vain 6 päästettyä.

Vfl Bochumin maajoukkuepelaaja Robbie Kruse tuskin pelaa avauksessa lauantaina. Pitkä matkustaminen ja aikaero rasittaa varmasti häntä. Mielenkiinnolla odotetaan mitä muutoksia uusi valmennus tekee aikaisempaan joukkueeseen. Nostetaanko joku junioripelaaja joukkueeseen? Annetaanko vastuuta penkkipelaajille, se nähdään lauantaina.

Arvio: 2-2

30.9.2017 Holstein Kiel vs Vfl Bochum 1848

Härkäviikon jälkeen vielä yksi peli ennen maaottelutaukoa. Uusi tuttavuus Holstein Kiel tulee lauantaina vastaan vieraissa.

Viimekauden nousijajoukkue Holstein Kiel on aloittanut kauden vahvasti. Sarjassa kolmantena oleva Kiel voitti viikonloppuna Duisburgin vieraissa 1-3. Joukkue on saanut kauden alussa tärkeitä voittoja ja pisteitä. Joukkueen kärkipelaaja Martin Ducksch on maalipörssin kärjessä viidellä maalilla.

Vfl Bochum on palautellut alkuviikon ja treenit on taas täydessä vauhdissa. Sunnuntain voitto oli ns. Pakkovoitto kahden tappion jälkeen. Tim Hoogland palasi kokoonpanoon sunnuntaina, mutta loukkaantuminen uusiutui ja on poissa seuraavasta pelistä. Sidney Sam on todennäköisesti lauantaina pelikunnossa. 

Vieraspeliin lähdetään puolustusvoittoisesti ja vastahyökkäykset tulee olemaan Bochumin ase. Joukkue on pelannut kaikissa otteluissa hyvin, mutta pienet virheet on riivannut joukkuetta raskaasti ja pisteitä ei ole tarpeeksi tullut. Maalivahti Reimann on taas tolppien välissä ja ottaa tärkeäT torjunnat. Nyt tarvitaan vaan maalintekijöitä?

Arvio: 1-2

24.9.2017 Vfl Bochum 1848 vs Ingolstadt

Härkäviikon viimeinen peli on sunnuntaina. Viikko on mennyt mollivoittoisesti, Bochumilla kaksi tappiopeliä alla ja itseluottamus on taas koetuksella.

Voitot tulee kuitenkin posin kautta, Bochum on pelannut hyvää fudista, mutta pienet virheet ovat vieneet pisteet muille. Rankka viikko on loppusuoralla ja toivottavasti loukkaantuneita pelaajia saadaan takaisin peliin. Sidney Sam saa taas lisää pelikokemusta ja tulee varmasti olemaan kevään aikana joukkueen kantavia voimia. 

Ingolstadin kausi on myös ollut pettymys. Bundesliigan putoajajoukkue on aloittanut kauden ailahtavasti. Joukkue on kuitenkin viimepelit pelannut hyvin, selvä voitto St Paulista ja Duisburgin kanssa tasapeli. Tasainen vääntö odotettavissa.

Arvio: tasuri 2-2

21.9.2017 Fc Nürnberg vs Vfl Bochum 1848

Syyskauden härkäviikko jatkuu torstaina Nürnbergin vieraissa. Vfl Bochum joutui pettymään sunnuntaina Heidenheimille 1-2 tappiolla. Se palautti taas maanpinnalle joukkueen, joka oli voittanut kaksi edellistä ottelua.

Vfl Bochumilla puuttuu jälleen kerran tasaisuus. Edellinen ottelu oli näennäistä hallintaa, mutta vastustaja vei palkinnon. Sarjan tasaisuus pakottaa kotipelit voittamaan, jo kaksi kotitappioita syyskierroksella on liikaa. Nürnbergissä joukkueen täytyy pelata nöyrää puolustamista ja käyttää tehokkaasti maalipaikat hyväksi. 

Nurnberg pelasi viime ottelun tehokkaasti ja voitti Duisburgin vieraissa 1-6. Joukkue kuuluu sarjan kärkikastiin ja haluaa tosissaan nousta Bundesliiga ykköseen. Bochumille tulee vaikea ottelu, mutta peli on siltä voitettavissa.

Arvio: 2-2 

17.9.2017 Vfl Bochum 1848 vs Fc Heidenheim

Vfl Bochumin fanit puhkuu intoa sunnuntain kotipelissä Heidenheimia vastaan. Kahden ottelun voittoputki on luonut uskoa joukkueen tekemiseen ja sunnuntaina katsomossa on varmasti keskiarvoa enempi kannattajia.

Viime viikonlopun voitto Darmstadtista on nostanut joukkueen itseluottamuksen kattoon. Joukkueen kapteenin Felix Bastiansin saaman pilkun muutos vapariksi vastustajalle ja siitä nousu voittoon, on saanut ennennäkemätöntä huomiota Saksassa. Kapteenin epäitsekäs käyttäytyminen nostaa respectiä koko joukkueesta. Uudet hankinnat pääsee ensimmäistä kertaa kotistadionille ja näyttäytymään kotifaneille, joukkue tulee varmasti tekemään kaikkensa että voittoputki jatkuu edelleen.

Fc Heidenheim on tähän kohtaan hyvä vastustaja. Heidenheim on perinteisesti ollut Bochumille henkisesti helpompi vastustaja ja peruspelillä voitto tuleekin.

Fc Heidenheimin kausi on alkanut huonosti, vain yksi voitto ja loput tappioita tälläkaudella. Se tuo tietenkin paineita joukkueelle ja he yrittävät varmasti kääntää tappioputken voittoon.

Arvio: Bochum voittaa 3-1

10.9.2017 Sv Darmstad 98 vs Vfl Bochum 1848

Kausi jatkuu maaottelutauon jälkeen viidennellä kierroksella vieraspelissä Darmstadissa. Viime kauden Bundesliigajoukkue on aloittanut kauden mallikkaasti ja on tällähetkellä sarjan kärkikastin joukkueita. Viimeinen voitto Duisburgista vieraissa.

Vfl Bochumin treenijakso on mennyt mallikkaasti ja tulihan harjoitusottelussa voitto Leverkusenista. Uusi valmentaja on saanut tärkeitä harjoituksia viimeisen kahden viikon aikana. Joukkue haluaa yllättää vaikeassa vierasottelussa ja viime hetken hankinnat Sidney Sam ja Robert Tesche saavat näyttöpakan tässä ottelussa. Hyökkäyspään vahvistukset tuovat varmasti lisäenergiaa maalntekoon. Schalken pilaamalla hyökkääjällä Sidney Samilla on varmasti näytettävää.

Arvio: 1-1

27.8.2017 Vfl Bochum 1848 vs Sg Dynamo Dresden 

Vfl Bochum palaa kuukauden tauon jälkeen Ruhrstadionille. Vierasotteluista tuli vain yksi piste kotiin tuotavaksi. Voitto on tultava.

Vierasjoukkue Dresdenistä matkaa varmasti paljon faneja Bochumiin ja ääntä on tiedossa. Dresden on aloittanut kauden varsin hyvin, voitto Duisburgista, tasan Paulin kanssa. Viime ottelu kotona oli kuitenkin katastrofi, 0-4 pataan Sandhausenilta. Hyvän ja huonon päivän ero on suuri.

Bochum on ollut pelillisesti vahva kaikissa otteluissa ja siihen nähden pisteitä on tullut liian vähän. Joka osa-alueella tarvitaan kuitenkin parempaa tekemistä, jotta voittoja tulee. Hyökkääjien viimeistelyä ja erikoistilanteita on harjoiteltu tälläviikolla. Saako Mlapa mahdollisuuden? Se nähdään sunnuntaina.

Arvio: Vfl Bochum voittaa 2-0

21.8.2017 Arminia Bielefeld vs Vfl Bochum 1848

Kauden kolmas kierros jatkuu Bochumin osalta maanantaina paikallisderbyllä Bielefeldiä vastaan. Fanijunalla lähtee varmasti iso joukko katsomaan peliä vieraskulmaan. Taitaa olla faneille ainoa vierasmatka, jossa ei myydä stadionilla olutta vieraille.

Vfl Bochum lähtee peliin altavastaajana, kahdesta ottelusta vain yksi piste. Ottelun tärkeys tulee varmasti näkymään pelin kulussa. Bochum lähtee pelaamaan puolustuksen kautta ja uskoo saavan maalipaikat voittaakseen pelin. Viime viikon cupin voitto antaa tietenkin itseluottamusta ja alkukierrosten peli on kulkenut varsin mallikkaasti tehottomuudesta huolimatta.

Bielefeldin kausi on alkanut kahdella niukalla 2-1 voitoilla, joka antaa kotijoukkueelle varmasti itseluottamusta seuraavaan peliin. Vastustajat on kuitenkin olleet ennalta helpommasta päästä. Kotijoukkue lähtee hyökkäämään innokkaasti, joten vastahyökkäys paikkoja tulee Bochumille varmasti. 

Arvio: Arminia Bielefeld 2-3 Vfl Bochum 1848

5.8.2017 MSV Duisburg vs Vfl Bochum 1848

Kauden toinen koitos jatkuu paikallisderbyllä vieraissa MSV Duisburgia vastaan Schauinsland-Reisen- Areenalla. Stadion tulee varmasti loppuunmyydyksi ja Bochumin fanikatsomo on myyty loppuun jo ajoissa. Stadionille mahtuu 31500 katsojaa.

Molemmat joukkueet aloittivat kauden tappiolla, joten molemmat joukkueet taistelevat varmasti verissäpäin kauden avauspisteistä. Duisburg on viime kauden nousijajoukkue, joka varmasti haluaa näyttää Bochumille parasta osaamistaan. 

Uskon, että Bochum tulee pelaamaan hyökkäysvoittoisesti vierasottelussa ja pallonhallinta tulee olemaan Bochumin. Lauantai näyttää, saadaanko hyökkäykset murrettua maalin asti, siinä riittää painetta Mlapalle, Wurzille ja uusille hankinnoille. Erikoistilanteet tulee olemaan ratkaisevassa osassa ja uskon että niillä ottelu ratkeaa. Duisburg tulee saamaan muutaman nopean vastahyökkäyksen, mutta uskon että sitä on painotettu joukkueen puolustukselle, viime ottelusta.

Arvio: MSV Duisburg 1-2 Vfl Bochum

28.7.2017 Vfl Bochum 1848 vs ST Pauli

Bundesliiga 2 kauden avaus tapahtuu Vfl Bochumin kotiareenalla St Paulia vastaan. Yllättäin kausi 2016/2017 päätettiin juuri St Paulia vastaan, joka päättyi Bochumin tappioon 1-3. Luulen, että uusi valmennusjohto on käynyt kauden viimeistä ottelua läpi joukkueen videopalavereissa.

Bochum säilytti pääosin kaikki edelliskauden runkopelaajista, ehkä nimekkäkkäin lainapelaaja Quaschner siirtyi paikalliskilpailija Arminia Bielefeldiin. Uusiin hankintoihin ei ollut varaa, mutta siirtomarkkinoilta löytyi ilmaisella siirrolla muutamia hyviä vahvistuksia, kuten laitapelaaja Danilo Soares Hoffenheimista ja hyökkääjä Dimitrios Diamankos Karsruherista sekä tietenkin Bundesliga pelaaja Robbie Kruse Leverkusenista hakee uutta nostetta Bochumissa.

Bochumin valmennuskuviot vaihtui yllättäin Veerbekistä Lotten entiseen valmentajaan Ismail Atalaniin, mitä se tuo tullessaan toivottavasti positiivista. Otettiinhan kauden kenraalissa tasuri paikalliskilpailijasta BvB:stä💪

Arvio: Vfl Bochum aloittaa voitolla 2-0 

14.5.2017 klo. 16:30   München - Bochum

Mistä tunnistaa että kausi on päättymässä. Kaikki pelaavat samaan aikaan ottelut. Bochumilla tämä tarkoittaa ystävyys-seura Bayer Münchenin Allianz areenalle vierailua München 1860 vieraaksi.

Tämän pelin käsikirjoitus on samallainen kuin viimeviikonloppun Bielefeld pelin. Bochumilla ei panosta pelissä muuten kuin kunnia kun taas kotijoukkueella vain ja ainoastaan kolme pistettä kelpaa, muuten sarjaporras uhkaa vaihtua.

Bochum tulee jäädyttämään pelin ja iskemään vastahyökkäyksistä.Kotijoukkue tulee hallitsemaan kenttä tapahtumia. Toivotaan Bochumille vikaan vieraspeliin hyvää tulosta

Arvio : 1 - 1

7.5.2017 klo. 14:30  Bochum - Bielefeld

Kauden toiseksi viimeiseen kotipeliin on mukava lähteä kun edellisen kierroksen peli ratkaisi sen, että veitsi kurkulla ei tarvii enää pelata. Voisi kuvitella pelaajien nyt vapautuvan pelillisestä lukosta, joka on vaivannut lähes koko kauden.

Bielefeld taas on pakkovoiton edessä. Tästä pelistä tappio niin sarjaporras vaihtuu hyvin suurella todennäköisyydellä. Juuri tämä avaa Bochumille voiton avaimet. 

Bochum pitää aloittaa peli todella tarkasti puolustaen, koska kello tekee töitä kotijoukkueelle. Bielefeldin on avattava pakkaa viimeistään toisella puoliajalla ja silloin pitää Bochumin vastata nopeilla vastahyökkäyksillä.

Ario: 2 - 0  Bochumille

28.4.2017 Vfl Bochum 1848 vs Dynamo Dresden

“Tämä peli on kuin ottelupallo Bochum:ille, kakkosessa säilymisen suhteen”. Näin Johannes Wurtz sanoi reviersport lehdelle viikolla ennen peliä. Johannes on luottavainen siihen, että ottelupallo otetaan ja sarjapaikka varmistetaan. Taustalla vahva kotivire ja mahtava kotiyleisön tuki. 

Myös Vflbochumfinlandin varapuheenjohtaja on optimistinen ja veikkaa 2 – 0 Bochumille

Vfl Bochum:in tämän perjantain vastustaja Dynamo Dresden on DDR kasvatti.  Joukkue on perustettu vuonna 1953 ja se oli DDR:n ajan suosituin ja seuratuin seura. Kaikkiaan 98 ottelua UEFA ja Eurooppa Cupeissa. Vuonna 1985/86 Dynamo tiputti HJK:n Cup voittajien Cupista toisella kieroksella maalein 7 – 3.
Kahdeksan kertaa DDR:n mestari ja seitsemän cup:in voittoa.

Saksojen yhdistymisen jälkeen Dynamo pelasi Bundesligaa, mutta meni konkurssiin vuonna 1995 ja tippui kolmoseen. Sieltä on sitten pikku hiljaa hivutauduttu ylöspäin ja tänä päivänä ollaan jo kakkosen kärkipäässä. Dynamo:lla on erittäin aktiivinen Ultra osasto ja katsojakeskiarvo kotona on 28.311 (32.066 – täysi tupa). Jotenkin tuntuu, että VflBochumFinland:in pitäisi järjestää reissu tänne.

Alla kuvaa ehkä kaikkein käsittämättömimästä vieraspelistä (tältä kaudelta). 25000 Dynamo fania kävi vierasmatkalla Munchenissä. Toivotaan paljon vieraskatsojia ja tunnelmaa Bochumiin.

Ottelulippulla (13€) saa käyttää ilmaiseksi julkista lähiliikennettä pelipaikalle, ennen ja jälkeen pelin. 

Perjantaina on tarkoitus katsastaa pelin lisäksi myös Stadion kapakka – Ritterschenke. Tästä ja muusta sitten ottelu blogissa.

23.4.2017 klo 14:30  Braunschweig - Bochum

Bochum vieraskiertue pysähtyy sunnuntaina Pohjois-Saksaan Braunschweigin vieraaksi. Viime kierroksella saatiin apina olkapäiltä pudotettua ja saatiin kolme pistettä plakkariin. Tästä johtuen mielialat ovat jälleen korkealla ja tavoitteena olisi ottaa vierasvoitto pitkästä aikaan.

Kotijoukkue taistelee noususta Bundesliigaan, joten heille kelpaa vain voitto. Baunschweigin täytyy panostaa hyökkäykseen tämän takia. Tähän saumaan Bochumin pitää iskeä terävillä vastahyökkäyksillä.

Kotijoukkue tulee hallitsemaan kenttätapahtumia, mutta Bochum tulee viemään pisteet.

Arvio 1 -2 Bochumille.

16.4.2017 klo 14:30   Bochum - Furth

Bochumin kevät ei ole tuonut voittoja,maaleja eikä tappioita vaan ainoastaan tasapelejä jotka ovat viimeaikoina päättyneet 0-0. Se hurlumhei peli jota syksyllä nähtiin, että maaleja tehtiin sarjan eniiten mutta toisaalta myös päästettiin maaleja järkyttävä määrä on vain muisto. Valmennus on saanut oman pään pitämään, mutta hyökkäys on aivan lukossa. Nyt on kulunut lähes kaksi kuukautta siitä kun pelissä ollaan tehty kaksi maalia. Eli pääsiäisen pelin teemana ei voi olla mikään muu kuin saada apina olkapäiltä pois ja tehdä muutama maali.

Furth pelaa enää koko kevään vain ja ainoastaan kunniasta. Heillä on jo sarjapaikka varma, mutta toisaalta nousukarkeloihin ei ole mitään asiaa.

Tämän takia Bochum olisi hyvä sauma saada pitkästä aikaa kolme pistettä, koska muuten rupeaa pudotuspeikko olemaan liian lähellä.

Arvio: 2 - 0  Bochumille.

8.4.2017 klo 14:00   Heidenheim - Bochum

Härkäviikon jälkimmäinen peli pelataan vieraissa Heidenheimissa. Keskiviikkona nyhjättiin 0 - 0 tasuri Kaiserslauternin kanssa.

Bochumin peli-ilo on kadonnut täysin viime kierroksien aikana. Syy varmaankin johtuu hyökkäyspelaamisen tehottomuudesta. Mlapa pelaa isoja minuutteja saamatta mitään aikaseksi. Nyt olisi valmennuksen pikkuhiljaa aika kokeilla jotain muuta pelaajaa kärjessä.

Onneksi puolustus toimii nyt, muuten Bochumissa olisi syvä kriisi päällä. Tasureilla pysytään sarjassa, mutta fanit janoavat voittoja.

Heidenheim taas kriisi on totista totta. Kevätkaudella vasta  yksi voitto ja yhteensä vain kuusi pistettä. Joulutauolla taidettiin luulla , että Bundesliigaan voidaan nousta ja se  kuuluisa neste nousi päähän.

Eli  tällä hetkellä kahden  huonosti pelaavan joukkueen välienselvittely kyseessä. Toivotaan että Bochum voitaa vaikka samoilla numeroilla, joilla oltiin katsomassa kotiottelua syyskaudella Heidenheimiä vastaan

Arvio: Voitto Bochumille 2 - 1

1.4.2017  klo.14:00    Sandhausen - Bochum

Ottelukierros 26 tarjoaa keskikastin tiukan väännön, kun Bochum matkustaa Sandhusenin vieraaksi. Kummatkin joukkueet ovat jo lähes varmistaneet sarjapaikkansa bundesliiga 2. ,joten mitään suurien tunteiden ottelua tuskin siis tulee.

Bochum kuitenkin lähtenee tähän vieraspeliin pienoisena suosikkina, kun joukkue terveystilanne on todella hyvä. Lisäksi kotijoukkue Sandhausen pelaa tällä hetkellä tuloksellisesti todella surkeaa peliä.Edellinen voitto on jo lähes kahden kuukauden takaa, jolloin sarja sijoituskin oli aivan kärjen tuntumassa.

Arvio: Bochum voittaa 2 -0

10.3.2017 klo 19:30  Stuttgart - VfL Bochum

Viime perjantain karmaisevan paikkallisottelun jälkeen onkin reissupeli Stuttgarttiin sarjakärjen vieraaksi. Kyyti tulee olemaan varmaankin todella kovaa, koska kotijoukkue taistelee noususta. Heillä on kaikki edellytykset myös siihen.

Bochumin kausi on ollut liian tasapaksua ja nyt kun vastaan tulee sarjan kuumin joukkue en näe mitään mahdolliuutta ainakaan voittoon. Tasuri olisi huikea saavutus

Arvia: 3-0

3.3.2017 klo 19:30

Siitä on nyt 380 päivää, kun Bochumin kotipeli oli kaikkien kaupunkilaisten huulilla. Se peli oli 10.2.2016 Saksan cupin puolivälierä ottelu Bayer Müncheniä vastaan. Perkele tappio tuli 0 – 3.  Nyt on tämän kauden kotipelien kliimaksi tulossa perjantaina paikallisvastustaja Fortuna Düsseldorfia vastaan. Kaiken kukkuraksi paikalla allekirjoittanut muiden VfL Bochum fanclub Finnland jäsenten kanssa.

Lähtökohdat peliin ovat varsin herkulliset Bochumin osalta. Joukkue on kahden pelin voittoputkessa ja alla vielä vierasvoitto Nürnbergistä. Puolustus taisteli hienosti viime pelissä, olisiko harmonia lopultakin löytynyt. Lukkona tietysti maalivahti Riemann.

Vastustaja F95 taas ui syvissä vesissä. Mikään ei toimi joukkueessa. Yhdeksän pelin voitoton kausi menossa, jonka aika joukkue on tehnyt vain ja ainoastaan kolme maalia. Edellinen voitto niinkin kaukaa kuin 20.11 St.Paulinista 1-0.

Meillehän se sopii, että vastustajalla on pakka sekaisin. Tämä on se PELI, joka pitää kotona voittaa, joka vuosi. Itse kuulen jo erään jäsenemme sanovan pelin jälkeen: Minähän sanoin, että Mlapa tekee maalin juuri kauden tärkeimmällä hetkellä.

Arvio: 1 – 0   

Ps. Ennen peliä ja jälkipelit pub Pintessä Bochumissa.

Jaa tämä sivu